Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Sommeren går på hæld, og de mørke tider kommer nærmere. Mange synes det er en negativ ting, hvilket er rimelig svært at forstå. For det betyder jo at vandet fryser til is igen. Det betyder at de store sportstasker med de mange kilo udstyr bliver fundet frem fra skabende. Hjelme bliver spændt, skøjter bliver slebet, og lyden af knivskarpt jern der skære igennem isen, fylder igen de danske skøjtehaller. Det er en fantastisk tid på året. Blue Fox sætter sig fredag i bussen, ligesom over 100 Blue Fox Supportere også gør, og så drøner de ellers til Frederikshavn, hvor sæsonens første slag skal stå. Pucken smides kl. 19.30.

Seks dage senere end tilfældet var sidste sæson, åbner Blue Fox sæsonen på udebane. Sidste år blev det til en sejr på 3-0 over SønderjyskE, hvilket blev startskuddet til en rigtig flot sæson, hvor Blue Fox vandt flere kampe end nogen andre. Men i sidste ende var det lige akkurat ikke nok. Man manglede sølle to sejre, for at hente guldet hjem til Herning. ”Hjem” til Herning er en sætning man ofte hører i Herning. Men hvis den formulering skal holde vand, så er det altså ved at være på tide, at guldet snart kommer ”hjem” igen. Pausen lyder nu på syv år, og er den længste tørke i klubbens historie. Men nu skal den slutte. Nu er det på tide at der igen skal være guldfest i Herning. Vi har trænerduoen, vi har truppen, vi har troen, og vi har mentaliteten til det. Vi kan gøre det, det er der ingen tvivl om.

Vores hold tæller i denne sæson en bundsolid stamme af danske profiler. Flere af dem var der også i sidste sæson, og de har i denne sæson fået følgeskab af Kristoffer Lauridsen, Joachim Linnet og ikke mindst Morten Poulsen. Den her dansker-stamme har evnerne til at være kampafgørende i begge ender af banen. De er et godt mix af fart, teknik, overblik, og med kvaliteter både i offensiven og i defensiven. Men vigtigst af alt, så er de opdraget igennem Herning Ishockey Klub, som har dermed den helt rigtige mentalitet.

Holdet har til denne sæson fået tilført flere kilo, og spillere med en mere aggressiv og fysik tilgang til spillet. De finske, og lidt mere gentlemen-agtige spillere, er blevet skiftet ud med spillere med en mere fanden-i-voldsk indstilling. Kan Skriko/Pisar få de her spillere til at fungere som holdet sidste år, og kan man bare halvere antallet af skader. Så går Blue Fox en rigtig spændende sæson i møde.

Frederikshavn jagter oprejsning, efter at kvartfinalen blev endestation sidste sæson, med et smerteligt 4-0 nederlag til Aalborg. Ind er kommet en ny træner, og ligesom tilfældet er i Blue Fox, så er der kun en udenlandsk genganger fra sidste sæson. Ind er blandt andre kommet målmanden Tadeas Galansky, og en af Metal Ligaens mest omtalte spillere, canadiske Dale Mitchell. Klubben har også fået tilgang af Mathias Mølgaard fra Herning.

Blue Fox har ikke været overbevisende i træningskampene, men det skal vi ikke ligge noget i. Det er fuldstændig lige meget. Det er først nu det begynder at tælle, og mon ikke Blue Fox er klar? Vi går en ny spændende sæson i møde, både hvis vi kigger på Metal Ligaen generelt, men absolut også hvis vi kun retter øjnene mod Blue Fox. Er det i år, vi igen skal til tops? Tre finaler på seks år er flot. Men tre sølvmedaljer er ikke godkendt. Ikke i Blue Fox i hvert fald. Konkurrencen er hård, og mange kan lege med. Vi er ikke arrogante, og vi er ikke selvglade. Men vi er stolte af vores klub, af vores historie, af vores mentalitet, og vi tror på vores nye hold. Vi er ikke bange for at melde stort ud, og sige det som det er. Vi er Blue Fox. Vi er fra Herning, Danmarks ishockey hovedstad, og målsætningen er klar. Vi vil være danske mestre igen. Guldet skal hjem til Herning, og det skal ske i denne sæson. Første skridt af mange, tages fredag aften i Frederikshavn.

Blue Fox ønsker alle vores venner og ”fjender” en rigtig god sæson, og en rigtig god kamp.