Skrevet af: Allan Kjeldsen

Blue Fox bevarede førstepladsen i Metal Ligaen da Odense Bulldogs blev sendt hjem med en mindre øretæve.

På en aften hvor udvisningerne væltede ned over de to hold var Herning skarpest på skøjterne, og udarbejdede de fynske gæster denne aften. Anders Poulsen, Toni Kallela og Branden Gracel var hovedarkitekterne bag sejren, mens Anthony Camara lynede to gange for ligaens toer.

Ludvig Adamsen var seneste islæt i Herning-truppen, der måtte handle grundet den nærmest uendelige skadesliste på backsiden, og han kunne se sine nye holdkammerater komme frem til store chancer indenfor de første fem minutter. Først ved Christian Silfver der var millimeter fra at finde Branden Gracel i helt fri position, og derefter trykkede Lasse Lassen af fra midten af faceoffcirkelen.

Selvsamme Adamsen trak kampens første udvisning efter en batalje med Henrik Nielsen, og sønderjyden måtte endda se sig udvist i yderligere to minutter. Robin Rahm diskede op med en outstanding redning med gribehandsken og da Blue Fox fumlede gevaldigt med pucken i de efterfølgende minutter så det ud til at gæsterne skulle klare frisag.

Et elendigt powerplay endte således med kampens første scoring. Lasse Lassen bevægede sig helt ind, hvor det gør rigtig ondt, og han fik fuldt udbytte, da han kunne prikke pucken det sidste stykke over stregen og sikre hjemmeholdet en fortjent 1-0-føring. Minutter senere slog rævene så til igen i et nyt powerplay.

Branden Gracel sled sig fri nede i hjørnet og lagde pucken ind foran til en umarkeret Anders Poulsen der akkurat fandt pladsen mellem benene på Rahm, og så stod der pludselig 2-0. Umiddelbart blev Toni Kallela udråbt som målscorer, men fra denne skribents position i hallen lignede det altså den vikariende kaptajn.

Spil fire mod fire kastede en ny stor chance af sig da de finske legebrødre Kallela og Kerälä strøg igennem i en kontra. Sidstnævnte med afslutningen der peb forbi stolpen, og så havde Bulldogs ellers fortjent en reducering. Fremragende pasning fra Anthony Camara endte lige på bladet af Dale Mitchell, der resolut klappede pucken på stolpen.

Disciplinen var i det hele taget en mangelvare hos gæsterne denne aften, og alene i første periode fik Odense to gange vist en mand ud i to plus to minutter. Store chancer fulgte til begge de to målscorere, men Odense klarede denne gang frisag og var “kun” nede med to efter de første 20 minutter.

Nat og dag for hjemmeholdet

Blue Fox buldrede videre i anden periode. Toni Kallela trykkede af højt på Robin Rahm og returen lå helt perfekt for Patrick Madsen, der let kunne smække pucken ind bag svenskeren til 3-0. Næppe den start Mikael Gath havde betonet overfor sine spillere i pausen og han tog da også sin time-out for at forsøge at vække sine spillere.

Et powerplay kunne meget vel være første skridt på vejen tilbage for Bulldogs, men netop som chancen løb ud i sandet var den igen gal i egen zone. En ufarlig puck fik lov at stryge hele vejen igennem til bagerste stolpe og her var Nicolai Weichel stødt med frem. Ubesværet satte han således sin første scoring i Blue Fox-trøjen. Andreas Lauridsen tog herefter over i det fynske mål.

Et nyt powerplay til gæsterne endte denne gang i en reducering. Tålmodig omgang med pucken blev eksekveret sikkert af Anthony Camara, der ingen problemer havde med at passere den forgæves sprællende Ari Ahonen. 4-1 på måltavlen og ny spænding i opgøret.

Lauridsens første reelle aktion i kampen resulterede i en fantastisk redning. Antti Kerälä fandt en helt blank Toni Kallela og selvom finnen huggede til skiven første gang, kom han alligevel tilbage og afværgede en sandsynlig afgørelse på kampen. Gæsterne havde efterfølgende et par powerplays da også rævene nu begyndte at halte efter med disciplinen.

Et af disse blev igen vekslet til scoring af fynboerne. Dale Mitchell måtte sende en tak til Søren Nielsen, der stod solidt plantet foran Ahonen, der aldrig så den flade afslutning fra den iltre canadier. Scenariet fra seneste hjemmekamp mod Aalborg gentog sig altså denne fredag aften, hvor en sikker firemåls-føring nær blev sat over styr.

Blue Fox dræbte al spænding
Blue Fox startede tredje periode i samme stil som de to foregående, og Andreas Lauridsen blev hurtigt skudt varm i gæsternes mål. I den anden ende fortsatte hundene også med at bide fra sig, og det blev rigtig farligt da et skud fra blå linje ramte Jan Daleckys stav der lå løs inde foran Ahonen.

Blue Fox havde tilsyneladende fundet opskriften i powerplay denne aften. I hvert fald gentog seancen fra 2-0 scoringen sig, da Branden Gracel igen fandt en fri Anders Poulsen og han sendte igen pucken i kassen. 5-2 og afgørelsen på kampen.

Nyt powerplay til værterne og minsandten om ikke rævene igen brugte samme opskrift. Gracel igen med pasningen fra hjørnet og Kallela kunne smække pucken bag Lauridsen, som dog denne gang blev reddet af stolpen. Stolpen plingede igen kort efter, men denne gang til den rigtige side for Blue Fox, der kunne se Riku Pitkänen udnytte en ny god pasning fra Gracel.

Det blev samtidig canadierens sidste aktion i kampen da han måtte se de resterende 10 minutter fra straffeboksen grundet usportslig opførsel. Gæsternes bedste, Anthony Camara styrede pucken ind bag Ahonen til ny reducering 6-3, men Toni Kallela fik lov at lukke og slukke med sin scoring i powerplay. Dermed endte endnu et målorgie med 7-3 til Metal Ligaens tophold.

1. Perode
09:11 1-0 Lasse Lassen (Dalecky, Kallela) PP
10:58 2-0 Anders Poulsen (Kallela, Silfver) PP

2. Periode
21:38 3-0 Patrick Madsen (Kallela, Dalecky)
25:49 4-0 Nicolai Weichel (Pitkänen, Gracel)
27:10 4-1 Anthony Camara (Nielsen, Bjerrum) PP
35:14 4-2 Søren Nielsen (Mitchell, Bjerrum) PP

3. Periode
44:47 5-2 Anders Poulsen (Dalecky) PP
50:10 6-2 Riku Pitkänen (Gracel, Silfver)
54:42 6-3 Anthony Camara (Mitchell, Schaarup)
56:19 7-3 Thomas Andersen (Lassen) PP

Udv
Blue Fox: 5×2 min og 1×10 min
Bulldogs: 10×2 min

Skud
Blue Fox: 34
Bulldogs: 23

Tilskuere: 1626