Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Søndag, 5 marts 2017 af

Kvartfinaleserien udlignet

Lasse Lassen blev helten for Herning da han med små fire minutter tilbage af overtiden for anden gang passerede en storspillende Thomas Lillie. Dermed udlignede Blue Fox serien til 1-1, inden tirsdagens næste slag i Frederikshavn.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks
3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Skrevet af: Allan Kjeldsen

En af nøglerne til sejr for Blue Fox var at undgå straffeboksen mest muligt, og rævene behøvede ikke se længere tilbage end til fredag aften for at vide hvorfor. Derfor var Mathias Pedersens udvisning en af de aktioner der skulle undgås, men efter fire minutter kunne White Hawks stille op i powerplay.

En fremragende styring fra Marcus Olsson passerede Simon Nielsen imellem benene, men heldigt for ham og værterne gled pucken akkurat forbi stolpen. Herning overlevede situationen og det indledende pres, og så kunne hjemmeholdet i stedet juble over dagens første scoring.

Månedens spiller i Blue Fox, Lasse Lassen, lagde pucken på mål fra en spids vinkel og Thomas Lillie havde ikke kontrol over pucken. Den situation opsnappede Lassen hurtigt og han skovlede pucken i mål til stor forløsning for hjemmeholdet.
Gæsterne fra Frederikshavn var ellers gennemgående mest i teten, og havde flere gode afslutninger fra distancen.

Mathias Bau havde en god mulighed fra området omkring faceoff-pletten, men skuddet peb forbi den nærmeste opstander.
Der herskede til tider noget nær panik stemning i den midtjyske defensiv, og nordjyderne var klart stærkest ude i hjørnerne.

En veloplagt Markus Jensen tog turen fra egen zone og var lige ved at passere Lillie lavt i målet, men 1-0 på tavlen efter første periode kunne rævene være bedst tjent med.
Hjemmeholdet kunne åbne anden periode i powerplay, og så burde rævene have fordoblet føringen. En tilfældig puck endte for bladet af Petri Lammassaari, men finnen brændte på det skammeligste. I stedet måtte Steffen Klarskov skøjte i straffeboksen, og chancen i powerplay skiftede kort efter side.

Frederikshavn fik ikke noget ud af det korte powerplay, men det var fortjent at gæsterne alligevel kom på måltavlen. Joachim Linnet fulgte op på forsøget fra Steffen Frank, og herningenseren straffede nådesløst sin gamle barndomsklub.
En batalje under en faceoff betød spil fire mod fire, og den ekstra plads på isen bekom umiddelbart værterne bedst.

I hvert fald måtte Luka Vidmar gøre Nick Olesen selskab i straffeboksen, og det var bemærkelsesværdigt at Todd Björkstrand rullede på med fem forwards.
Der var dramatik i luften da Oliver Gatz blev tacklet i hjørnet af Mathias Bau, og det lignede mest af alt et uheldigt sammenstød med banden, men Blue Fox kunne alligevel fortsætte i powerplay. Det varede dog ikke længe, for også Jekimovs blev udvist for at slå løs på en retur under Lillie.

En vild situation opstod små to minutter før pausefløjt. Roberts Jekimovs afdriblede på smukkeste vis Thomas Lillie, og pucken lå helt fri på stregen. Kaos og vild panik i sekunder hvor tiden nærmest gik i stå, men pucken blev clearet. Lige ud til Oliver Gatz, og han sendte pucken op i fjerneste målhjørne til 2-1.

Tredje periode i en kamp hvor de små bataljer blev flere og flere, og man begynder at kunne se nogle af de små kampe i kampen. Tæt som forventet, men med et Blue Fox hold i front og White Hawks jagtende en udligning.

En anden tidligere Blue Fox-profil, Kristoffer Lauridsen, fik en god chance da han kunne afslutte uforstyrret fra en god position. Skuddet strøg dog over mål, og chancerne blev i det hele taget markant færre i denne periode.

Desto større var muligheden da Patrick Madsen tog plads i straffeboksen, efter en ganske hårdt dømt udvisning, og høgene kendte som sædvanligt deres besøgelsestid. Jeff Ulmer kunne decideret skøjte pucken i mål, og målet blev korrekt anerkendt.
2-2 og små ti minutter tilbage af opgøret.

Jamie Johnson førte an i en kontra, og Lillie reddede fornemt på tværpasningen som blev afsluttet af Lammassaari. Lillie var igen på plads da Markus Jensen stødte pucken mod fjerneste stolpe, og Herning med chancerne trods nordjysk momentum.

Med præcis 9 sekunder blev Lasse Lassen nedlagt af Kristoffer Lauridsen, og dermed powerplay til værterne i fire mod tre. Det kastede ikke nogen scoring af sig, men Daniel Nielsen var millimeter fra med et lumsk skud fra en dårlig vinkel.

Blue Fox med mest initiativ i overtiden, og med en kæmpe chance til Mathias Pedersen. Alene med Lillie blev Pedersen dog den lille. Også Nicholas Ritz lignede en matchvinder da han i luften ramte pucken, men igen Lillie fænomenal i målet.
Lasse Lassen blev i stedet matchvinder for Blue Fox da han sendte et fornemt håndledsskud op i krogen, og jubelen ville ingen ende tage i Kvik Hockey Arena.

1. Periode
06:46 1-0 Lasse Lassen (Klarskov, Leth)

2. Periode
24:10 1-1 Joachim Linnet (Frank, Lauridsen)
38:23 2-1 Oliver Gatz (Jensen, Madsen)

3. Periode
48:22 2-2 Jeff Ulmer (Hansen, Lillie) PP

Ot
75:44 3-2 Lasse Lassen (Ritz, Jensen)

Udv
Blue Fox: 32 min
White Hawks: 38 min

Skud
Blue Fox: 30
White Hawks: 36

Tilskuere: 3642 (Sæsonrekord)

Læst 3937 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
VS
Esbjerg Energy
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front