Skrevet af: Allan Kjeldsen

Herning Blue Fox er nyt tophold efter fredagens brag på heden. En vild anden periode som bød på hele fem scoringer ændrede kampbilledet og resultatet totalt, men Esbjerg både sluttede og startede kampen bedst.

Begge hold havde noget at revanchere inden aftenens topopgør på Kvik Hockey Arena. En spillemæssig falmende start resulterede alligevel i en topplacering til energidrengene fra vestkysten, men senest tabte man klart til SønderjyskE på egen is. Blue Fox overbeviste heller ikke sidst de var i aktion hvor det med hiv og sving akkurat blev til to point mod Herlev.

Lasse Lassen var første mand til at forsøge sig på målkontoen da han tæt foran mål afsluttede første gang på et oplæg fra Branden Gracel. Vigtigheden af denne weekends kampe var særdeles tydelig i kampens indledning, og begge hold spillede med stor koncentration. Et lille spillemæssigt overtag til gæsterne resulterede dog ikke i nogle nævneværdige afslutninger, men tempoet fejlede til gengæld ikke noget i en chancefattig første periode.

Der skulle en tilfældighed af de større til at åbne kampen og scoringen, og da Phillip Brugisser ramte staven på Thomas Andersen tog pucken et skævt opspring. Simon Nielsen mistede kortvarigt udsynet til pucken, og fra bag baglinjen kunne Henrik Mærsk Clausen score via Nielsens benskinne. 1-0 kunne hurtigt være blevet til 2-0, men Nielsen tog revanche og reddede flot på en styring fra Colin Vock.

Hjemmeholdet forsøgte at slå hurtigt tilbage, og igen var det Lasse Lassen som fik muligheden. Fra en position midt for mål kunne han uhindret afslutte på Nicolaj Henriksen, og sidstnævnte leverede en fin redning. Også Toni Kallela forsøgte sig, men igen var Henriksen hurtigt ovre ved stolpen og lukke af for finnens fine forsøg.

Rævene tog hele hånden

Blue Fox havde sandsynligvis talt om at arbejdsindsatsen ikke var tilstrækkelig stor i første periode, og rævene skulle da også ud og vise en helt anden tænding i anden periode. Esbjerg kunne derimod glæde sig over at have spillet 20 næsten perfekte minutter på udebane.

Michael Fine fik en stor mulighed for at fordoble føringen da han var først over en tilfældig puck, men afslutningen savnede heldigt for værterne skarphed. Kort efter var forskellen på de to hold igen tydelig da først Colin Vock kom først på en retur, og Felix Scheel burde have bragt gæsterne yderligere foran på en stor chance efter en to mod en situation. Kampen havde set helt anderledes ud hvis Esbjerg havde nettet her.

Et powerplay til Blue Fox lignede det der måske skulle til før midtjyderne kunne komme rigtigt ind i kampen. En udvisning til hvert hold betød intet i forhold til antallet på isen, men Blue Fox udnyttede situationen til at udligne på måltavlen. En skarp tværpasning fra Antti Kerälä lå lige på bladet af Markus Jensen, og han sendte let pucken ind bag en prisgivet Henriksen.

En omstilling til rævene skulle være afsluttet bedre af Sebastian Ruders, der sendte en svag afslutning i midten af målet. Stor chance til den unge Herningensser, og målet løftede i den grad spillet hos værterne. Målet kom dog, og det var rævenes tredjekæde som slog til. Anders Poulsen med et knastørt slagskud som Henriksen ikke kunne holde, og den lille Daniel Nielsen var først over returen og gjorde det til 2-1.

Branden Gracel har ikke været tilfreds med sin egen indsats i Hernings foreløbige kampe, men canadieren kan sagtens være tilfreds med sin aktion efter 12 minutter af anden periode. Igen kom Blue Fox frem til chancen via en omstilling og Gracel var kølig da han trak ind foran mål og lagde pucken under en forgæves sprællende Henriksen.

Ketchupeffekten gjorde nu nærmest isen helt rød i Esbjergs zone, og den hyperoffensive back, Christian Silfver, straffede et passivt vestjysk forsvar og sendte flot pucken i kassen helt op ad den korteste stolpe. Blue Fox buldrede ubønhørligt videre trods indskiftningen af Mathias Seldrup og Branden Gracel smadrede fra en næsten umulig vinkel pucken helt op i krydset til stillingen 5-1.

Felix Scheel og Co. sluttede godt af

Man kunne umiddelbart ikke fortænke de to hold i at have skiftet fokus over på morgendagens næste brag. For begge hold handlede det om at spille en god periode på hver deres præmisser, og det fremgik da også tydeligt af spillet på isen.

Christian Wejse fik en hård medfart tæt på banden af Christian Silfver, men ellers var det småt med dramatik. Esbjerg fik dog sat proppen i og tillod ikke Herning det store i tredje periode. I stedet kunne vestjyderne fejre en ny scoring af Felix Scheel som på mange måder mindede om den første scoring. Igen tog skuddet en midtjysk stav og fikserede fuldstændig Simon Nielsen i målet som ikke kunne komme tilbage.

Energidrengene skød nu på alt hvad der rørte sig, og Mark Pederson har formentligt noteret sig, at hans tropper viste en form for stolthed og selvrespekt i sidste periode. Man fandt tilbage til det simple spil som fungerede så godt i første periode, mens Petri Skriko måtte ærgre sig over at se Nicholaj Weichel udgå med en skade omkring hofteregionen.

Felix Scheel fik reduceret endnu engang da der resterede mindre end ét minut, og dermed sluttede Esbjerg klart bedst af, mens Herning hentede tre vigtige point i topstriden. Resultatet betyder, at Blue Fox overtager 1. pladsen i Metal Ligaen, men det kan der altså allerede i morgen blive lavet om på.

1. Periode
10:20 0-1 Henrik Clausen (Bruggisser)

2. Periode
26:19 1-1 Markus Jensen (Kerälä, D.K. Nielsen) PP
30:18 2-1 Daniel Nielsen (Poulsen, Ruders)
32:00 3-1 Branden Gracel (Lassen, D.K. Nielsen)
33:19 4-1 Christian Silfver
34:59 5-1 Branden Gracel (Lassen, Silfver)

3. Periode
48:24 5-2 Felix Scheel (Loiseau, Vock)
59:08 5-3 Felix Scheel (Vinther)

Udv
Blue Fox: 1×2 min
Energy: 3×2 min

Skud
Blue Fox: 28
Energy: 20

Tilskuere: 2026