Endnu et canadisk tilsnit støder til det herningensiske ishockeymandskab på den anden side af sommerferien. Offensiven får således glæde af endnu en center spiller.

Det er et faktum efter at 27-årige Mark MacMillan fra Penticton i Canada har sat sin signatur på en kontrakt for den kommende sæson. Det er en underskrift der gør hans landsmand Brodie Dupont der blev offentliggjort sidste uge følge, også på den eksakt samme plads som centerspiller i Blue Fox’ offensiv.

Mark MacMillan nåede at snuse lidt sidste sæson til Europæisk ishockey med optrædener i Allsvenskan og Del 2, men ellers har han hovedsageligt gjort sig i hhv. AHL den næstbedste nordamerikanske liga samt ECHL, hvor han senest spillede for Wichita Thunder. Mark blev draftet tilbage i 2010 af NHL holdet Montréal Canadiens, en sæson hvor han blev kåret til Rookie of the year i den liga han repræsenterede.

MacMillan har de seneste sæsoner vist sit værd som målscorer gennem et eminent skøjteløb der nok anses som én af hans største styrker. Han er rigtigt hurtig på fødderne og kan vende på en femøre. Men han har gennem hele sin karriere vist sig som en virkelig dygtig defensiv center også, hvor han uden det store fysiske, men alligevel normale tilsnit viser sig rigtig dygtig til at lukke af i egen ende, hvilket også gør ham til en værdifuld spiller i Blue Fox’ boxplay. Netop denne kompetence gav ham også titlen som den bedste defensive forward i NCAA universitetsligaen tilbage i 2015, hvor han også blev valgt til ligaens All-Star hold.

Kontrakten med Mark MacMillan skal i høj grad ses som en holdtilføjelse. Blue Fox får en spiller der excellerer i begge ender af banen, og som også har evnen til at vise lederskab på og udenfor isen. Sportschef for Herning Blue Fox Martin Struzinski siger følgende om sin nye canadiske angriber.
”Vi har i Mark fået endnu en spiller ind, som passer rigtigt godt ind i den måde vi gerne vil spille ishockey på i Herning Blue Fox. Mark var sidste år kaptajn i ECHL, og er en rigtig holdspiller med et godt blik for spillet. Han kan producere offensivt med hans glimrende tekniske færdigheder, samtidigt med at han også tager et stort ansvar i spillet uden puck. Mark indeholder derved alle de kompetencer vi søger i en spiller, og vi ser frem til at se ham på isen sidst i juli”.

Mark MacMillan selv kommer også med en klar målsætning. ”Jeg er meget spændt på at komme til Danmark og ikke mindst at skulle spille for Blue Fox. Jeg har haft gode samtaler med klubbens cheftræner og sportschef, og det lyder som om vi kommer til at få et meget stærkt hold. Jeg ser personligt frem til at bidrage med en masse energi i 2-vejs spillet. Jeg kan lide at skøjte hårdt på og at konkurrere hver kamp, og så glæder jeg mig virkelig til at gøre alt hvad jeg kan, for at hjælpe med at bringe et mesterskab til Herning i denne sæson”, lyder det fra Blue Fox’ canadiske nyerhvervelse.

Kontrakten med Mark MacMillan er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Dansk Ishockey Union.