Den bedste danske ishockey liga, Metal Ligaen ligger i øjeblikket stille på grund af landsholdspause. Det har man hos Blue Fox udnyttet til at få lavet nogle ændringer i truppen.

Resultaterne har ikke helt flasket sig som ønsket endnu i indeværende sæson, men optimismen er fortsat stor hos Herning Blue Fox, hvor ambitionerne på ingen måde har ændret sig trods svingende præstationer. På rigtigt mange pladser har man ingen tvivl om kvaliteten af holdet, men der er fortsat dele af spillet som ikke har fungeret, og det har nu fået trænerteamet til at lave nogle udskiftninger.

Det er allerede officielt, at Blue Fox og den engelske landsholdsspiller Evan Mosey har valgt at stoppe samarbejdet. Det sker på helt udramatisk vis, hvor begge parter er blevet enige om, at samarbejdet ikke levede op til forventningerne. Hos Blue Fox ønsker vi Evan held og lykke med hans fortsatte virke i en liga han kender rigtigt godt.
Sammen med Evan har man også valgt, at man ikke vil forlænge samarbejdet med finske Kim Strömberg, der for godt en måned siden kom som afløser for canadiske Riley Brace. Strömberg er ikke lykkedes med at overbevise trænerteamet om, at han kunne løfte de sportslige resultater og derfor har man nu – med muligheden i baghånden – valgt at stoppe samarbejdet.

I stedet for netop Kim Strömberg har Blue Fox hentet den 31-årige finske kaptajn Joonas Riekkinen fra ligakonkurrenterne Hvidovre Fighters. Riekkinen har i et par sæsoner været i rævenes søgelys, og nu kom chancen så, for at tilknytte den finske angriber til Blue Fox truppen.
”Joonas Riekkinen er en erfaren spiller med over 500 kampe i den bedste finske hockeyliga og med stort lederskab på og udenfor isen. Han har gennem flere sæsoner været en topspiller i Danmark, og vi er sikre på, at han vil være et godt bidrag til vores hold. Som spiller er han en stærk 2-vejs center med gode kvaliteter i både offensiven og defensiven. Netop de kvaliteter forventer vi kan binde de kæder han spiller i sammen på en udbytterig måde”, fortæller cheftræner Petri Skriko om Riekkinen.

Sammen med Joonas Riekkinen følger endnu en landsmand i form af den finske forsvarsspiller Lauri Taipalus, der startede sæsonen i den finske klub Kalpa. Den 30-årige bundrutinerede Taipalus har gennem 4 sæsoner spillet for Saipa, som er Blue Fox træner Petri Skrikos barndomsklub. Her har han ved selvsyn set de kvaliteter som Lauri Taipalus besidder. ”Lauri er en rutineret forsvarsspiller, som har spillet meget af sin karriere på højeste niveau i Finland. De sidste 2 sæsoner har han været assisterende kaptajn i Saipa, hvor jeg har set ham bringe lederskab og stærke defensive kvaliteter til holdet. Jeg glæder mig til at se ham på vores hold og i den danske liga, hvor jeg naturligvis forventer, at han først og fremmest kan være med til at bringe ro i defensiven, men også hvor han kan bidrage med lederskab og udvikling i vores spil”, slutter træner Skriko om erstatningen for Evan Mosey, finske Lauri Taipalus.

Kontrakterne med Joonas Riekkinen og Lauri Taipalus er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Dansk Ishockey Union.