Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Tirsdag aften spiller Blue Fox deres næstsidste kamp i grundspillet, og igen er det hjemme på Kvik Hockey Arena. Der er dækket op til et stort slag, når de evige rivaler fra SønderjyskE kommer på besøg, til en kamp der begynder kl. 19.00.

Blue Fox gjorde som de skulle fredag aften. Modstanderen var Odense Bulldogs, og de blev sendt sikkert hjem til Fyn med en sæk på 6-0. Som tilfældet har været i alle de øvrige kampe mod Odense i denne sæson, så var sejren tættere på at blive større, end omvendt. Odense havde ikke meget at komme med. Positivt var det at pointene blev delt udover flere kæder og flere spillere, også spillere der ikke har lavet så mange point på det seneste. Knap så positivt var det at Blue Fox, så tæt på play off, i den grad var ramt på de offensive kræfter. Overraskende var det ikke at ”lille” Daniel ikke var med, og at Lindsay Sparks ikke havde fået sin arbejdstilladelse, kom heller ikke som et chok. Men at både Mike Aviani og Kristoffer Astorp ikke var med, og at Joachim Linnet udgik ret hurtigt, var ikke lige med i planerne. Vi krydser fingre for at det ikke er alvorligt.

Kampen mod SønderjyskE er som sådan ikke vigtig, hvis vi kigger på tabellen. Men kigger vi væk fra tabellen, så betyder den faktisk ret meget. Det kan give et stort rygstød frem mod play off. Det vil være et stort resultat for Blue Fox, og et vigtigt signal at sende til konkurrenterne. Samtidig vil en sejr betyde, at Blue Fox vil være bedre indbyrdes. Det samme gælder så også den anden vej. I de fire foregående kampe, har Blue Fox vundet 1-4 og 2-3 (OT), samt tabt 3-1 i Vojens. Mens den ene kamp der er blevet spillet i Herning, endte med en udesejr på 3-4 efter straffeslag. I den kamp vendte Blue Fox 0-2 til 3-2, og var under et minut fra at tage sejren. Så det står altså helt lige mellem de her to hold. Kan man være bedre end Metal Ligaens nummer to indbyrdes, så er det da ikke helt skidt?

SønderjyskE ligger sikkert på andenpladsen, og mon ikke også de ender der. Det kræver i hvert fald et mindre sammenbrud af topholdet Rungsted, hvis førstepladsen skal komme i spil. Men SønderjyskE kan kun fokusere på sig selv, og skal muligheden for førstepladsen holdes i live, så kræver det tre point tirsdag aften. SønderjyskE har ligaens klart bedste defensive statistik, med kun 78 mål imod 74 kampe. Offensivt har de scoret 120 mål, hvilket er næstflest af alle, kun overgået af Rungsted. Men når det kommer til at score mål, så er det utrolig tæt. De har f.eks. kun scoret otte mål mere end Blue Fox, som altså ligger på 112, og derimellem finder man Herlev (114), Frederikshavn (117) og Aalborg (118)

Der plejer at være garanti for underholdning når de her to hold mødes. Play off er lige rundt om hjørnet, og der er ikke plads til gaver eller foræringer på dette tidspunkt. De foregående kampe har også alle været medrivende, og mon ikke det også bliver tilfældet denne gang. Blue Fox mod SønderjyskE plejer ikke at skuffe.

Pucken smides kl. 19.00 tirsdag aften.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle