Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Nu er der ikke længe, inden i alle inviteres til ishockeyfest. Det vi har ventet så længe på, ligger kun ganske få dage ude i fremtiden. Danmarks hjemmebane ved det kommende A-VM i maj, Jyske Bank BOXEN i Herning slår dørene op, til en historisk begivenhed. Nemlig den første udgave af Final4 i dansk ishockey. Vi skal have fundet vinderen af Metal Cuppen 2018.

Normalt kan et grundspil godt være lidt langt, men i år har været anderledes. Både pga. det nye play-in system, men i den grad også pga. Final4. De første 20 spillerunder skulle afgøre, hvem der måtte være med til denne historiske begivenhed. Alle klubber ville gerne, men der var kun plads til fire. Sæsonens første fire ”vindere” endte med at blive Aalborg, Odense, Rungsted, og så, heldigvis, vores egne drenge, vores klub og vores hold, fra Blue Fox. Byens rødder ville selvfølgelig ikke tillade, at der skulle spilles ishockey i Herning, uden at de selv var med.

Gå ind på www.ticketmaster.dk, og sikre dig en billet. Dette er en event, man ikke bør snyde sig selv for. Selvfølgelig bliver VM endnu vildere, men at opleve sin klub, spille om pokal og medaljer, i de fantastiske rammer, som BOXEN er, det skal man simpelthen bare opleve. Blue Fox vil uden tvivl være toptændte, og gå på isen med en ekstrem lyst til at vinde. Det samme gælder naturligvis de andre hold, men det er nu vi skal vise, hvorfor vi er nummer et, det er nu vi skal vise, at vi er bedst. Nu hvor turneringen spilles i Herning, så er der også optimale muligheder for, at hjælpe holdet på bedst mulige måde, med support ude fra tribunerne.

Tilskuerrekorden i dansk ishockey hedder 5000 tilskuere, og er delt mellem Aalborg og SønderjyskE. Vi omtaler os selv som Danmarks ishockey hovedstad, så hvorfor ikke forsøge at hive den rekord til Herning? Den bliver selvfølgelig slået til maj, først i BOXEN, og måske senere i Royal Arena, når medaljekampene skal spilles. Men vi har nu muligheden for, at sikre os den rekord i et par måneder.

Det her arrangement fortjener massiv opbakning. Vi skal være værter for VM til maj, og der bliver leget med de store tanker, og de store kulisser i denne sæson. Det her er noget dansk ishockey har ventet på, og det er noget dansk ishockey har fortjent. De fire hold der er med har fortjent en flot kulisse, og det er jer, supporterne, som skaber den kulisse. Det er jer som skaber fest og farver.

Fredag kl. 16.15 spiller Odense mod Rungsted i den første semifinale, og 20.15 skal det så gerne blive rigtig hedt, når Metal Ligaens top to brager sammen. Blue Fox mod Aalborg Pirates. Lørdag spiller Herning IK mod Jutland Vikings kl. 11.00 i 1. division, og kl. 15.00 spilles så finalen.

Det er verdens fedeste sport, i Danmarks fedeste arena. Det kan blive en dansk ishockeyfest uden lige, og det må man ikke gå glip af. Det er Final4, fredag og lørdag d. 19 og 20 januar.

Vi ses i Jyske Bank BOXEN, til et brag af en fest. Rigtig god fornøjelse til alle.