Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Onsdag, 22 februar 2017 af

Havlik eneste målscorer

Der var tale om en uhyre vigtig kamp for begge hold, som desperat kæmper for at sikre sig fordelen af hjemmebanen i kvartfinalerne. Presset var størst på Blue Fox der inden kampen var tre point efter netop Gentofte, og statistikken fra de tidligere indbyrdes opgør var da også i gæsternes favør.

Herning Blue Fox - Gentofte Stars
1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Skrevet af: Allan Kjeldsen

Tilfældighederne var ved at sende Blue Fox i front da Lasse Lassen smed en høj puck ind mod mål, og da pucken blev styret strøg den marginalt over overliggeren. Chancen til Markus Jensen var markant større, men alene med Teemu Seppänen blev finnen den store.

Gentofte stod højt i banen og lukkede kløgtigt ned for rævene i midtzonen, men med til historien hører også, at Herning ikke lagde ud i samme aggressive stil som i kampene mod Odense. En hurtig omstilling og modtagelsen af en høj pasning sendte Marko Virtala igennem med Simon Nielsen, og Sonny Hertzberg måtte hive i nødbremsen.

Herning stod dog ganske kompakt og tillod kun gæsterne skud fra dårlige vinkler, og aftenens første scoring lod således stadig vente på sig. Gæsterne virkede dog en anelse skarpere end værterne, og specielt da Blue Fox kort efter fik et powerplay manglede der tempo og fantasi.

Stjernerne fra den københavnske forstad stod ualmindeligt godt organiseret på isen, og voldte kampen igennem rævene store problemer. Der var således rigeligt at diskutere i omklædningsrummet for Todd Björkstrand.
Blue Fox lykkedes delvist med at komme bedre ud til anden periode, og rævene fik da også kreeret nogle chancer tidligt i perioden. Perioden udviklede sig til lidt af en stillingskrig, men det skyldes også to hold som ikke magtede at sætte sig på kampen.

Når chancen bød sig var både Simon Nielsen og Teemu Seppänen ganske solide i kassen, men det var sidstnævnte som havde mest at se til. Markus Jensen overplacerede i fri position i et midtjysk powerplay, og også Adam Havlik var nærgående.

Gæsterne var tæt på ved Jesse Jyrkkio og ikke mindst André Pison, som tæt under mål var tæt på at styre pucken i kassen under et powerplay til Gentofte.

Stjernerne havde i den finske keeper deres klart bedste mand denne aften, og specielt voldte han store problemer for Jamie Johnson. Canadieren misbrugte kampens måske største chance kort inden pausen til tredje periode, da han blot skulle vippe pucken over en sprællende keeper, men igen blev finnen den store i deres duel.

Der skulle et ”lucky punch” til før nettet for første og eneste gang blafrede i den sene tv-kamp på TV2 Sport. Adam Havlik kunne efter ni sekunder og direkte efter faceoff smide en drilsk puck på mål, og pucken flagrede i mål ved fjerneste stolpe.

Stor forløsning at spore i den midtjyske lejr, og målet syntes også at løsne op for rævenes spil.

Kort efter var Blue Fox særdeles nærgående foran Teemu Seppänen, og igen hørte Markus Jensen og Jamie Johnson til blandt de største syndere. Lasse Lassen kunne vel næppe tro sine egne øjne da han med baghånden lagde pucken forbi finnen, men på fremragende vis fik han kastet sig ned og reddede med staven.

I det hele taget var Herning markant bedre i tredje periode, og også Roberts Jekimovs smækkede et hårdt skud på siden af målrammen.

Gentofte fik aldrig lagt det sidste pres på værterne, som derfor kunne lade sig hylde som vindere. Det var bestemt ikke kønt, hvad de to hold leverede, men Blue Fox kan dog glæde sig over tre vigtige point.

1. Periode
-

2. Periode
-

3. Periode
40:09 1-0 Adam Havlik (Johnson)

Udv
Blue Fox: 4 min
Stars: 10 min

Skud
Blue Fox: 27
Stars: 13

Tilskuere: 1021

Læst 1768 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
VS
Esbjerg Energy
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front