Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Fredag, 10 marts 2017 af

Presset Blue Fox mandskab sejrede

Det var ren overlevelse for Herning i slutfasen af hjemmekampen mod Frederikshavn. Simon Nielsen tillod dog ikke det tredje mål denne aften, og så viste de to scoringer fra Markus Jensen samt Steffen Klarskovs ene sig akkurat nok for rævene.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks
3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Skrevet af: Allan Kjeldsen

I Herning-lejren kunne man glæde sig over igen at kunne råde over bade kaptajn Daniel Nielsen og Roberts Jekimovs, mens gæsterne savnede Kristoffer Lauridsen og Steffen Frank. Til gengæld havde David Liffiton taget turen med holdkammeraterne til den fjerde kvartfinale på Kvik Hockey Arena.

Trods forstærkningerne startede rævene lidt forsigtigt ud og overlod det meste af initiativet til gæsterne. Man kunne med rette have forventet at se et noget anderledes kampbillede, da specielt hjemmeholdet var ekstra presset inden aftenens kamp.

Blue Fox slog så pludselig til lidt ud af ingenting. Markus Jensen stod i en perfekt position få meter midt for Thomas Lillie i målet, og herfra udplacerede han sikkert keeperen. 1-0 og perfekt start for Blue Fox, men gæsterne var opsatte på at slå omgående tilbage.

Mathias Bau, som virkede ganske veloplagt, tog turen rundt om målet og han var ikke langt fra at snige pucken bag Simon Nielsen. En retur endte kort efter lige foran Joachim Linnet, og havde han kunnet kontrollere pucken ville herninggenseren have haft et halvtomt mål.

Ren og skær vilje sendte Mathias Bau halvvejs alene igennem med Simon Nielsen, men fra en spids vinkel skød han forbi. Daniel Nielsen hev i nødbremsen og da Ales Sova kort efter måtte samme vej så det svært ud for værterne.

Patrick Madsen fik knækket sin stav, men en god blokering fra Nicolas Ritz gav Blue Fox lidt tiltrængt luft. Gæsterne
søgte hele tiden den målgivende pasning, og med hjælp fra en fremragende franskmand holdt boksen stand.

Heldet og dygtigheden tilsmilede Blue Fox i disse minutter. Adam Havlik var først over en løs puck i gæsternes zone, han fandt Oliver Gatz på blå linje som trykkede af. Pucken blev blokeret og landede lidt bag Markus Jensen som snurrede rundt om sig selv, og på smukkeste vis gjorde det til 2-0.

En hård tackling fra David Liffiton på Adam Havlik, og så var det rævenes tur til at forsøge sig i powerplay. Todd Bjorkstrand rullede på med fem forwards, men rævene var denne gang ikke skarpe på de to muligheder man fik spillet sig frem til.

Blue Fox kom en smule mere offensivt indstillet ud til anden periode, og mødte Frederikshavn lidt højre oppe på banen. De helt åbne chancer lod vente lidt på sig, men både Lasse Lassen og nok engang Mathias Bau havde kvalificerede forsøg.

Der skulle et powerplay til rævene til for rigtigt at åbne op for perioden. Daniel Nielsen sendte et af sine velkendte håndledsskud mod mål, og styringen fra Jamie Johnson manglede ikke meget for at stryge i mål.

Da Sonny Hertzberg blev sendt til afkøling kort efter kom chancen i stedet til White Hawks.
De skød dog ikke helt nok og søgte stadig den åbning som ikke lod til at være der. Jeff Ulmer trykkede af et par gange, men nærmere kom gæsterne ikke.

Ny dramatik i denne serie opstod da Magnus Leth Nielsen tacklede hårdt på Nick Olesen, og sidstnævnte skøjtede en tur i omklædningsrummet. Udvisningerne var op til kampen et fokusområde for Blue Fox, men beskeden lod ikke til at have fundet vej til spillerne.

Lasse Lassen fik to plus ti for en checking to the head, og så gik den ikke længere. Fra sin velkendte plads ved faceoff-cirkelen sendte Mathias Bau høgene tilbage i kampen med reduceringen til 2-1.

Blue Fox fik et powerplay mere mod slutningen af anden periode, men rævene blev aldrig farlige og kunne derfor åbne tredje periode i overtal. Et saftigt slagskud fra Ritz gav en givtig returpuck, men Thomas Lillie klarede skærene for høgene.

I stedet tog Petri Lammassaari en af de dumme udvisninger, og så skød Mathias Bau atter løs på Simon Nielsen. Denne gang var han dog ikke lige så skarp, og Blue Fox slap med skrækken. Jeff Ulmer havde et giftigt forsøg kort efter, og White Hawks i det hele taget med momentum.

Colin Vock skøjtede ikke med gæsterne ud til tredje periode, og derfor gik Joachim Linnet op i førstekæden. Den kæde skabte et sindsygt tryk på værterne, og Simon Nielsen måtte stå på hovedet for at holde høgene væk. Missionen lykkedes, og så slog Blue Fox pludselig kontra.

Jamie Johnson og Steffen Klarskov strøg afsted i en to mod en situation, og sidstnævnte eksekverede flot på tværpasningen fra Johnson. Hård skæbne for gæsterne, som dog fik et nyt powerplay umiddelbart efter. Her slog gæsterne igen til, da skuddet fra Jeff Ulmer ramte en skøjte, og Tyler Mosienko kunne uden problemer reducere til 3-2.

Vilde minutter og nyt vildt drama i serien. En lumsk og fræk afslutning fra Marcus Olsson tog stolpen, og intensiteten steg for hvert eneste sekund. De levede livet farligt med en række store fejl i den midtjyske defensiv, og rævene stod alt for meget på hælene i slutfasen.

En noget hård udvisning ramte Patrick Madsen med præcis ét minut tilbage, og gæsterne kunne veksle et overtal på seks mod fem til kun fire midtjyder. Simon Nielsen hev en fremragende redning frem på skuddet fra Jeff Ulmer, og så klarede boksen det resterende arbejde. Der står nu 2-2 i serien samlet.

1. Periode
04:54 1-0 Markus Jensen (Lassen)
13:33 2-0 Markus Jensen (Gatz, Lassen)

2. Periode
34:57 2-1 Mathias Bau Hansen (Vidmar, Ulmer) PP

3. Periode
49:45 3-1 Steffen Klarskov (Johnson, Jekimovs)
50:28 3-2 Tyler Mosienko (Ulmer, Vidmar) PP

Udv
Blue Fox: 24 min
White Hawks: 8 min

Skud
Blue Fox: 16
White Hawks: 26

Tilskuere: 2683

Læst 3462 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
VS
Esbjerg Energy
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front