Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fredag aften slår Kvik Hockey Arena dørene op til et rigtigt ishockey-brag. Der er simpelthen garanti for underholdning og god ishockey, når Blue Fox og SønderjyskE tørner sammen på isen, og det gør de fredag kl. 19.30 i Herning.

Der er så mange grunde til at møde op på Kvik Hockey Arena denne fredag. Først og fremmest, fordi Blue Fox møder SønderjyskE, og ingen hold i Metal Ligaen, har spillet så mange fede, underholdende, eksplosive og spændende kamp mod hinanden, i de sidst mange sæsoner, som de her to hold. Ligger man så oven i, at det er en topkamp, mellem to hold i god form, og at der er vigtige point på spil, til et tæt grundspil, og en intens jagt på final 4. Så er alle ingredienser på plads, til et nyt stort slag.

Begge hold kan i denne sæson finde vej til nettet. Det bliver således en kamp mellem ligaens to mest scorende hold. Blue Fox har nettet 41 gange, mens SønderjyskE har fundet vejen 34 gange. SønderjyskE har ligaens bedst defensiv med kun 20 mål i mod, mens Blue Fox med 25 baglæns-mål, er på en delt fjerdeplads. De to hold råder dog over ligaens bedstescorer, Blue Fox har +16, mens SønderjyskE har +14.

Ligaens topscorer er Greg Gibson. Den SønderjyskE angriber har i ti kampe lavet 16 point (10+6). Han er skarpt forfulgt af en Herninggensisk trio, bestående af Antti Kerälä (15), Lasse Lassen (13) og Branden Gracel (13). Så det er to storklubber, der i den grad markere sig i denne sæson.

SønderjyskE har revanche tilgode, da Blue Fox vandt sæsonens første kamp med hele 3-0 i Vojens. Men Blue Fox vil ikke forære noget væk, slet ikke på hjemmebane, og slet ikke til SønderjyskE. Der vente et brag af en ishockeykamp, med det bedste Metal Ligaen kan præstere, i en forhåbentlig godt pakket og stemnings fyldt Kvik Hockey Arena.

Der kommer til at blæse nostalgiske vinde over Kvik Hockey Arena fredag aften, når cheftræner Petri Skrikos tidligere holdkammerat i Herning Erkki Mäkelä gæster fredagens topopgør. Finske Mäkelä spillede 4 sæsoner for Herning, og lavede gennem 185 kampe flotte 246 point. 90’er ikonet skal til fredagens kamp mod SønderjyskE droppe pucken til faceoff, så kom i god tid og giv “ishockey violinisten” Erkki Mäkelä et varmt velkommen hjem bifald.

Pucken smides fredag kl. 19.30, og i er alle inviteret med.

Byens rødder – Midtjysk Vilje. Rigtig god kamp til alle.