Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Søndag er det første søndag i advent, og et lille stykke nostalgi bliver vækket til live igen. Rivalerne fra Esbjerg gæster Kvik Hockey Arena, og pucken smides allerede kl. 11.00.

Det giver Blue Fox en god mulighed for at komme hurtigt tilbage på sporet, efter et trist resultat mod Herlev Eagles i fredagens hjemmekamp. Esbjerg må næsten være den bedst tænkelig modstander, at rejse sig mod igen. Det er et hold som Blue Fox har stor respekt for, og som de rigtig gerne vil besejre.

Der er ikke meget at tage med fra Herlev-kampen, så Blue Fox kan i stedet for kigge på de to tidligere opgør i denne sæson, mod Esbjerg. Her er det begge gange endt med sejr til holdet fra Midtjylland, og finder man niveauet og indstillingen fra de kampe, så er det absolut mulighed for at sejr nummer tre, også bliver Midtjysk.

Esbjerg kommer til Herning med en sejr over rivalerne fra SønderjyskE i bagagen. Fredag vandt Vestjyderne hjemme med 3-2 efter overtid. Esbjerg virker generelt som et hold, der stille og roligt er ved at komme i gang. Det blev til sejr over Hvidovre og Odense. Så tabte de godt nok til Frederikshavn, inden de første besejrede Rungsted, Herlev, og så altså SønderjyskE.

De her kampe plejer at blive underholdende, så hvorfor skulle det ikke også være tilfældet denne gang. Rivaliseringen går mange år tilbage, og i de ”gode gamle dage” var søndag formiddag et tilløbsstykke. Det håber vi også bliver tilfældet denne gang, hvor formiddags-hockeyen for en kort stund vender tilbage. Pucken smides kl. 11.00, på Kvik Hockey Arena.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.