Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fredag d. 8. september var Blue Fox i Vojens. kl. 19.30 blev den første puck smidt, og sæsonen var i gang. Siden har Blue Fox spillet 61 kampe, og nu står vi her. Her hvor det hele skal afgøres, og vi er stadig med. Fredag d. 13. april kl. 19.30 vil Kvik Hockey Arena forhåbentligt være proppet til bristepunktet, og den fede stemningen vil løbe ned af væggene. Der vil den første puck nemlig blive smidt, til den første finale i Metal Ligaen 17/18. Blue Fox krydser klinger med Aalborg Pirates.

Det er en finale, som der ikke kan siges meget til. Grundspillets nummer et og to, og ligaens to bedste angreb og forsvar. Blue Fox og Aalborg har hele sæsonen igennem bejlet til en plads i finalen, og nu står de her begge to. Ganske fortjent.

Nu venter der så en finaleserie, og hvad kan vi så se frem til? Vi kan næsten med sikkerhed forvente en masse fart. Både Blue Fox og Aalborg er skøjtestærke hold, som gerne vil have fart i kampen. Begge hold vil også gerne fremover isen, og sætte sig på kampen. Det med at spille ud fra en kontrolleret defensiv, er ikke den fortrukne spillestil. Begge hold viste også i deres semifinaler, at det offensive hang bedre sammen, end det defensive.

Indbyrdes Blue Fox og Aalborg drillet hinanden på skift, dog har Aalborg virket en smule mere overbevisende i deres sejre. 8-2 sejren i Gigantium, og sejren på 4-1 ved Final4 stævnet i Jyske Bank Boxen, fremstår selvfølgelig som de mest klare. Men Blue Fox har også kunnet være med. Det er blevet til tre sejre hjemme i Herning, fordelt ud på 2 x 4-3 og en på 6-3. Men det var i grundspillet, og det høre fortiden til.

Både Blue Fox og Aalborg har været stabile hele sæsonen, men Blue Fox har dog været det klart mest stabile hold af alle. I play off må vi dog sige, at Aalborg har spillet rigtig godt, og set skræmmende ud. Specielt hjemme foran deres eget store publikum i Gigantium. En hver serie har sit eget liv, og bare fordi et hold spillede godt i en runde, mod et andet hold, betyder det ikke at de fortsætter i runden efter. Men tager Aalborg spillet fra deres kvart og semifinale med ind til finalen, så skal Blue Fox hæve deres niveau. Vi har vundet mange kampe ved at skøjte, og ved at ville det mere. Det bliver svært mod Aalborg. For de kan i den grad også skøjte, og de vil også det her rigtig meget.

Blue Fox skal blive bedre til at komme ud af egen zone. Mod Rungsted blev man for let fanget, og kom derfor under hårdt pres. Det bliver ikke lettere at holde Aalborg fra fadet. Det gælder om at spille sikkert, og bare få pucken ud af zonen. Så må man acceptere at der går et par skift, hvor man måske ikke kommer op og truer i den modsatte ende. Men det er bedre end at tage chancen, ved at spille sig ud, og så blive fanget. Der venter vores unge defensiv en stor udfordring her. Det samme gælder sådan set for Aalborg. De lavede nogle gevaldige fejl i egen zone mod Esbjerg. Blue Fox kan med deres høje pres fremtvinge de samme fejl, og så gælder det om at straffe dem.

Der skal spilles fair og disciplineret, så man ikke kommer i boksen. Igen gælder det for begge hold. Udvisninger på dette tidspunkt i sæsonen, kan afgøre hvilken medaljer der ender om ens hals.

Der venter begge hold en stor opgave. Aalborg skal op imod et Blue Fox hold, som har været ekstremt stabile hele sæsonen, og som har det med, altid at finde en vej tilbage. Et Blue Fox hold med så meget selvtillid, at kommer der mere i tanken, så flyder den over. Et Blue Fox hold som råder over et fantastisk sammenhold, og spillere som kan afgøre det hele på egen hånd.

Blue Fox skal op mod et Aalborg hold, som også har været stabile, dog ikke helt så meget som Blue Fox. Men et Aalborg hold, som kommer med nordamerikansk power, og som bare kværner på. Aalborg kommer med en flot bredde, og et fysisk stærkere hold. Netop det sidstnævnte, bliver den måske største udfordring for Blue Fox. Rævene bliver nød til at svare igen. Der skal tackles hver gang chancen byder sig.

Det er finalen i Metal Ligaen, det er højdepunktet i den danske ishockey sæson. Det er tid til fyldte haller, nationalsang før kampene, og Dannebrog i loftet. Det er en smuk tid. Det er også tiden for flossede nerver, søvnløse nætter, og en million forskellige tanker, og rigtig gode ideer, som ingen desværre gider lytte til. Det er tiden hvor et sekund, i den grad, kan være forskellen på himmel og helvede. Det er alt i alt, bare den fedeste tid på året.

Det er sidste sæson, for vores gamle, hæderkronede og legendariske Kvik Hockey Arena, i den forfatning som vi har kendt det i mange år. Det er så fantastisk, at det, udover at blive træningshal for nogle af verdens største ishockey stjerner, og blive kamparena for sidste træningskamp inden VM, mellem Danmark og USA, også får lov til at være vært for en sidste finaleserie. Der er blevet spillet mange gennem tiderne. Men den får lige lov til at få en mere, inden den bliver renoveret fra kælder til kvist. Hvis en bygning kan have sjæl, så har Kvik Hockey Arena en, og den fortjener det her.

Blue Fox kæmper for at afslutte klubbens største mesterskabstørke, på hele seks år, og samtidig få lov til at hejse mesterskabsflag nummer 17 op i loftet. Aalborg kæmper for at få fjernet navnet Silverdome fra Gigantium, og samtidig hente klubbens blot andet mesterskab, og det først i 37 år. To af Danmarks største ishockey byer, står klar til at skrive næsten kapitel, i historien om dansk ishockey, og Metal Ligaen 17/18. En kamp afgør ikke noget, men hver kamp betyder noget, og den første, den er altid vigtig. Lad det nu bare blive fredag, det er ikke til at holde ventetiden ud. Vi vil i gang. Vi vil i gang nu.

Det er fredag kl.19.30 på Kvik Hockey Arena at pucken smides, og så gælder det ellers bare om at holde på hat og briller.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.