Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Søndag løber Blue Fox på isen til kvartfinale nr. 2 mod Herlev Eagles. Efter nederlaget fredag aften hjemme i Herning er kravet en sejr. Vi skal ikke ned med 0-2 mod Herlev. Pucken smides kl. 18.00 i Herlev Skøjtehal, og kampen vises direkte på TV2 Sport.

Det var en dramatisk fredag aften på Kvik Hockey Arena. Blue Fox løb ind i et noget uforståeligt, og ufortjent nederlag til Herlev. Alle 3613 tilskuere måtte evakueres, da brandvæsen og politiet ville undersøge, om røgen fra gæsternes hjørne var giftig, og kampen blev derfor afbrudt i omkring 40 minutter. Til sidst fik en tilskuer så et hjerteanfald. Heldigvis var der hurtigt folk på stedet, og vi kan meddele at han har det godt. Nu håber vi på en lidt mere rolig søndag.

Blue Fox var uden tvivl det bedste hold fredag aften. Herlev skal roses for deres fight, og en skræmmende effektivitet. Men Blue Fox sad på store dele af kampen, og vadet i chancer. Evan Mosher havde en stærk dag i gæsternes mål, og hans medspillere var i stand til hele tiden lige at komme et splitsekund hurtigere på pucken end Blue Fox spillerne. Var det en grundspilskamp, så havde Herlev taget tre point, og Blue Fox havde stået tilbage uden noget. Men nu er det play off, og her er det ikke en kamp, som afgør det. Det gælder om først at vinde fire, og her står Blue Fox i den grad stadig stærkt i billedet.

Søndag i Herlev skal spillerne sådan set bare fortsætte stilen. Det er svært at forstille sig, at Herlev kan stå i mod samme kampbillede, ret mange gange. Der er kun en dag mellem kamp et og to, samt kamp to og tre, og det er noget der tærer på kræfterne. Specielt hvis du er under pres hele tiden. Fortsætter Blue Fox på samme måde, så bør bredden på de to hold, samt kvaliteten på de enkelte spillere, skubbe marginalerne over til Blue Fox. Vi har flere strenge at spille for, og det var kun de yderste marginaler der gjorde, at det ikke blev til sejr fredag aften.

Noget andet som også skal med i ligningen er, at Blue Fox er et hold som lever på høj fart og intensitet. Så en pause på to uger, og derefter en afbrydelse på 40 minutter halvvejs i første kamp, absolut ikke er noget der gavner Blue Fox. Det er derimod noget der spiller direkte ned i Herlevs turban. Så der er absolut ingen grund til panik, slet slet ikke. Fortsætter vi med at spille som fredag. Fortsætter vi med at spille som Blue Fox, så vinder vi også denne serie.

Men vi skal også fortsætte, for Herlev har selvtillid, og har ikke planer om at hjælpe os på nogen som helst måde.

Som sagt smides pucken kl. 18.00 søndag i Herlev, og kampen kan ses direkte på TV2 Sport.

Næste hjemmekamp på Kvik Hockey Arena er på tirsdag kl. 19.00.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.