Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Onsdag, 3 maj 2017 af

Petri Skriko ny træner i Herning Blue Fox

Skriko is back in town! Efter megasucces i Herning, først som spiller fra 1993 til 1999, og derefter som cheftræner i to sæsoner, vender Petri Skriko nu tilbage til Herning Blue Fox.

Den 55-årige finne afløser Todd Bjorkstrand som Herning Blue Fox’ nye cheftræner, og han skal være manden, der skal hjælpe Blue Fox tilbage til toppen i dansk ishockey.
”Jeg ser frem til igen at være træner, og blive en del af den gode organisation i Herning. Sammen kan vi løfte opgaven”, siger Petri Skriko, som også vil stå med ansvaret for indkøb af udlændinge, ligesom han skal være manden, der skal forme holdet til fremtiden.
”Jeg har de sidste 10 år fået et meget stort netværk af trænere og agenter i de store ishockeylande. På kort sigt skal vi have de danske spillere på plads til den kommende sæson, og så ser vi på, hvad vi mangler. Vi skal nok få et stærkt mandskab”, lyder det optimistisk fra Petri Skriko.

Efter afskeden med Herning i 2001, fortsatte Skriko de følgende tre sæsoner som træner i SaiPa i den bedste finske række, og han sluttede derefter trænerkarrieren i Odense, inden han helligede sig scoutingjobbet i NHL, verdens bedste ishockeyliga.
Han har i 11 sæsoner været europæisk ”scout” for dels NHL-klubben Washington Capitals (10 år), og han arbejder fortsat til 30. juni i år for Calgary Flames inden han tiltræder hos Blue Fox.
Nu vil Petri Skriko tilbage på isen som cheftræner, og han føler, at han efter 11 år med mere end 150 rejsedage om året, hvor han har overværet op mod 200 europæiske kampe på højeste plan pr. sæson i Rusland, Tjekkiet, Sverige og Finland, er særdeles godt klædt på til at styre et hold som Blue Fox.
”Jeg har fulgt de bedste trænere i verden. Set hvordan de forbereder sig og set, hvordan ishockeyen har udviklet sig. Jeg kan bringe det nyeste fra hockeyverdenen med til Herning”, forsikrer Petri Skriko.

Petri Skriko er det største navn, der nogensinde har spillet på dansk is. Han spillede næsten 9 sæsoner i verdens bedste liga, NHL. Elegant som ingen anden, og i Danmark udgjorde han med Todd Bjorkstrand et tandempar, der hverken før eller siden er set bedre i dansk ishockey.
Som træner fik han også øjeblikkelig succes i Herning i 1999. Det første år tabte han finalen i de døende sekunder i den sidste og afgørende kamp i Frederikshavn, men året efter gjorde Blue Fox rent bord under ledelse af Petri Skriko, og vandt både grundspil, slutspil og pokalturneringen.

Ambitionerne er ikke blevet mindre.
”Dengang havde vi et meget stærkt hold i Herning og succes er ikke noget, der kommer over natten. Der skal arbejdes hårdt, og det er holdet, der vinder kampene. Jeg skal finde de rigtige spillere, sørge for at vi træner rigtigt og generelt sikre den rette og mest optimale plan”, siger Petri Skriko.

Frans Nielsen bakker op
Én af de spillere som spillede under Petri Skriko i guldsæsonen 2000-2001 er den nuværende NHL-spiller Frans Nielsen. Han var kun 16 år, da Skriko lod ham debutere hos Blue Fox i efteråret 2000, og Frans Nielsen husker tydeligt sin første og eneste sæson som senior i Danmark.    
”Jeg drømte jo om at spille i NHL, og Petri vidste alt om, hvad der skulle til for at nå det mål. Jeg lyttede til alt, hvad han sagde, og der var stor respekt om ham i omklædningsrummet. Jeg tror, han er et fantastisk valg for Herning”, siger Frans Nielsen.

Organisationen er klar
Blue Fox’ formand Claus Sørensen glæder sig allerede til den kommende sæson. ”Vi starter på en frisk, og har vægtet Petri Skrikos faglige kvalifikationer og samarbejdsevner med moderklubben Herning Ishockey Klub, og ser nu frem til at komme i gang med en ny sæson”, siger Claus Sørensen.
Bestyrelsen for Blue Fox Herning A/S og herunder i særdeleshed Poul Sand har været meget aktiv omkring tilknyttelsen af Petri Skriko. Igennem Pouls Sands mangeårige kendskab til hockeyen i Herning og et fantastisk netværk er det nu lykkedes at få Petri tilbage. Det har været en proces der har taget tid, men som hele tiden har været positiv og meget konstruktiv med samme mål for begge parter – en lys hockeyfremtid i vente for det midtjyske hockeypublikum.

Også direktør Torben Skovsgaard ser frem til samarbejdet med Petri Skriko. ”Med hans navn og meritter tror jeg på, at vi kan løfte vores kommercielle niveau i forhold til sponsorer og samarbejdspartnere. Vi skal økonomisk tilbage til toppen igen”, slutter Torben Skovsgaard om Herning Blue Fox’ nye cheftræner og de muligheder han kan bibringe hockeyen i Herning.

Læst 5191 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Fr.havn White Hawks
Herning Blue Fox
VS
Fr.havn White Hawks
(0:0, 1:0, 1:3)
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front