Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Vi tager lige en omgang isdans mere. Tirsdag kl. 18.00 forventes Cool East Arena i Aalborg udsolgt endnu en gang, når den sjette finale i Metal Ligaen bliver skudt i gang. Aalborg kæmper endnu engang for guld, mens Blue Fox kæmper for at trække sæsonen så langt ud som den overhovedet kan, og fremtvinge et syvende og altafgørende brag hjemme i Herning torsdag aften.

Aalborg var bedst, og nærmest tromlede Blue Fox ned. Oppe 3-0 i serien var spændingen væk, og den store guldfest skulle stå fredag aften. Men pludselig er billedet blevet et andet. Blue Fox har ganske enkelt hævet deres niveau, og steppet op som hold. Det har resulteret i at nogle marginaler, og også lidt held pludselig har skiftet side. Blue Fox har nu vundet to kampe i træk, og reduceret serien til 3-2. Pludselig har vi en helt åben kamp om guldet igen.

Aalborg har i de sidste to kampe haft chancerne til at afgøre det. Men Simon Nielsen har vist landsholdsklasse, og spillerne foran ham har ofret sig. Samtidig er noget af den berømte skarphed vendt tilbage, og to mål i de første tre kampe, er nu blevet skiftet ud med otte mål i de seneste to. Det er en rimelig væsentlig forskel.

Det at have ryggen mod muren har haft en positiv effekt på Blue Fox, og det er en effekt som gerne skulle fortsætte tirsdag. For her er det tilfældet igen. Aalborg vil blive modtaget af en udsolgt hjemmebane, og de er stadig kun en sejr fra guldet. Så Blue Fox skal levere varen igen, og hive endnu en sejr, hvis ikke det ”kun” skal blive til sølv i denne sæson.

Men det er også muligt. I de sidste to kampe har Blue Fox fået bevist, at Aalborg er til at snakke med. De kan trues bagude. Galansky er ikke en mur, og deres offensiv kan lukkes ned. Men det kræver at alle bliver ved med at arbejde for hinanden, og knokle alt hvad de kan. Simon Nielsen skal holde sit niveau, for Aalborg vil komme til chancer. Skarpheden skal være til stede når chancen er der. Vi skal holde os fra udvisningsboksen, og så skal vi have det første mål. Det er de helt små ting der gør forskellen i Play Off, og det første mål ser ud til at have fået en psykisk effekt. Scorer Aalborg det første, så er de pludselig tilbage på sporet, og alt modgangen vil være glemt. Men tilfalder den første scoring Blue Fox igen, så kan det ramme Aalborg mentalt. Vi så lige efter kampen søndag, at et par Aalborg spillere var frustreret, og gerne lige ville bokse lidt. Kommer de bagud igen, så kan det sætte sig i hovederne på dem.

Måske historien også kan spille lidt ind her. Blue Fox med vores mange mesterskaber, og Aalborg med deres mange sølvmedaljer. Aalborg har en historie for at have svært ved at lukke finalerne. Det er et nyt hold og en ny klub ja, og historie er historie. Men folk snakker om det i gangene, og i hallen, og det fylder også en del i medierne. Det kan ikke undgås at spillerne hører det, og mange af dem kender godt til fortiden. Måske det faktisk spiller mere ind end man lige skulle tro. Men igen, det er kun gætterier, og det første mål tirsdag, bliver ufattelig vigtigt.

Blue Fox har åbnet serien igen, og fra at være nede 0-3, og ikke at måtte tænke på guld, så er det måske ved at komme lidt tilbage. Vi tager en kamp ad gangen, men vi er kun en sejr, EN sejr fra at udligne serien. Fortsætter spillerne det fornemme arbejde, så kan vi nærme os et stort stykke dansk ishockey historie.

Blue Fox Support håber på at kunne yde maksimal opbakning, og der er åbent for tilmeldinger. Medlemmer kommer gratis med, mens ikke-medlemmer må slippe 25 kr.

Bus 1 er sponsoreret af VB Tryk.

Bus 2 og 3, som begge er dobbeltdækkere er sponsoreret af Blue Fox Support

Der bliver arbejdet på en evt. bus 4, som man håber vil blive sponsoreret af Blue Fox.

Lad os sætte et massivt blå/gult præg på den røde skude mod nord

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.