Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Efter en pause på et år, er det igen blevet tid til at invitere til semifinale-ishockey på Kvik Hockey Arena. Tirsdag aften tager vi hul på en ny bedst-af-syv serie, og denne gang er det en billet til finalen, som ligger og venter i den anden ende. Første puck smides kl. 20.30.

Det er et år siden Blue Fox måtte gå på tidlig sommerferie, efter at Jeff Ulmer fra Frederikshavn i sidste sekund, havde sparket pucken i mål, og noget uforstående havde fået det godkendt. Men i denne sæson, er tingene heldigvis anderledes. Frederikshavn har selv måtte gå på tidlig sommerferie, sjovt nok efter at have sparket pucken ind i deres eget mål (karma), og Blue Fox er tilbage i medaljespillet, og klar til semifinalen.

Vi vandt grundspillet suverænt, og indtog også top tre på topscorerlisten. Vi har scoret et hav af mål, vi har haft en ganske stabil defensiv, og så har vi ligaens bedste powerplay. Det til trods for et skades/sygdoms helvede gennem hele sæsonen. I vores kvartfinale valgte vi Herlev, og efter et overraskende nederlag i den første kamp, som faktisk endte med at blive en positiv ting, da det resulterede i en ekstra hjemmekamp. Så tog vi fire sejre på stribe, og lukkede dermed serien. I store perioder var Blue Fox bedst, og semifinalepladsen er uden diskussion også helt på sin plads. Men der er stadig plads til forbedringer.

Vi tog i perioder for mange udvisninger, hvilket helt naturligt ikke går i længden. Vi lukkede også lidt for mange mål ind. Der blev lavet nogle unødvendige fejl i egen zone, som på dette tidspunkt i sæsonen, bliver straffet benhårdt. Det skal forbedres. Nu har spillerne haft halvanden uge til at få hvilet, til at få sygdom ud af kroppen, og styr på småskavanker. Nu gælder det så om at være klar igen.

Rungsted startede sæsonen stærkt, men faldt så lidt tilbage. De sluttede grundspillet som nummer seks. De blev i kvartfinalen valgt af Rødovre, den serie gik som den eneste, hele vejen ud i syv kampe. Det var en serie med den ene tætte, og målfattige kamp efter den anden, og så var det en serie, hvor det på ingen måde var en fordel at være på hjemmebane. De to første kampe endte med hjemmesejre, men herefter vandt udeholdet fem kampe i træk. Så måske Rungsted er fint tilfredse med at skulle til Herning.

Der er dog også plads til forbedringer hos Rungsted. De har været svingende i deres præstationer, og så har deres disciplin langt fra været god nok. Det har været et problem for dem hele sæsonen, og specielt en spiller som Brendon Nash har svært ved at finde det helt rene spor. Sat lidt på spidsen, så er det nok tvivlsomt, om Rungsted havde stået i en semifinale, hvis Rødovre havde fået bare en lille smule tur i deres powerplay. Mod Blue Fox møder Rungsted Metal Ligaens bedste powerplay, så det er uden tvivl et sted de skal have strammet op.

Men det kunne sagtens blive en ny tæt og spændene serie, hvor det er formen på den enkelte dag, der afgør udfaldet. Blue Fox har kunne hvile, mens Rungsted har spillet. Hvem er det en fordel for? Blue Fox skal i hvert fald komme med mere skarphed, end tilfældet var i den første kvartfinale mod Herlev.

Det er semifinale, og ishockey er bare fedest live. Derfor opfordrer vi selvfølgelig alle til at trodse tidspunktet 20.30, samt TV2 Sport, og møde op i hallen. Det er langt federe at se kampen live, og det er langt federe for spillerne, at løbe ind i en tætpakket kulisse. Lad os fylde Kvik Hockey Arena, og skabe en fest, både på og uden for isen.

Pucken smides tirsdag kl. 20.30 på Kvik Hockey Arena, og så er er festen i gang.

Byens rødder og Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.

Fredag spilles kamp 2 i Rungsted, og Blue Fox Support sender en bus af sted. Takket være et sponsorat fra Hübsch (Personlig sponsor for Nr. 11 Daniel Nielsen) så kommer medlemmer med for kun 50 kr, og ikke-medlemmer for 100 kr. Det kan ikke gøres billigere. Tilmeld jer turen i Supporter lokalet tirsdag aften, eller på telefonen 21 96 78 00. Tag med, og bak drengene op i semifinale nr. 2.