Skrevet af: Allan Kjeldsen

Herning måtte også til aftenens kamp undvære navnebrødrende Daniel Nielsen, og Petri Skriko havde til aftenens kamp splittet den finske førstekæde af efter at rævene har tabt de seneste to kampe. Rungsted havde også nyt i posen da Nikolaj Krag Christensen allerede gjorde debut denne aften, og det var ganske givet en tiltrængt forstærkning til et hold der netop havde spillet tre kampe på tre dage.

Blue Fox skulle bruge mindre end to minutter på at bringe sig i front. En ny-konstrueret kæde med Markus Jensen, Anders Poulsen og Toni Kallela var kombinationen bag aftenens første scoring. Anders Poulsen fik afsluttet på Kevin Lindskoug, og Markus Jensen kunne let sende returen i målet. Drømmestart for rævene som virkede yderst opsatte på at hente en ny sejr.

Starten rystede Rungsted en smule, og de havde i minutterne efter målet svært ved at finde fodfæste. Antti Kerälä fik en stor chance for at fordoble føringen, men denne gang var Lindskoug på plads. Det var derfor en kærkommen mulighed for gæsterne da Sebastian Ruders tog kampens første udvisning, og kort efter fulgte Nicolai Weichel trop.

Rungsted savnede dog kreativitet og derfor blev det ikke til meget mere end et par afslutninger fra dårlige vinkler. Da det så endelig lykkedes gæsterne at få spillet boksen tynd smed både Patrick Madsen og Anders Poulsen ned i det forsøg fra Robin Bergman som ellers så ud til at kunne overliste Ari Ahonen.

Den manglende effektivitet blev prompte straffet af Blue Fox som hurtigt fik spillet flyttet op i den anden ende, og så blafrede nettet igen bag Feuk. Bjørn Uldall skulle mest af alt bare holde pucken inde i zonen, men returen strøg op i luften og den puck battede Branden Gracel køligt i kassen. 2-0 til værterne midtvejs i perioden.

Sebastian Ruders fik en kæmpe chance for at forværre gæsternes situation yderligere, men helt blank for mål fik han ikke ram på tværpasningen og chancen løb ud i sandet. Weekendens Continental Cup synes ganske forståeligt at have slidt hårdt på gæsterne der tydeligt hang efter i både krop og sinde, og det resulterede kort efter også i to hurtige udvisninger til gæsterne. Trods flere gode chancer til værterne lykkedes dog en hårdt arbejdende boks at klare frisag, og dermed blev de ved de 2-0 efter første periode.

Kort opblomstring fra gæsterne

Kæden med Poulsen, Jensen og Kallela skød også anden periode igang – præcis som det var tilfældet i første periode. En tre mod to situation blev på smukkeste vis afsluttet af sidstnævnte som ingen problemer havde med at sætte pucken ind ved forreste stolpe. Kevin Lindskoug var prisgivet og det synes tæt på umuligt for gæsterne at komme tilbage omstændighederne taget i betragtning.

En smuk solotur få minutter senere af Christian Silfver var tæt på at blive afsluttet med endnu en scoring, men så slog gæsterne pludselig til. Morten Jensen ledte efter pasningen foran mål, men endte i stedet med at gå køkkenvejen og via Ari Ahonen kunne han reducere for gæsterne. Ny spænding i kampen og godt til moralen hos Peter Johanssons drenge.

Den altid falige Nikolaj Rosenthal var midtvejs i kampen uhyre tæt på at reducere yderligere, og Ahonen måtte diske op med en klasseredning på forsøget tæt under mål. Tilsvarende tæt var Branden Gracel da han med en mand på ryggen sled sig igennem, men afslutningen med baghånden gled forbi den fjerneste stolpe.

Det skulle dog alligevel blive Blue Fox som fik fornøjelsen af kampens næste scoring. Igen var Toni Kallela skarpretter da han efter et længere pres kunne snurre rundt om sig selv og finde et hul mellem benene på Kevin Lindskoug. Sort uheld for svenskeren som kampen igennem heller ikke havde marginalerne på sin side.

Bjørn Uldall blev midtpunkt for periodens dramatiske højdepunkt. Frederik Sørensen fra Odense Bulldogs satte en voldsom tackling i hovedregionen på den tidligere landsholdsspiller for ganske nylig, og denne aften fik Christoffer Lindhøj ligeledes sat en tackling højt på Uldall. Heldigvis slap herningenseren med skrækken, og Lindhøj kunne nøjes med to minutter i straffeboksen. Det udnyttede Blue Fox ganske kynisk da Lasse Lassen resolut klappede pucken i mål til pausestillingen 5-1.

Blue Fox i cruise control

Man kunne med rette forvente en mindre ørkenvandring i tredje periode. Dels synes kampen at være afgjort – dels var de to hold nok indstillet på at afslutte kampen uden skader. Nikolaj Rosenthal viste alligevel sin fremragende målnæse frem da han fra en spids vinkel sendte pucken helt op i nettaget, og derfor var ærgelsen ekstra stor over at Marco Illeman sekunder forinden fejede benene væk under Ari Ahonen.

Fremragende spil i powerplay burde have resulteret i en ny scoring for værterne, men Lindskoug nåede på fremragende vis på tværs og reddede flot. Alligevel måtte han sekunder senere kapitulere da Markus Jensen udnyttede sin fart og strøg alene igennem. Afslutningen klingede højt på stolpen inden pucken igen fik nettet til at blafre.

Brendon Nash modtog kampens sidste udvisning for en regulær hævnakt på Branden Gracel, og fra straffeboksen kunne han se Lasse Lassen sætte sin anden scoring i kampen. Oplægget stod Markus Jensen for, og det var hans femte point denne aften. Det kom derfor heller ikke som den store overraskelse at netop han blev kåret til kampens spiller af hjemmeholdets fans.

Det blev ved de syv scoringer for topholdet som for anden gang i sæsonen besejrede Rungsted. De to hold skal ligeledes mødes til januar hvor Metal Ligaens Final Four løber af stablen, og der bliver det nok med et helt andet Rungsted-hold i Jyske Bank Boxen.