25-årig canadisk spydspids skifter den østrigske EBEL liga ud med Metal Ligaen, og færdiggør sæsonen med de midtjyske rødder fra Herning Blue Fox.

Herning Blue Fox har fået en gylden mulighed for at forstærke sig med canadiske Mike Aviani, som med øjeblikkelig virkning udtræder af sin kontrakt med det kroatiske mandskab Medvescak Zagreb. Cheftræner Petri Skriko glæder sig over muligheden, på et tidspunkt hvor der ellers er langt mellem kvaliteterne på transfermarkedet.

”Mike bad om at blive løst fra sin kontrakt hos Zagreb, som har haft lidt problemer med lønninger. Typisk på dette tidspunkt når man sonderer transfermarkedet støder du på de spillere der aldrig er lykkedes i deres klubber eller aldrig er kommet i gang. Med Mike og også tidligere Joonas Riekkinen har vi været heldige at finde spillere, som gør det rigtigt godt for deres klub, men hvor andre omstændigheder har fået dem til at søge ny arbejdsplads”, fortæller træner Skriko og fortsætter.
”Kontrakten med Mike er opstået lidt ud fra vores nuværende skadesstatus, hvor vi har flere bærende danskere siddende udenfor med skader, hvor skaderne er på sådan et niveau, at vi ikke ved hvornår de bliver klar igen. Derfor føler vi os nødsaget til, og heldige over at kunne styrke bredden på holdet med en kapacitet som Mike Aviani”, slutter cheftræneren.

Trænerteamet er som sagt særdeles tilfredse med tilføjelsen af Mike Aviani, der kommer med en masse fine kvaliteter til holdet. ”Mike gør det altid godt på de hold han har repræsenteret. Hans plus/minus statistik vidner om, at han trods gode offensive instinkter er en arbejdsmand for holdet, der også arbejder hjemad banen. Vi ser ham helt klart som en topspiller med gode playmaking instinkter, men han har også evnen til at skøjte hårdt og hurtigt, og så er han frem for alt ikke bange for den direkte vej mod nettet og det hårde arbejde i hjørnerne”, understreger trænerteamet.

Kontrakten med Mike Aviani er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union ligesom arbejdstilladelsen også skal på plads inden de midtjyske ishockeyfans kan glæde sig over den nye canadiske tilføjelse hos Byens Rødder.