Skrevet af: Allan Kjeldsen

Hjemmeholdet måtte til aftenens kamp igen se bort fra to gange Daniel Nielsen, mens gæsterne kunne glæde sig over at have Emil Jidskog på kassen endnu engang. Rødovre skulle bruge tre vitale point i kampen for Final Four, mens Blue Fox skulle bevare statistikken over ikke at tabe to kampe i træk.

Anders Schultz fra gæsterne fik kampens første store chance da han opsn, ppede en løs puck og afsluttede resolut. Ari Ahonen kunne ikke holde skuddet, og gæsterne var ikke langt fra at kunne slå returen i nettet, men et opmærksomt forsvar fik ryddet op i tide. Blue Fox skulle bruge lidt længere på at komme frem til en chance, men det var tæt på at give mål, da Lasse Lassen sendte pucken snert over målet.

Fremragende arbejde fra rævenes fjerdekæde med Mølgaard, Andersen og Ruders lagde et gedigent pres på gæsterne, og fra en åben start på kampen synes Blue Fox at overtage initiativet. Gæsterne lurede dog på kontra og Jonas Sass var ikke langt fra at blive spillet igennem til en chance alene med Ahonen.

Patrick Flügge Rasmussen blev sat op på flotteste vis af Nicklas Carlsen, og hjemmeholdet var heldig med at afslutningen tog den rigtige side af stolpen. Nyt breakaway forsøg lurede da Mads Eller snød sin oppasser, men pucken fik han desværre for gæsterne aldrig kontrol over. I stedet slog Herning så til i den anden ende, da vikariende kaptajn, Anders Poulsen, havde sidste stav på pasningen fra Markus Jensen.

Efterfølgende fik Blue Fox også muligheden for at fordoble føringen da Morten Andreasen tog kampens første udvisning. Chancen blev kort efter endnu større da Mads Eller tog samme vej som Andreasen. Et halvt minut i fem mod tre var dog ikke tid nok, selvom pucken fløj om ørerne på Jidskog, som alligevel bevarede roen og leverede nogle glimrende redninger.

Mod slutningen af perioden vendte billedet og Rødovre kunne line op i powerplay. Den mulighed var gæsterne ikke sene til at udnytte og rævene blev spillet tynde. Patrick Flügge Rasmussen tog revanche fra før og passerede akkurat Ahonen mellem benene. 1-1 efter 20 ganske underholdende minutter.

Jidskog pillede pynten af rævene
Rødovre spillede friskt til fra starten af anden periode, og Anders Schultz indledte med et skud som dog sad lige i maven på Ahonen. Den skulle gæsterne have fået mere ud af, men man noterede sig, at gæsterne måske havde smidt en del af respekten for topholdet i pausen. Antti Kerälä broderede sig kort efter stilfuldt igennem, men afslutningen blev forpurret i tide for gæsterne.

Nyt powerplay til Blue Fox og endnu engang tog gæsterne en ny udvisning kort efter. Fem mod tre, denne gang i væsentligt længere tid, og kun en formidabel indsats af Emil Jidskog afholdt rævene fra scoring denne gang. Både Kallela og Kerälä måtte vendte hovedet mod loftet i mistro over hvad svenskeren præsterede i disse minutter.

Et skud fra Branden Gracel blev pareret med skulderen af Jidskog, og pucken fløj op i luften. Her kom Jan Dalecky susende og ramte pucken med brystet, men ej heller et sådant forsøg kunne overliste svenskeren i kassen. Gæsterne fik også held med at afstresse ham i den resterende del af perioden, og det var ikke mindst takket være et langt bedre arbejde fra gæsternes forwards.

Når der så alligevel opstod chancer tilfaldt de som regel hjemmeholdet. En returpuck fra Jidskog endte lige foran Markus Jensen der måtte se sit skud ramme skøjten på backen foran mål. En af de få chancer Rødovre alligevel kom til blev til gengæld udnyttet til fulde. Thomas Olsen kunne afslutte på sin egen retur, og Ahonen måtte kigge langt efter samme hjælp fra sit forsvar som sin svenske kollega. 2-1 til Rødovre. 

Herning fandt vejen til sidst
Rødovre fik en gylden chance for at sætte et måske afgørende stød ind på topholdet, da Christian Silfver måtte skøjte i straffeboksen. Her manglede værterne Mathias Mølgaard som af uvisse årsager tog plads på lægterne den resterende del af kampen. En afslutning fra Kevin Montgomery var et skud, som Ahonen ikke så skyggen af, og hjemmeholdet var heldige med at pucken ramte benskinnen på finnen.

I stedet kunne Blue Fox igen forsøge sig i powerplay og på at overliste Emil Jidskog. Rævene havde dog store problemer med at få opspillet til at køre, og derfor endte svenskeren vel med en af sine roligere perioder i kampen. Pludselig ville intet fungere for værterne, og Rødovre var fint tilfredse med bare at sende pucken dybt og undgå de personlige fejl.

Spillet var rodet i disse minutter, og det kunne gæsterne selvsagt være bedst tjent med. Med til historien hører dog også, at Magnus Bogrens tropper leverede en hidsig arbejdsindsats denne aften. Individuelle aktioner var kendetegnende for rævenes spil og en sådan var tæt på at give pote ved den største individualist af dem alle, canadiske Branden Gracel.

Med lidt under syv minutter igen fik værterne på ny chancen i powerplay, og spørgsmålet var om det ikke var nu eller aldrig for Blue Fox. Markus Jensen fik en god chance men overplacerede, og meget mere blev det ikke til for et frustreret hjemmehold. Det kom derfor også lidt ud af det blå da Jan Dalecky kunne styre et skud fra Eetu Vento i kassen til den forløsende udligning 2-2.

Tre mod tre og overtid i Herning. Her lykkedes det faktisk gæsterne at passere Ari Ahonen, men dommerne skønnede, at finnen blev væltet forinden og ikke havde muligheden for at redde. Thomas Olsen havde en kæmpe chance og kunne afslutte på tomt mål, men på uforklarlig vis ramte han ikke målet. Rødovre generelt bedst i denne disciplin, men ikke desto mindre skulle det sidste point fordeles på straffeslag.

Her var Emil Jidskog i en klasse for sig og med sæsonens måske bedste redning på Christian Silfver sikrede han næsten egenhændigt gæsterne point i aftenens opgør. Svenskeren bliver en hård mand at undvære for Rødovre resten af sæsonen.

1. Periode
13:08 1-0 Anders Poulsen (Jensen, Lassen)
18:31 1-1 Patrick Flügge (Carlsen, Schultz) PP

2. Periode
37:41 1-2 Thomas Olsen (Eller, Montgomery)

3. Periode
56:43 2-2 Jan Dalecky (Vento, Gracel)

Ot

Straffeslag
65:00 Matthias Asperup

Udv
Blue Fox: 2×2 min
Mighty Bulls: 6×2 min

Skud
Blue Fox: 28
Mighty Bulls: 17

Tilskuere: 1309