Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Landskampspausen er overstået, og Metal Ligaens grundspil går nu ind i sin altafgørende fase. De sidste tre til fire runder skal afvikles, og vi skal have erstattet de sidste spørgsmålstegn med svar. Blue Fox mangler et point, for med 100 % sikkerhed, at sikre sig førstepladsen, og tirsdag aften går jagten ind på tre gange så mange, når vi besøger Gentofte. Pucken smides kl. 20.30, og kampen kan ses direkte på TV2 Sport.

Blue Fox truppen har fået et tiltrængt hvil, og spillere med småskavanker har kunnet få slappet lidt af. Lige med undtagelse af Simon Nielsen, Lasse Lassen, Nicolai Weichel og Daniel K. Nielsen, som alle var med til at sikre Danmark tre nye sejre, over henholdsvis Frankrig, Østrig og Letland, og en samlet sejr i firenationernes turneringen. Mon ikke de lige har fået en ekstra fridag, siden sidste kamp blev spillet lørdag aften, hjemme i de vante rammer på Kvik Hockey Arena.

Men nu gælder det Metal Ligaen igen, og selvom førstepladsen med stor sandsynlighed er sikret, så er der ikke plads til at hvile på hverken det ene eller andet slags bær. Blue Fox har fire kampe tilbage at spille, inden den, først står på en ny pause, mens nummer syv til 10 spiller play in, og derefter venter så det vi alle har ventet på. Det som vi spiller et helt grundspil for, nemlig play off. De afgørende kampe. Der hvor ens sæson skal defineres. Så der er kun fire kampe tilbage, til at få rettet tingene til, til at få genfundet skarpheden, og til at finde den sidste fart i skøjterne. Man må ikke gå ned i tempo, for når man først står i play off, så er det næsten umuligt at hive sig selv op igen. Det gælder om at hænge i nu. Så kampen i Gentofte er ikke bare vigtig, den er rigtig vigtig.

For Gentofte er kampen heller ikke uden betydning. Chancen for direkte adgang til play off hænger i en yderst tynd tråd. Men skal der holdes liv i den, så skal der tre point på kontoen. Ellers så gælder det samme, som for Blue Fox. Gentofte skal med stor sandsynlighed i play in, og her gælder det om at komme ind med fart i jernene, og momentum. Der er ikke plads til svipsere.

Det er første kamp efter en uges pause, så det gælder om at være klar fra start, og komme bedst ud til kampen. De her kampe plejer at være tætte, så at komme godt fra start kan vise sig, at blive en vigtig faktor.

En kamp i Gentofte, en tirsdag aften, forventes ikke at blive et tilløbsstykke, for Blue Fox fans bosiddende i Herning og omegn. Derfor er det helt fantastisk, at man kl. 20.30, bare kan smække benene op, tænde for flimmerkassen, og få opgøret sendt direkte ind i stuen, på TV2 Sport.

Byens rødder – Midtjyske vilje. Rigtig god kamp til alle.