Top Banner Hjemmeside 3

Bierfestherning bannerWWW

endofa

bauer logo
metal ligaen

Fredag, 2 juni 2017 af

Skriko bringer finsk sisu til Blue Fox

Herning Blue Fox’ nye træner Petri Skriko bringer lederskab og vilje til Herning mandskabet med de første to imports som naturligvis kommer fra hjemlandet Finland, og så er målmandsteamet også på plads.

Ishockeyen i Herning har notorisk været kendt for sin succes med nordamerikanske og finske spillere. Blue Fox’ træner Petri Skriko hører til i den absolutte top over succesrige finske spillere i Danmark, og nu bringer han som det første 2 af slagsen til det mandskab der skal kæmpe for hæder og ære i traditionsklubben Herning Blue Fox.

Billeder venligst udlånt af Timo Savela,

Stærk defensiv
Foreløbigt sidste brik i en stærk midtjysk defensiv bliver lagt med tilførslen af den 25-årige forsvarsspiller Christian Silfver, som på nær nogle få afstikkere til Liiga har spillet i Mestis rækken – den 2. bedste række i Finland. Netop denne liga har Blue Fox med held flere gange hentet dygtige spillere fra og ifølge cheftræner Skriko selv, bliver Christian et stort aktiv for Blue Fox.
”Christian er en dygtig offensiv venstrehåndet back, som har en god alder og en fin størrelse. De sidste 3 år har han været én af de bedste forsvarsspillere i hele Mestis ligaen, og har stort set kun spillet i topkæden for sit hold. Sidste sæson sluttede han som nummer 15 totalt på topscorerlisten i Finland, hvilket er flot som forsvarsspiller, og på den liste brillerede han som forsvarsspiller med at være den mest scorende. Det fortæller også noget om hans evne til at flytte pucken og ikke mindst hans skud der er i topklasse. Han var assisterende kaptajn for hans klub i Finland, så dermed forventer jeg også en der bibringer lederskab til vores hold”, fortæller cheftræner for Herning Blue Fox, Petri Skriko.

Mestis lederskab til angrebet
Sammen med Christian Silfver følger yderligere kvalitet og lederskab fra Mestis ligaen, hvor 25-årige Riku Pitkänen står klar til at bringe eget spil og klubbens offensive kvaliteter til et nyt niveau. Den seneste sæson måtte Riku sammen med sin klub JYP-Akatemia kæmpe for overlevelse i ligaen, hvor han som kaptajn har været med til at finde det sidste frem i alle mand. På trods af de svære odds det er, når man spiller for en klub der må kæmpe hårdt for at være med, lykkedes han med at blive klubbens mest pointrige spiller.

Blue Fox træner, Petri Skriko er tilfreds med sin nye angrebspiller, som han ikke blot forventer point af. ”Riku er en god stor højrehåndsfattet spiller, som har en rigtig god alder til at komme til Herning, for at prøve at spille sig skridtet videre til en stor europæisk liga. Han er en udpræget spilstyrende wing i angrebet, og vil derfor i ligeså høj grad være en spiller der ligger de målgivende afleveringer, som han vil blive personen der scorer selv. Riku Pitkänen er en spiller der går forrest til træning og kamp, og jeg håber han kan medbringe de kvaliteter han i den seneste sæson har erfaret sig til, som kaptajn for sin klub i Finland”, slutter træner Skriko.

Velkendt målmandsteam på plads
Det er også blevet til en forlængelse af aftalen med den 22-årige målmand Mathias Andersen, der sidste sæson dannede målmandsduo med Simon Nielsen. Mathias rundede lidt mere end 100 kampe for Blue Fox i slutningen af sidste sæson, så han tegner sig altså med en del erfaring med arbejdet som elitemålmand. Det vil til den kommende sæson således blive samme setup, som man kommer til at se på den allersidste skanse for Herning klubben, som det har været tilfældet sidste sæson.

Læst 2535 gange

paynplay

event

bliv-sponsor

NÆSTE HJEMMEKAMP
Herning Blue Fox
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
VS
Esbjerg Energy
0 D
0 T
0 M
0 S

buy tickets color

webshop front