Skrevet af: Allan Kjeldsen

Det lignede en storsejr på papiret da Herlev fredag aften gæstede Herning og Kvik Hockey Arena. Offensivt har Blue Fox på det seneste været uhyggelig skarpe, men denne aften fik Blue Fox det aldrig til at spille.

Dels tog man for mange unødige udvisninger og dels havde Evan Mosher en god aften i gæsternes mål. Manglen på respekt for modstanderen var åbenlys, og sejren til Herlev derfor ganske fortjent.

Kampbilledet udviklede sig hurtigt som de fleste havde forventet inden, da Herlev hurtigt måtte sende en spiller i straffeboksen for første gang denne aften. Riku Pitkänen afleverede smart mellem benene på sig selv, men desværre for ham og Herning var Branden Gracel ikke helt klar på den.

Christian Silfver lykkedes med at passere Evan Mosher i gæsternes mål, og han måtte konstatere at pucken akkurat ikke havde nok fart til at passere mållinjen.

Ari Ahonen, som igen var at finde på mål for hjemmeholdet, måtte kort efter ligeledes på arbejde da også ørnene fik chancen i powerplay. Benjamin Mauritzen stod fri foran mål, og finnen måtte i to omgange redde sit hold fra at komme tidligt bagud.

Blue Fox overtog herefter hurtigt spillet igen, og Pitkänen var igen på spil med frække pasninger – denne gang også en al for nonchalant løsning af finnen.

Branden Gracel og Jan Dalecky havde efter endnu en undertalssituation begge gode muligheder for at blive første målscorer i kampen.

Størst var chancen til sidstnævnte, der blot skulle vippe pucken over benskinnen på Mosher, men afslutningen fik ikke nok luft under sig. Herlev bød ikke ind med meget i første periode, og de havde deres klart bedste mand i deres keeper.

Gracel skar forbi sin direkte modstander og så også ud til at have snydt canadieren, men han formåede på flotteste vis at komme tilbage og lave en ny benparade.

Alligevel måtte han bøje sig for Metal Ligaens pointkonge, Lasse Lassen, der ligesom Gracel kunne tage duellen op med Mosher. Lassen tog et hurtigt træk over i baghånden inden han lagde pucken i mål til forventet 1-0 føring.

Antti Kerälä strøg om sig med lækre pasninger mod afslutningen af perioden, men Christian Silfver formåede ikke at udnytte sin landsmands fine forarbejde. Dermed måtte rævene nøjes med en smal føring på trods af de 17 skud på mål.

Herning uden disciplin – Herlev uskarpe
I fraværet af Daniel Nielsen, Bjørn Uldall og Oliver Gatz fik Victor Andersen masser af spilletid denne aften, og han slap ganske hæderligt fra kampen i Herning. Defensivt var der dog heller ikke meget at se til for værterne, men offensivt haltede spillet fra Blue Fox dog også fra anden periodes begyndelse.

Hornet lød alligevel pludseligt ud over Kvik Hockey Arena, men bokspersonalet var en tand for hurtige da pucken aldrig krydsede stregen.

Thomas Søndergaard var i stedet tæt på at udligne i den anden ende, og kun klasse fra Ari Ahonen stod i vejen for nordjyden. Mathias Mølgaard måtte i situationen nedlægge Søndergaard, og gæsterne kunne derfor igen stille op i powerplay.

Krudtet synes dog en smule for løst og Ahonen blev aldrig sat på den store prøve. Daniel Nielsen vendte spillet hurtigt og kom frem til den største chance i løbet af de to minutter. Chancen til Riku Pitkänen var langt større kort efter, men afslutningen langs isen kunne ikke snyde Mosher der fik lukket hullet mellem benene i tide.

Jan Dalecky halvkiksede en aflsutning kort inden pausen og det snød Evan Mosher i en grad der tvang canadieren ud i en vild refleks redning, da han akkurat nåede at komme tilbage og fange pucken inden den krydsede stregen.

Herlev sluttede også anden periode i overtal og kunne med mere skarphed sagtens have været lige med værterne på måltavlen.

Ørnene straffede rævene til sidst
Modsat Herning kunne Herlev høste roser for en disciplineret indsats på en af Danmarks måske sværeste udebaner. Det var derfor ikke til at gætte at Herlev inden kampen var ligaens mest udviste hold, mens Blue Fox omvendt var blandt holdene med færrest udvisningsminutter.

De første minutter af tredje periode bragte ingen nævneværdige afslutninger med sig, og alt var altså endnu åbent i kampen mellem top og bund.

Hvad gæsterne manglede i skarphed og kreativitet havde de til gengæld i vilje. De sled og slæbte kampen igennem og efter en vunden nærkamp i offensiv zone fik de også prikket hul på Ari Ahonen. Thomas Søndergaard blev sat fint op i slottet og han sendte sikkert 1-1 udligningen på tavlen.

En fornem solotur af garvede Kim Staal resulterede i kampens næste store chance og den tidligere goalgetter var ikke langt fra at bringe gæsterne i front. Mens Herning fortsatte det sjuskede spil spillede gæsterne deres chance, og de tog kærligt for sig af den megen plads på isen værterne tillod.

Kaptajn Brian Birkhoff kunne i fri position skyde frit på Ahonen som måtte redde sine holdkammerater på ny.

I spil fire mod fire blev Silfver sat fornemt op af Kerälä og han forsøgte sig med en smart afslutning der dog strøg forbi målet. Da der kort efter igen var fire mod fire var finnen igen på spil, og denne gang var det kun marginaler der adskilte ham fra en forløsende scoring.

I stedet kunne Herlev fuldbyrde kuppet da Frederik Bjerrum nærmeste sneglede sig ind foran Ahonen, inden han med kampens detalje sendte en baghånd op i krydset. Mike Daugulis fik fornøjelsen af at lukke og slukke for en stor aften for gæsterne, der dermed passerede Hvidovre i bunden af tabellen og i den hårde kamp om 10. pladsen.

1. Periode
13:31 1-0 Lasse Lassen (Jessen)

2. Periode

3. Periode
45:57 1-1 Thomas Søndergaard (Johansson, Christensen)
58:40 1-2 Frederik Bjerrum (Søndergaard, Christensen)
59:05 1-3 Mike Daugulis (Gath, Thinnesen)

Udv
Blue Fox: 8×2 min
Eagles: 3×2 min

Skud
Blue Fox: 34
Eagles: 25

Tilskuere: 1204