Skrevet af: Allan Kjeldsen

Dagens tidlige opgør bød på et opgør mellem brandvarme Blue Fox og Frederikshavn White Hawks. 15-2 hed målscoren for rævene i deres to seneste kampe, men også Frederikshavn hentede en flot sejr over mestrene fra Esbjerg senest.

En knætackling på Daniel Nielsen åbnede kampen og sendte værterne ud i et tidligt powerplay. Stik imod normalen var nordjyderne ganske farlige i denne sekvens, og der blev samtidig lukket godt ned for Blue Fox. En udvisning til Riku Pitkänen byttede rollerne om og gæsterne fik lagt et godt pres på Ari Ahonen.

Der var dog langt imellem de kvalificerede forsøg til at starte med, men så slog Blue Fox pludselig til på kontra. Tre pasninger efter den første i egen zone kunne Jan Dalecky gøre det til 1-0 på fornemt forarbejde af Branden Gracel og Pitkänen. En omstilling lige efter bogen og Thomas Lillie var uden chance i gæsternes mål.

Frederikshavn kom efter scoring bedre med i kampen, men Mario Simionis tropper havde svært ved at få åbnet en koncentreret Blue Fox-defensiv op. Nicolai Weichel fumlede gevaldigt lige foran eget mål og så var Mark Hurtubise pludselig alene med Ahonen. Canadieren ventede tålmodigt inden han sendte pucken mod korteste hjørne, men finnen hev en glimrende refleksredning op ad hatten og reddede dermed sin holdkammerat.

Ny kontra førte kampens næste chance med sig da Branden Gracel viste prøver på sine individuelle færdigheder, men Lillie gik langt ud af målet og reddede sikkert. Gracel fik raget en udvisning til sig i samme moment, og dermed ny chance for høgene til at komme tilbage i kampen. Det skulle de ikke bruge mere end 40 sekunder på, og udligningen var en realitet på styringen fra Nick Olesen.

Mark Hurtubise havde en stor mulighed for at tage hævn over Ahonen, og selvom finnen denne gang blev rundet formåede canadieren ikke at vippe pucken i mål fra en spids vinkel. Chancen til Lasse Lassen inden periodens udløb kom også efter en stor defensiv fejl, og Thomas Lillie veg ikke tilbage for sin kollegas fine spil i den anden ende. 1-1 efter en jævnbyrdig første periode trods en klar overvægt i skud til værterne.

Mindre flow – langt mere Frederikshavn

En udvisning i slutningen af første periode betød, at Blue Fox kunne åbne anden periode i powerplay. Farligt blev det aldrig men det blev det til gengæld øjeblikke senere. Thomas Andersen opfangede endnu en gave fra White Hawks defensiven, og Thomas Lillie måtte redde sit hold fra at komme bagud med gribehandsken.

Blue Fox lod til at skrue op for gassen efter pausen og der blev hældt pucke mod mål fra både mulige og umulige vinkler. Ufattelig mange spilstop var umiddelbart den største forhindring for værterne, og for publikum virkede kampen nu langt mere rodet.

Ari Ahonen måtte godt midtvejs i perioden diske op med en fabelagtig dobbeltredning efter en situation hvor en blødende Nicolaj Weichel måtte køre et langt skifte med kun én hånd på staven.

Mads Larsen kunne lidt ud af ingenting sætte 2-1 målet i kassen efter en flot solotur. Han smed et velplaceret håndledsskud lavt i målet og Ahonen måtte strække våben. Blue Fox trykkede efterfølgende på for en udligning, men satte sig selv tilbage ved at tage en dum udvisning. Markus Jensen blev idømt to plus to minutter for en høj stok, og selvom det blev til spil fire mod fire kunne Kristoffer Lauridsen øge med et skud i krydset.

Netop som Blue Fox var ved at blive fuldtallige skar Mark Hurtubise igennem, og tredje gang blev lykkens gang for canadieren. Alene med finnen scorede han sikkert, og det var samtidig Ahonens sidste aktion i kampen. Ind på banen kom purunge Albert Adamsen til sin første kamp for Blue Fox. Ingen tvivl om at høgene befandt sig bedst i virvaret af kendelser, fejl og upoleret ishockey.

Blue Fox kom for sent i gang
Blue Fox havde nu 20 minutter til at forsøge alligevel at få point i dagens kamp. Frederikshavn stod dog kompakt i egen zone og rævene virkede ikke til at kunne få spillet til at fungere. Et af dagens største bifald tilfaldt den unge Adamsen, da han i undertal leverede flere rigtig gode redninger, og dermed fik høgene ikke udbygget yderligere.

Som en del af et udvekslingsprogram var der til dagens kamp engelske dommere på Kvik Hockey Arena. Der blev brugt lang tid imellem hvert eneste spilstop på alt andet end at få spillet sat igang. Spillerne i begge lejre virkede frustreret over den uvante linje, og det betød at kampen blev en ganske uskøn affære.

Blue Fox pressede hårdt på for at tvinge en reducering på måltavlen, men Lillie og Co stod godt imod indtil små fem minutter før tid. Presset voksede sig til sidst for tungt og Markus Jensen kunne tæt under mål reducere til stillingen 2-4. Der var også enkelte sporadiske chancer til mere, men Blue Fox kom aldrig tættere på.

Først scorede Nick Olesen i tomt mål, og derfor var det mere af kosmetisk betydning at Bjørn Uldall hamrede pucken i mål til slutresultatet 3-5.

1. Periode
08:13 1-0 Jan Dalecky (Gracel, Pitkänen)
14:52 1-1 Nick Olesen (Larsen, DeLuca) PP

2. Periode
28:40 1-2 Mads Larsen
34:38 1-3 Kristoffer Lauridsen (Eriksson, Larsen)
35:47 1-4 Mark Hurtubise (Kristensen) PP

3. Periode
54:52 2-4 Markus Jensen (Vento, Poulsen)
59:15 2-5 Nick Olesen EN
59:32 3-5 Bjørn Uldall (Vento, Mølgaard) PP

Udv
Blue Fox: 5×2 min
White Hawks: 5×2 min

Skud
Blue Fox: 34
White Hawks: 20

Tilskuer: 1479