Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Torsdag dragede Blue Fox et smut til Irland, hvor der venter to kampe på to dage, henholdsvis fredag og lørdag mod det lokale hold Belfast Gigants. Men ellers er turen tiltænkt som en ”ryste sammen” oplevelse, som skal bringe spillerne tættere sammen.

Første opgør spilles altså fredag, og kan opleves direkte på tv på Kvik Hockey Arena, hvor Blue Fox Support både åbner for baren og tænder for grillen.

For Blue Fox gælder det om at komme i gang, og få en positiv oplevelse inde på isen. Efter den første træningskamp som absolut var godkendt, er det gået helt galt i de seneste to kampe. De oplevelser skal gerne ligges bag os nu, og erstattes af den optimisme, som ellers har hersket på og omkring Kvik Hockey Arena frem mod den nye sæson.

Hvad er Belfast Gigants så for en størrelse? Et irsk ishockeyhold er ikke lige hverdagskost i Danmark. Til daglig spiller de i den britiske liga EIHL, og i denne sæson deltager de også i Champions Hockey League. I sidste sæson blev det til sølvmedaljer i ligaen, mens de tog sejren i pokalturneringen. Klubben blev stiftet i år 2000, og spiller på hjemmebane i SSE Arena Belfast, med plads til 9957 tilskuere.

Kigger vi på deres hold, så springer det i øjnene at de nok ikke har et udlændigeloft. Deres trup indeholder bla. 13 nordamerikanere. Det er småt med britiske spillere. Faktisk er der kun tre der spiller under det britiske flag, og så er der to fra Scotland. De har et ganske rutineret hold, som bla. tæller 185 kampe i NHL, 472 i SHL og 2288 i AHL.

Et navn springer i øjnene når man kigger ned over deres holdkort, nemlig Jordan Smotherman. Han var i Esbjerg i sæsonen 11/12, hvor han var en af de største profiler i hele ligaen. En af holdets helt store profiler er den canadiske wing Liam Reddox. Han er klar til sin første sæson for klubben, efter at være ankommet fra Växjö Lakers, hvor han har spillet de sidste otte sæsoner, hvor af de sidste fire har været som kaptajn.

Der venter uden tvivl Blue Fox en stor opgave, mod et både rutineret og fysisk meget stærkt hold. Der kan ikke være den store tvivl om hvordan kampen bliver afviklet. Det bliver med power og fart. Begge hold har hovedsageligt en nordamerikansk stamme, og samtidig er britisk ishockey kendt for at have en meget aggressiv spillestil.

Skulle nogen tage turen til Irland, så ønskes i herfra en rigtig god tur.

Husk at Blue Fox spiller træningskamp igen på Kvik Hockey Arena fredag d. 30/08, hvor vi får besøg af finske TPS Turku.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.