Selvom VM har raset over det herningensiske i en smuk kulisse der er noget så stort som et verdensmesterskab værdigt, så har den sportslige sektor hos Blue Fox været i arbejdstøjet.

Således er flere spillere klar til den kommende sæson for Byens Rødder, og her er der bl.a. tale om hjemvendte bysbørn, landsholdsspillere og pointkongen fra sidste sæson – altså en flok ret ”tunge drenge” i ishockeyverdenen.

Udgangspunktet for Herning Blue Fox har været ret solidt med et fundament af spillere fra den netop overståede sæson der tæller navne som, assisterende kaptajn, Anders Poulsen, Jakob Jessen, Daniel Bækhøj Nielsen, som blev tegnet for 2 år mere i løbet af grundspillet 2017-18, Patrick Madsen, Kristoffer Søgaard og ikke mindst landsholdsspilleren Nicolai Weichel, som havde en fantastisk første sæson hos Blue Fox.

Hjemvendte bysbørn

Byens Rødder bliver yderligere forstærket til den kommende sæson af 2 Herning drenge der vender hjem fra et ophold i det nordjyske. Således er den 25-årige angriber Joachim Linnet og 24-årige Kristoffer Lauridsen klar til igen at trække den blå trøje med ræven på brystet over hovedet. De kommer begge trods deres alder med stor erfaring, midtjysk vindermentalitet og bliver en kærkommen og stærk tilføjelse til en god danskerstamme. Begge to har skrevet for 2 sæsoner.

Pointkongen og dansk/canadisk målnæse

Den kun 22-årige herningensiske angriber Markus Jensen har allerede spillet imponerende 254 kampe for Blue Fox, og i den seneste sæson cementerede han sin næse for point, da han i grundspillet næsten snittede 1 point pr. kamp med 46 point for 49 kampe. Det blev en stærk sæson for Markus, og derfor er det med stor glæde, at Blue Fox og Markus Jensen har forlænget med yderligere 2 sæsoner.

Sammen med Markus følger Metal Ligaens ubestridte danske pointkonge. Byens Rødder får i den grad boostet noget midtjysk vilje til truppen for den kommende sæson med underskriften og dermed forlængelsen fra Herning drengen Lasse Lassen, der som vicemester producerede vanvittige 81 point for 66 kampe. 81 point er blot et sølle point fra, at han tangerede rekorden for flest point i en sæson for en dansk spiller. Mere behøves vist ikke blive sagt om Lassen, der naturligvis også prydede All Star holdet for sæsonen 2017-18. Hermed kan det kræsne herningensiske hockeypublikum allerede glæde sig til fart, fysik og masser af mål, når månedens spiller for både december, januar og marts måned, Lasse Lassen igen blæser til angreb i den midtjyske offensiv.

Første import på plads

Også på udlændingesiden rører Blue Fox på sig omend det er en kending fra sølvsæsonen 17-18. Her hentede man lidt opsigtsvækkende en tjekkisk angriber fra den tjekkiske 2. liga. Assisterende træner for Blue Fox, Lubos Pisar udtalte, ”hold øje med ham, jeg tror der er rigtigt mange der bliver overrasket over ham”. Yderligere introduktion behøves næsten ikke for den 28-årige tjekkiske forward der med 50 point i 61 kampe leverede langt over forventning. Gennem hele sæsonen leverede han i høj grad efter den midtjyske ABC, med mål, masser af fysik og ærgerrighed, ganske enkelt en ukuelig vilje, som vi glæder os til at se mere af i den kommende sæson. Jan Dalecky har en indstilling til ishockeyen, som vil blive værdsat på ethvert ishockeyhold, og hos enhver ishockeytræner, så derfor har kontrakten med Jan haft høj prioritet.

Sidste skanserne er også klar

På målmandsposten bibeholder rævene en stor del rutine med en 2-årig forlængelse af kontrakten med Simon Nielsen, der med 2 finaler på de sidste 3 år og med 2 sølvmedaljer til følge, jagter guldet med sin barndomsklub. Sidste sæson blev en fantastisk én af slagsen, hvor han inden finaleserien ikke havde tabt en eneste kamp, hvor han stod som sidste skanse. Sammen med Simon følger sidste års debutant for Blue Fox, 18-årige Albert Adamsen, der har skiftet en oplevelsesrig junior karriere i henholdsvis Schweiz, Østrig og Canada ud med en tilværelse i den danske Metal Liga og Herning Blue Fox, hvor han kan lære af den erfaring, som meriterede Simon Nielsen kan videregive.

Så vidt så godt for Herning Blue Fox der således har 12 danske spillere og en enkelt import på plads til den kommende sæson. Tiden lige nu går med at scoute de rigtige importspillere ligesom der også bliver snakket med endnu flere danske spillere, som skal krydre holdet, der entrerer Metal Ligaen 2018-19 i de nyrenoverede omgivelser på Kvik Hockey Arena.