Skrevet af: Allan Kjeldsen

Topbrag på Kvik Hockey Arena mellem Metal Ligaens aktueller 2’er og 3’er tegnede til at blive en underholdene og tæt affære. Blue Fox måtte for første gang i flere måneder afgive førstepladsen til Odense Bulldogs, men kunne med en sejr i aften allerede generobre pladsen. Kampen levede til fulde op til forventninger med flotte scoringer, saftige tacklinger og masser af dramatik. Der er i sandhed noget at glæde sig til når netop disse to hold krydser klinger til Final Four.

Piraterne gik offensivt til værks fra kampens indledning, og Christopher Frederiksen kunne med en smule mere skarphed sagtens have bragt gæsterne i front. Han overplacerede dog sit forsøg og så bød hjemmeholdet ind med en række fine aktioner. Først ved Markus Jensen der valgte at skyde selv fremfor at lægge tværpasningen, og Lasse Lassen var også alene igennem med Tadeas Galansky med samme resultat som Jensen.

Fint tempo i en først periode hvor ingen af de to hold kunne skaffe et decideret overtag, men Herning havde umiddelbart mere snert i afslutningerne. De fleste efter hurtige omstillinger hvor både Branden Gracel og Sebastian Ruders burde have fået mere ud af ganske store chancer fra gode positioner.

Martin Lefebvre blev aftenens første mand i straffeboksen og dermed powerplay til midtjyderne. Gevaldige problemer med opspillet betød at Tadeas Galansy først blev testet til allersidst, men der lykkedes det til gengæld for Toni Kallela at bringe rævene i front. Målet markerede et lille jubilæum da målet var scoring nummer 100 for Blue Fox i denne sæson.

Aalborg havde dog nær forpurret powerplayet da Mikkel Højbjerg var millimeter fra at overliste Ari Ahonen i værternes mål. Efter scoringen bød også Oliver Anker Christensen ind med et listigt forsøg, og man kunne ane en udligning da Aalborg for første gang kom i powerplay. Her var brormand Martin på spil og Herning var heldige med at pucken tog stolpen.

Blue Fox kunne istedet øge til 2-0 efter en faceoff i offensiv zone. Eetu Vento smed en hård pasning på bladet af Markus Jensen, og denne gang klappede han resolut skiven ind ved fjerneste stolpe.

Blue Fox straffede manglende disciplin

Stærk aktion fra Lasse Lassen kickstartede anden periode. Afslutningen med baghånden smuttede akkurat forbi stolpen og returen fra endebanden endte lige på bladet af Antti Kerälä, og så måtte Galansky hive en stor redning op af hatten. Pierre Olivier-Morin blev kort efter sat op midt i slottet og igen manglede Aalborg kun lige det sidste for at komme på tavlen.

Og nordjyderne fortsatte med at presse på. Oliver Anker Christensen hamrede en puck på skulderen af Ahonen, og udvisningen til Jonathan Brinkman kom derfor ganske belejligt for værterne. Christian Silfver havde et par farlige afslutninger, men generelt stod boksen hos gæsterne rigtig solidt og tillod ikke rævene de helt åbne chancer.

Pirates var efter de to minutter hurtigt tilbage i offensiven, men måtte igen sende en mand i straffeboksen. Denne gang kostede det dyrt for Brandon Reids tropper da Riku Pitkänen kunne snurre rundt om sig selv og sende pucken i mål med baghånden. Rigtig flot aktion fra den til tider udskældte finne, men også hård skæbne for nordjyderne.

Udvisningerne væltede fortsat ned over piraterne og Blue Fox straffede nådesløst manglen på disciplin. Silfver med en blanding af et skud og en pasning lige på bladet af Anders Poulsen der fikst styrede pucken ind bag Galansky. 4-0 og special teams til forskel på de to hold. Herning kunne godt have øget yderligere med forsøg på overliggeren, men også Olivier Hinse havde en gigantchance for at skabe spænding inden tredje periode.

Vildt comeback lugtede af point

Aalborg viste i tredje periode at de også kunne i powerplay. Knap havde tilskuerne fundet tilbage på deres pladser inden Julian Jakobsen sikkert satte gæsternes første pind i kampen. Kæden med Højbjerg-brødrende der var gæsternes bedste denne aften slog hurtigt til endnu engang da Martin Lefebvre tæt under mål afrettede skuddet fra Mikkel Højbjerg og pludselig var hjemmeholdet kun i front med to.

Og trængslerne fortsatte for Blue Fox der kort efter måtte se Nicolai Weichel skøjte hele vejen ud i bruseren, og så havde Aalborg ellers fem minutter til at reducere yderligere. Christopher Frederiksen var millimeter fra, men piraterne måtte bøje sig for de mange Blue Fox spillere der blokerede skuddene gang på gang.

Den kløgtige defensiv stod distancen og rævene klarede frisag. Med tre backs ude inden kampen og Weichel under bruseren var spørgsmålet om kræfterne rakte til at forsvare sejren hjem. De kom hurtigt på en ny prøve da Blue Fox blev ramt af en ny udvisning, og både Hinse og Anderson bragede pucken forbi stængerne og Ahonen.

Branden Gracel er blandt de største individualister i Metal Ligaen og midtvejs i perioden viste han atter hvorfor. Med ren power skøjtede han forbi den ene back og spurtede forbi den anden inden han i høj fart afdriblede Galansky og lagde pucken i mål. Fremragende aktion fra canadieren og uhyre vigtig scoring for hjemmeholdet der fik fornyet luft til de aggressive gæster.

Christopher Frederiksen lykkedes endelig med at få hul på bylden, og han styrede flot pucken lavt ind bag Ahonen. Tiden var dog ved at løbe fra gæsterne der ellers havde muligheder nok med godt en halv periode i overtal. Herning lod dog aldrig gæsterne komme nærmere og Toni Kallela kunne med sin anden scoring lukke og slukke for en intens og højdramatisk kamp.

1. Periode
13:23 1-0 Toni Kallela (Gracel, Dalecky) PP
18:19 2-0 Markus Jensen (Vento, Poulsen)

2. Periode
29:43 3-0 Riku Pitkänen (Jensen, Lassen) PP
31:12 4-0 Christian Silfver (Kallela, Dalecky) PP

3. Periode
40:17 4-1 Julian Jakobsen (Morin, Carstensen) PP
42:01 4-2 Martin Lefebvre (Højbjerg, Højbjerg)
51:03 5-2 Branden Gracel (Pitkänen, Vento)
55:23 5-3 Christopher Frederiksen (Borg, Anderson) PP
56:58 6-3 Toni Kallela (Lassen, Kerälä)

Udv
Blue Fox: 5×2 min 1×5+20 min
Pirates: 4×2 min

Skud
Blue Fox: 25
Pirates: 25

Tilskuere: 1407