Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Tirsdag, 14 marts 2017 af

Sæsonen er ovre

Et mål i sidste sekund sendt Blue Fox på sommerferie efter den 6. spillet kvartfinalekamp.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks
2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

Skrevet af: Allan Kjeldsen

To skæbnesvangre minutter kostede Herning et tidligt exit efter en vild og kontroversiel afslutning. Var tiden gået og udførte Jeff Ulmer en sparkebevægelse? Svaret må stå hen i det uvisse, men Frederikshavn leverede et comeback der gav adgang til semifinalerne.

Skriften på væggen kunne næppe blive mere tydelig – ej heller enkel. Det var vind eller forsvind for Danmarks mest vindene ishockeyklub, og det kunne ses i kampens indledende fase. Blue Fox virkede en anelse mærket af kampens betydning, og man ville for alt i verden undgå at komme bagud.

Gæsterne spillede derimod langt mere frit og optimistisk. Kløgtigt som de har gjort det hele serien og struttende af selvtillid. Derfor blev det heller ikke til de helt store chancer, og man kunne vel heller ikke forvente andet i en potentielt altafgørende kamp seks.

Lasse Lassen og Sebastian Svendsen bød ind med et par forsøg i hver sin ende, dog uden at hverken Thomas Lillie eller Simon Nielsen blev testet for alvor. Da chancen så endelig faldt skete det efter en fejl fra Sonny Hertzberg, og brandvarme Nick Olesen skøjtede alene ned mod Nielsen.

Han tog trækket rundt om målmanden, men pucken blev ikke løftet op over benskinnen. Heldigt for et Herning-hold som fremstod mere og mere mærket af situationens alvor. Få øjeblikke senere skulle Simon Nielsen igen redde sit hold, og han snuppede afslutningen fra en helt blank Luka Vidmar.

Et stykke forbi halvvejsmærket i perioden fik Blue Fox omsider etableret sig, og en udvisning til David Liffiton og kort efter Rasmus Søndergaard gav rævene mulighed for at sætte den forløsende første scoring. Lasse Lassen skød og skød, det samme gjorde Adam Havlik, men der kom ingen retur fra Lillie.

Periodens sidste chance var ligeledes stor, og tilfaldt ikke overraskende Frederikshavn. Bau passede på tværs til Vidmar, som i stedet for afslutningen passede tilbage, og Marcus Olsson manglede ikke meget for at kunne styre pucken i kassen.

Blue Fox lod til at have rystet noget af nervøsiteten af sig i pausen, og man vovede sig længere frem på isen. Et nyt powerplay fik man kæmpet sig til nede i hjørnet, og så blev den elendige powerplay-procent forbedret en smule. Lillie kunne akkurat ikke holde skuddet fra Lassen og pucken gled i mål til 1-0.

Kort efter skulle det være blevet til en hurtig fordobling af føringen, men alene med Lillie smækkede Roberts Jekimovs pucken op i den lynhurtige handske som sidder på høgenes keeper. Stor redning fra Lillie. Høgene fik kort efter bidt sig rigtig godt fast i rævenes zone, og en lumsk afslutning fra Olesen var tæt på at snyde Simon Nielsen.

Kampbilledet udviklede sig mere og mere til et vi tidligere har set i serien, Frederikshavns potente offensiv mod en kompakt midtjysk defensiv. Alligevel noterede man sig at det ikke skete i lige så lange perioder af gangen, og at Blue Fox havde mere held med at holde på pucken i offensiv zone.

Bretton Stamler sendte et hårdt slagskud i maven på Simon Nielsen, og Patrick Madsen var tæt på med en halvkikset afslutning som nær tog fusen på Lillie. Værterne fik bedre og bedre fat, og det var i det hele taget en fornøjelse at se den fight spillerne på isen leverede.

En mistet stav fra Steffen Klarskov sendte gæsterne ud i et monsterpres, hvor pucken blev flyttet tålmodigt rundt mellem høgene. En mere og mere frustreret Mathias Bau forsøgte sig, men forsøget helkiksede og så kunne spillerne skøjte til pause til et velfortjent hvil.

Tredje periode åbnede med en hurtig udvisning til Jeff Ulmer og pludselig lynede rævenes powerplay for anden gang i samme kamp. Steffen Klarskov var over en retur fra endebanden og satte pucken ved fjerneste stolpe uden chance for Lillie.

Marcus Olsson gik en tur i omklædningsrummet med noget der kunne ligne en brækket næse, og dermed led gæsternes defensiv endnu et knæk. Alligevel fik White Hawks reduceret lidt ud af ingenting. Kasper Kristensen sendte pucken på mål, og Simon Nielsen så ud til at blive fanget på det forkerte ben.

Olsson vendte efter scoringen tilbage igen, og så begyndte kampen at minde vældig meget om de to foregående i Kvik Hockey Arena. En icing tvang Todd Bjorkstrand til at tage en time-out, og målet var vel, at man ikke skulle presses i bund som det var tilfældet sidst.

Beskeden syntes ikke at gå klart igennem, for White Hawks satte sig omgående på spillet igen. Det var bekymrende for hjemmepublikummet at se hvordan værterne fuldstændig overlod initiativet til gæsterne, men befriende at se holdet spille med langt større disciplin i egen zone.

Rasmus Søndergaard havde en nærgående styring og nok engang hvilede der et gigantisk pres på Simon Nielsen i slutfasen. Defensivt leverede rævene et fornemt stykke arbejde, og var markant bedre til at få pucken ud af zonen end tidligere set.

Sebastian Bergholt blev forløsningen for Frederikshavn da han med 2:10 tilbage på haluret sendte et lusket skud mellem venner og fjender, og pucken strøg hele vejen op i målhjørnet. Lasse Lassen havde en stor mulighed kort efter scoringen, men han fik overplaceret denne gang.

Dommerne konfererede længe da tiden var gået, og de skulle tage stilling til to ting. Var tiden gået og scorede Jeff Ulmer med skøjten? Det sidste var uden tvivl tilfældet, men dommerne skønnede at der ikke var tale om en sparkebevægelse, og dermed bookede Ulmer og Co. billet til semifinalerne.

Herning kan til gengæld tage på en tidlig sommerferie, og spørgsmålet er hvilke konsekvenser det får for klubbens kommende udvikling.

1. Periode
-

2. Periode
23:27 1-0 Lasse Lassen (Havlik, Johnson) PP

3. Periode
40:51 2-0 Steffen Klarskov Nielsen (Havlik, Ritz) PP
42:51 2-1 Kasper Kristensen
57:50 2-2 Sebastian Bergholt (HHansen, Topholt)
59:59 2-3 Jeff Ulmer

Udv
Blue Fox: 0 min
White Hawks: 8 min

Skud
Blue Fox: 19
White Hawks: 28

Tilskuere: 2056

Læst 3849 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
VS
Esbjerg Energy
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front