Skrevet af: Anders Skou Agerlund

For første gang i denne sæson skal Blue Fox krydse Storebæltsbroen, når turen tirsdag går til Rødovre, hvor pucken smides kl. 19.00.

Onsdag d. 8. august var en fantastisk festlig dag, i helt forrygende sommervejr, da det legendariske Stanley Cup trofæ var på besøg i Rødovre. Her godt seks uger senere er vejret blevet noget mere dansk, og hverdagen er vendt tilbage til Rødovre Skøjte Arena. Tirsdag er det Danmarks mest vindende ishockeyklub der kigger forbi.

Fredag var Blue Fox i Esbjerg. Der var fremgang at spore, og det blev også til sæsonens første sejr. Man måtte dog nøjes med to point, da Esbjerg udlignede bare 27 sekunder før tid. Det gjorde lidt ondt, for igen havde Blue Fox været foran med to mål, hvilket de også var i sæsonens to første kampe. Den del der hedder at ”dræbe” en kamp skal der arbejdes lidt på, for det må altså ikke ske tre kampe i træk. Men som sagt var der også fremgang. Blue Fox sad på det meste af kampen, og skabte flere chancer. Samtidig holdte vi nullet i 50 minutter. Tirsdag venter der så en ny kamp, hvor Blue Fox igen er favorit. Men der skal leveres, for det er på en svær udebane.

Tendensen med skader ser desværre ud til at fortsætte i denne sæson. Fra starten har Patrick Madsen været ude, og han forventes først tilbage om noget tid. I første kamp blev vores nye back, Juuso Salmi skadet, og i kampen mod Rungsted, fulgte Anders Poulsen så trop. Det må egentlig gerne stoppe med det samme. Vores kvote blev i den grad opbrugt i sidste sæson.

Rødovre har heller ikke startet sæsonen specielt godt. Det er blevet til nederlag til SønderjyskE og Herlev, inden holdet så i fredags, fik sæsonens første sejr, ved at besejre rivalerne fra Hvidovre. Det var ellers et svækket Rødovre mandskab der stillede til start. De stillede med kun tre kæder, og var uden profiler som Mads Eller, Matthias Asperup, og den finske back Julius Nyqvist. Rødovre har fra sæsonstart kun fire udenlandske spillere på kontrakt, en af dem er Riku Pitkanen, som spillede i Blue Fox i fjor. Så er de meget afhængige af deres dansker-stamme.

Det er en vigtig kamp for begge hold. Blue Fox ligger ikke hvor vi hører til. Vi skal gerne op af med det samme. Rødovre har, på trods af et sædvanligt begrænset budget, stor selvtillid, og ser sig selv højere oppe. Specielt hjemme i Rødovre går de altid efter sejren. Blue Fox er favorit, men de skal være klar, og de skal levere, for vi ved godt hvordan Rødovre plejer at komme ud på hjemmebane. Skader eller ej.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.