Efter en sæson der bød på en sportslig rutschebanetur for Herning Blue Fox og cheftræner Skriko, er både ledelse og Petri Skriko blevet enige om, at lade vejene skilles.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den netop overståede sæson i Metal Ligaen er en sæson man hurtigst muligt gerne vil smide i glemmebogen. De sportslige forventninger levede alt andet end op til de forhåbninger man havde gjort sig i det midtjyske med et succesfuldt afviklet ishockey VM i Herning og naturligvis en flot nyrenoveret Kvik Hockey Arena.

20 sekunders ishockey gjorde forskellen på at være foran 3-1 i kampe, og ikke bagud 1-3 i kvartfinaleserien. Det var de små marginaler, men ikke desto mindre de marginaler der ikke har været i vores favør i år.

Skuffelsen berører naturligvis alle i og omkring ishockeyen i Herning, og resultatet i sæsonen førte til fremrykningen af et allerede drøftet ønske, om en styrkelse af det sportslige setup i og omkring klubben.

En vigtig brik i den sammenhæng var beslutningen om en langsigtet sportslig satsning med ansættelsen af klubbens nye talent- og sportschef, som skal samle de fælles tråde, der forgrener sig gennem Herning Blue Fox og moderklubben Herning Ishockey Klub.

Det betyder naturligvis også, at der vil blive lagt en ny sportslig struktur for dagen, som også kommer til at berøre klubbernes trænerteams, herunder Blue Fox’ cheftræner, der således ikke længere vil komme til at sidde med det overordnede sportslige ansvar. Fremadrettet vil øget koordinering af talentudviklingsarbejdet og sikringen af kontinuitet, få en endnu mere central rolle i klubbens sportslige visioner.

Såvel ledelse som Petri Skriko erkender, at som et led i denne øvelse, hvor hele trænerstrukturen og det sportslige setup skal gentænkes, ser Petri ikke sig selv som en del af fremtiden for Blue Fox, og en logisk konsekvens heraf vil derfor være at give plads til en ny cheftræner i Blue Fox. Parterne er således i fuld enighed, og gensidig anerkendelse af hinandens ønsker til fremtiden, blevet enige om at stoppe samarbejdet fra dags dato, og Petri ønsker alle det bedste i fremtiden.

Fra Herning Blue Fox skal der lyde en stor tak til cheftræner Petri Skriko, for alt hvad han har gjort for klubben både som træner og ikke mindst som spiller. Han står højt på listen over personer der har udviklet herningensisk og dansk ishockey til der hvor vi er i dag. Petri slutter dermed sin trænergerning i Herning, og kan se tilbage på i alt 4 sæsoner med 3 finaler, 1 guldmedalje, 2 sølvmedaljer og slutteligt et exit i kvartfinalen. Alt i alt et rigtigt flot aftryk i klubben, som vi alle kan være rigtigt stolte af. Petri Skriko vil for altid stå tilbage som én af de største i klubbens historie, ja sandsynligvis også i dansk ishockeys historie.

Herning Blue Fox og ikke mindst klubbens nye talent- og sportschef skal nu trække i arbejdstøjet, og indstille kikkerten efter en ny cheftræner, som skal være med til at realisere de nye sportslige ambitioner og den langsigtede plan for udviklingen af klubben. Ambitionerne er fortsat høje hos Herning Blue Fox, der også til den og ikke mindst de mange kommende sæsoner forventer at være en del af den absolutte top i dansk ishockey.