Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Søndag eftermiddag jagter Blue Fox en samlet 3-0 føring, hvilket vil sætte holdet i en yderst favorabel position, med hele fire matchbolde. Pucken smides kl. 15.00 på Kvik Hockey Arena.

Det var noget af en maratondyst, da Blue Fox og Rungsted fredag aften leverede en forestilling, som gik over to døgn. 18.30 ankom en dobbeltdækker fra Højmark Turistfart, fyldt med festglade Blue Fox fans. Pucken blev smidt kl. 19.30, fredag d. 30/03, og kl. 00.30, lørdag d. 31/03, kunne alle i blå og gule trøjer bryde ud i jubel, da Branden Gracel havde sendt den afgørende puck i nettet. Der gik over seks timer fra ankomst, og til snuden kunne vendes hjem af igen, og selvfølgelig I Nordsjælland.

Det lange ophold skyldes også et uheld i første pause, hvor ismaskinen kørte ind i banden, og ødelagde døren hvor spillerne kommer ind og ud. Det var begyndte at blive lyst, da busserne var hjemme i Herning igen.

Men det var en kamp hvor Rungsted i store periode i spillet fem mod fem var bedst. Hvilket nok også var forventeligt, da de var nede med 1-0, og på hjemmebane. De kom med stor fart og fysik, og pressede Blue Fox hårdt. I den anden ende viste Blue Fox dog den skarphed som de har haft hele sæsonen. At Blue Fox skulle være oppe 3-1 efter 40 minutter, var ikke helt efter spil og chancer. Men Rungsted gav ikke op, og i tredje periode blev deres flotte fighter indsats også belønnet.

Det bliver spændende at se søndag, hvad den her kamp for af betydning. For det var en lang aften, og der var meget tid på isen, til flere af spillerne. I spillet fire mod fire var Blue Fox bedst, og virkede til at have mest fart i skøjterne, men det hænger måske også sammen med, at den ekstra plads på isen, er en fordel for de skøjte-stærke hold. Hvem kommer fysisk bedst ud af det her? Også mentalt. Det er vel ikke muligt for Blue Fox at tanke mere selvtillid, og endnu en gang viste de, at de er i stand til at finde mål og sejre, selvom de måske ikke er det bedste hold på isen. Men hvad med Rungsted? Det her er en hård en på hjemmebane, og nu er de nede 2-0. Nu skal de til Herning og vinde to gange, så de kan vel ikke komme søndag, og spille den normalt lidt afventende stil.

Play Off er fantastisk. Hver kamp har sit eget liv, men samtidig så er der en historie, som strækker sig over hele serien. Det sidste kapitel er ikke skrevet i denne serie endnu. Hvad byder søndag eftermiddag på? Det kan kun tiden vise. Hvad de dog ved er, at Blue Fox er oppe 2-0, og dermed halvvejs mod en finale. Men halvvejs er ikke nok, der skal stadig to sejre mere til.

Pucken smides søndag kl. 15.00 på Kvik Hockey Arena.

Byens rødder – Midtjyske vilje. Rigtig god kamp til alle.