Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Tirsdag går turen til Herlev. Her jagter Blue Fox den sjette sejr i træk, og tre nye point i jagten på top fire. Pucken smides kl. 19.00.

Blue Fox er Metal Ligaens mest formstærke hold, i hvert fald hvis vi kigger på de seneste fem kampe. Top fire er de seneste to uger bare kommet tættere og tættere på, og tirsdag kan Blue Fox så tage endnu et lille skridt tættere på. For ni dage siden mødtes de to hold i Herning. Her var Blue Fox bedst og vandt fortjent 5-2.

Blue Fox skal forsøge at bygge videre på den flotte stime som holdet er inde i. Over hele linjen ser det ganske fint ud for tiden. Der bliver skabt masser af chancer, og der bliver scoret en del mål. Samtidig lukker defensiven og Simon Nielsen rigtig fint af i den anden ende. Truppen er dog ikke tilfreds, og har stadig fokus på det som kan forbedres. Til kampen i Herlev håber Blue Fox at have vores nye canadiske angriber Mike Aviani med. Det skal blive spændene at se hvad han kan bidrage med. Det bliver samtidig den første af en række kampe hvor vi må undvære vores normale back up goalie Albert Adamsen, og backen Victor Andersen, der begge er rejst med U20 landsholdet til Canada.

Herlev startede sæsonen rigtig godt, og lå faktisk med i toppen et pænt stykke tid. Men de er gået i stå, og er inde i en ret dårlig periode. På kortere sigt har de tabt seks af deres seneste syv kampe, og de lukker simpelthen for mange mål ind. Om det er grunden til deres seneste udskiftning vides ikke. Men i dag (mandag) offentliggjorde de at de stopper samarbejdet med deres canadiske målmand Clint Windsor, som ellers har stået nogle gode kampe mod Blue Fox. Ind har de i stedet hentet svenske Emil Jidskog fra Hvidovre. Meldingen er at de arbejder på at få ham klar til kampen tirsdag. Nu er han jo svensker, så mon ikke også at det lykkes. Skulle det mod forventning ikke ske, så bliver det nok Magnus Bo Hansen som får tjansen på kassen.

Herlev er også ramt af U20 VM, hvor de har sendt tre spillere af sted. Det drejer sig om backen Magnus Koch, og de to angribere Christoffer Gath og Oliver Reuter.

Tre vigtige point er på spil. Hvis Herlev vil væk fra play-in pladsen, og holde fast i Rødovre, så skal der snart point på kontoen. Blue Fox jagter top fire, og vil man helt op, så er der ikke plads til at snuble nu. Herlev er stærkere på hjemmebane end på udebane, men Blue Fox er det stærkeste hold.

Det gælder også om at fortsætte den opadgående formkurve, og tage maksimal selvtillid med sig frem mod fredag. Her er der dækket op til det helt store jule-brag, når Blue Fox tager i mod SønderjyskE hjemme på Kvik Hockey Arena.

Men først gælder det Herlev tirsdag aften, og pucken smides altså kl. 19.00.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.