Skrevet af: Allan Kjeldsen

Herning Blue Fox er stadig ubesejrede i denne sæson. Aalborg Pirates var rævene spillemæssigt overlegne, og nordjyderne var ikke mere end sekunder fra sejren i aften.

Blue Fox har lagt uhyre stærkt fra land i denne sæson, og rævene buldrede bare videre i aftenens spæde minutter. Lasse Lassen smækkede pucken mod mål efter godt et minuts tid, og pucken gik via Riku Pitkänens skøjter mellem benene på en prisgivet Tadeas Galansky. 1-0 til hjemmeholdet efter en god portion held som har det med at følge et tophold.

Herefter fulgte et par løser chancer i hver sin ende, og det var tydeligt at se, at piraterne havde tænkt sig at udfordre rævene. En stor chance tilfaldt værterne efter små fem minutter, mens nordjyderne kunne teste deres powerplay umiddelbart efter. Det der skulle have været et solidt pres på Simon Nielsen endte i stedet med en ny test af Galansky.

Daniel Nielsen brød en tværpasning fra Julian Jakobsen og så kunne Thomas Andersen og Kristoffer Søgaard stikke kontra. Førstnævnte tog sagen i egen hånd, tog trækket ind foran mål, og slyngede pucken i kassen mellem benskinne og handske på Galansky.

Aalborg fortsatte dog med at byde værterne op til dans. Kirill Kabanov manglede lige det sidste på et ellers glimrende oplæg, og gæsterne søgte også at drage fordel af Mathias Mølgaards nye position som back. Den store forward gik helt galt af den normale position for en back, og kun en god redning fra Nielsen holdt fortsat gæsterne fra fadet.

Simon Nielsen havde i det hele taget rigeligt at se til i første periode hvor det ene Aalborg-angreb afløste det andet. Blue Fox kunne runde perioden af med et powerplay, men Julian Jakobsen havde næsten pucken mere end rævene og perioden endte uden flere scoringer.

Piraterne kom fortjent tilbage

Man kunne have forventet et Blue Fox hold som kom anderledes koncentrerede og fokuserede ud til anden periode, men kampbilledet var faktisk det samme fra starten af anden periode. Højbjerg-brødrene kombinerede glimrende og var tæt på scoring, og scoringen var næsten uundgåelig målt på spil og chancer.

En tålmodig Tobias Ladehoff fik kørt Simon Nielsen helt ud af position, og inde foran mål stod Jeppe Holmberg klar til resolut at sendte pucken i mål. Fortjent reducering til gæsterne som havde været klart bedst i kampens første halvdel.

Og Aalborg fortsatte ufortrødent. Et skud som var tiltænkt en saftig retur forløb helt efter planen, og Bjarke Møller kunne let ekspedere pucken ind til 2-2. Kløgtigt forsøg fra Martin Højbjerg som med vilje skød på fjerneste benskinne.

En udvisning til Victor Panelin-Borg sendte Blue Fox ud i et tiltrængt powerplay, og om ikke andet fik Simon Nielsen muligheden for at trække vejret en smule. Gæsterne havde stort held med at stresse hjemmeholdet overalt på isen, og således blev Galansky heller ikke testet yderligere i denne omgang.

Mens der for alvor var grus i maskineriet på den midtjyske offensiv sprudlede nordjydernes spil. Man var først på pucken, vandt nærkampene og skøjtede mest. Det plejer at være en god opskrift på at vinde ishockeykampe, og sejren lå inden tredje periode da også mest til piraterne fra Aalborg.

Blue Fox beholdte skindet på næsen

Nordjyderne kom da også ud og jagtede sejren, og særligt Julian Jakobsen, Kirill Kabanov og Olivier Hinse var en evig kilde til uro i det midtjyske forsvar. En udvisning til selvsamme Jakobsen kunne koste piraterne dyrt, men rævenes spil i powerplay var ganske enkelt umådeligt ringe. Pirates overlevede uden større og vanskeligheder, og så kunne Brandon Reids tropper genoptage jagten på de tre point.

Branden Gracel var da også tydeligt frustreret over kampens udvikling, og så måtte han skøjte den lange vej over i straffeboksen. Kabanov var med en fræk detalje millimeter fra at overliste Nielsen i målet, men æren af aftenens første nordjyske føring tilfaldt en helt anden. Jeppe Jul Korsgaard afsluttede et smukt powerplay med at udplacere Nielsen lavt, og de to overtalssituationer var et rigtig godt billede på kampen.

Branden Gracel forsøgte kort efter at tage hævn med en fremragende dribletur, og Kristian Kodal måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe canadieren. Eetu Vento havde en kæmpe mulighed for at udligne, men i en oplagt scoringsposition savnede han lidt af den skarphed som kendetegnede hans far, Jouni, i 90’erne.

Kirill Kabanov susede kort efter alene igennem, og så var det Riku Pitkänens tur til at hive i nødbremsen. Der resterede godt fire minutter tilbage, og de to af dem kunne nordjyderne altså bruge i powerplay. Blue Fox klarede frisag, og med præcis 40 sekunder på haluret fik gæsterne en udvisning. Det var lige akkurat nok, og med 21 sekunder igen kunne Branden Gracel score til 3-3 og dermed afværge rævenes første nederlag i ordinær tid.

Anders Poulsen og Christian Silfver havde begge store chancer, men helterollen tilfaldt Hernings flyvende kaptajn, Daniel Nielsen, som udplacerede Galansky fra tæt hold. To point mere til kontoen for Blue Fox, og kun et enkelt til Aalborg som i aftenens kamp havde fortjent meget mere.

1. Periode
01:16 1-0 Riku Pitkänen (Lassen, Gracel)
05:48 2-0 Thomas Andersen SH

2. Periode
22:43 2-1 Jeppe Holmberg (Ladehoff, Hinse)
25:24 2-2 Bjarke Møller (Kodal, Panelin-Borg)

3. Periode
52:14 2-3 Jeppe Korsgaard (Højbjerg, Carstensen) PP
59:39 3-3 Branden Gracel (Kerälä, Lassen) PP

OT
62:49 4-3 Daniel K. Nielsen (Kallela)

Udv
Blue Fox: 3×2 min
Pirates: 5×2 min

Skud
Blue Fox: 23
Pirates: 35

Tilskuere: 1376