Skrevet af: Allan Kjeldsen

Blue Fox sikrede sig tre nye point på kontoen efter en sejr over rivalerne fra SønderjyskE. Sejren kom i land efter 60 minutters intens ishockey der i sine bedste perioder havde strejf af playoffs over sig. Giganterne skuffede ingenlunde de godt 2.000 fremmødte.

Der var som altid fuld knald på lægterne da SønderjyskE gæstede Herning og Kvik Hockey Arena. Det fik tændt yderligere op under hjemmepublikum at den finske troldmand fra Hernings storhedstid i 90’erne, Erkki Mäkälä, var på visit og smed aftenens første puck. Samtidig kunne de for første gang tage finske Ari Ahonen under egne øjne, og den nye målmand stod igen i aften en fornem kamp i rævenes bur.

Gæsterne lagde friskt fra land og var tydeligt opsatte på at revanche det seneste indbyrdes møde i Vojens, og man så et Herning hold med større fokus på det defensive end vanligt. Antti Kerälä sendte en styring tæt forbi mål, og Jayce Coyle fik ligeledes en stor chance som Ahonen dog selvsikkert reddede.

Langsomt, men sikkert, overtog Blue Fox initiativet i kampen og det udmøntede sig i en tidlig føring til værterne. Mathias Mølgaard der i aften var tilbage som angriber sendte et hårdt skud på mål, og Thomas Andersen fik skrabet pucken i mål til 1-0.

Jan Dalecky fyrede helt op under udeholdets fans da han med ryggen satte et kæmpe hit på gæsternes Greg Gibson. Umiddelbart et rent hit fra tjekken, men dommerne takserede tacklingen til en to minutters udvisning. Et par chancer til Anders Førster og Tyler Fiddler førte ingen scoring med sig, men da Kevin Henderson styrede pucken kunne jubelen bryde ud nede i hjørnet hos de medrejsende sønderjyder.

Et efterfølgende pres fra gæsterne sendte Markus Jensen i straffeboksen og altså nyt powerplay til SønderjyskE. Og det skulle blive værre for hjemmeholdet som måtte se Daniel Nielsen skøjte samme vej små 40 sekunder senere. Store chancer til både Henderson og Thomas Spelling blev misbrugt, og rævene klarede dermed frisag i fem mod tre situationen.

En clearing fra egen zone sendte pludselig Gibson afsted i et breakaway, men Ahonen var helt cool og plukkede forsøget med handsken. Rævene bed dog også fra sig og kun en stor redning fra Joni Myllykoski forhindrede Mathias Mølgaard i at bringe værterne i front på ny. Antti Kerälä tog rævenes fjerde udvisning i første periode uden hjemmeholdet kunne lastes for at spille decideret udisciplineret. Det blev dog ved de 1-1 efter de første 20 ganske underholdene minutter.

Herning viste sig bedst i fem mod fem

Et fremragende svirp med håndleddet fra Lasse Lassen skød anden periode i gang, og returen fra masken på Myllykoski var uhyre tæt på at blive dirigeret i mål. Der skulle dog ikke gå mere end små 100 sekunder af perioden før Blue Fox igen måtte forsvare sig i boxplay. Blue Fox slog dog gang på gang gæsternes opspil i stykker, og så kunne hjemmeholdet igen arbejde sig ind i kampen.

Gæsterne blev nemlig ramt af deres første udvisning til stor jubel på Kvik Hockey Arena, og et lidet prangende powerplay var alligevel tæt på at bære frugt, men Myllykoski stod imod den hoppende og livlige puck. Branden Gracel havde dog gemt et par tricks i ærmet og det var ganske enkelt outstanding da han kørte bukserne af tre modspillere inden Lasse Lassen kunne klappe pucken i nettet.

Spillet fem mod fem syntes at passe Blue Fox markant bedre, og Antti Kerälä burde tæt under mål have fordoblet den midtjyske føring. Tættere på kom hjemmeholdet også da Sebastian Ruders sendte pucken på fjerneste stolpe, men gæsterne slap altså i begge omgange med skrækken. Offensiven var i disse minutter særdeles sprudlende, og Myllykoski havde flere kæmpe redninger inde på stregen.

Nyt powerplay til værterne satte gæsterne yderligere under tryk, og det lugtede fælt af en udvisning da Toni Kallela alene igennem blev revet ned og kurede videre ind i sin landsmand. Fløjten forblev tavs og efterfølgende stod den sønderjyske boks rigtig godt i egen zone. Justin Hache kom frem til en stor chance midt i slotte mod slutningen af perioden, og Patrick Madsen høstede fortjente slag på benskinnerne da han blokerede det skud.

SønderjyskE jagtede intenst, men blev deres egen fjende

Blue Fox kunne også åbne tredje periode med et powerplay, og mon ikke det meste af Kvik Hockey Arena gerne så en fordobling i føringen. Rævene var dog ikke for alvor i nærheden af noget – et parameter hvor SønderjyskE virkede en tand stærkere. En fremadstormende Martin Eskildsen satte bladet på en fremragende tværpasning, og så var det Ahonens tur til at vise klassen i målet.

SønderjyskE jagtede i det hele taget hårdt en udligning i tredje periode, og der var flere gange optræk til store chancer. Desværre for gæsterne tog Eskildsen en unødvendig udvisning, og chancen til Blue Fox blev endnu større da Derek Damon fulgte trop små 18 sekunder senere. Oplagt chance til Herning, og vel også en chance som ganske enkelt skulle udnyttes.

Det blev den dog ikke, om spørgsmålet var nu om værterne skulle betale en dyr pris for misseren. Toni Kallela havde en god chance da han kunne fyre af fra toppen af slottet, men skuddet sad lige i maven på Myllykoski. Perioden udviklede sig mere og mere taktisk og der blev længere mellem de store chancer i begge ender.

Det kunne Blue Fox selvsagt være bedst tjent med, og en udvisningen til Hache bidrog om ikke andet til midtjysk kontrol med kampen. Det blev dog stadig lidt for megen på egen hånd og samtidig lidt for smart til at blive farligt. Helt sikkert et indsatsområde for Petri Skriko i de kommende dage.

Dramatisk var det da Gibson med to minutter tilbage strøg igennem rævenes forsvar og skød på sin egen retur. Den puck gled langs mållinjen inden Christian Silfver kunne smide pucken langt ud af farezonen. Ceman tog sin time-out og trak Myllykoski ud, men det blev ikke til mere end et slagskud fra Thomas Spelling der måtte se skuddet stryge forbi stolpen, og dermed lykkedes det ikke for SønderjyskE at besejre Herning i andet forsøg.

1. Periode
05:09 1-0 Thomas Andersen (Ruders)
07:57 1-1 Kevin Henderson (Coyle, Damon) PP

2. Periode
26:14 2-1 Lasse Lassen (Gracel)

3. Periode

Udv
Blue Fox: 5×2 min
SønderjyskE: 8×2 min

Skud
Blue Fox: 39
SønderjyskE: 24

Tilskuere: 2203