Skrevet af: Allan Kjeldsen

Herning og Esbjerg spillede dagens første kamp i Metal Ligaen med kampstart allerede klokken 11, og de to hold gav de fremmødte en herrefight som først til allersidst fandt sin afgørelse. Herlig hockey der til fulde levede op til de nostalgiske minder fra sidst de to mødtes på så tidligt et tidspunkt.

Blue Fox havde en masse de skulle ud at bevise denne første søndag i advent. Niveauet mod Herlev fredag aften var alt for lavt og dagens modstander fra Esbjerg kunne forventes at være en endnu større mundfuld end bundproppen. Mestrene hentede senest en sejr efter overtid hjemme mod SønderjyskE, så der var grund til optimisme i den vestjyske lejr.

Felix Scheel fik kampens første chance, da han kom først over en retur fra Ari Ahonen, men uheldigt for ham og gæsterne endte skuddet i endebanden. Også Alexis Loiseau var tæt på at åbne målscoringen efter endnu en retur, men han nåede aldrig at afslutte på en ellers helt væk Ahonen. Blue Fox havde indledningsvis kun enkelte skud på mål, og efter godt seks minutter kom værterne også bagud.

Nicholas Crawford sendte pucken flot op i hjørnet fra toppen af faceoff-cirkelen, og Esbjerg fik altså fuld valuta for den gode åbning på kampen. En udvisning til Colin Vock sendte hjemmeholdet ud i kampens første powerplay, og altså mulighed for at slå hurtigt tilbage. Blue Fox havde god trafik foran mål, men pucken fandt aldrig vejen mellem venner og fjender.

Fremragende defensivt arbejde af Patrick Madsen afværgede en farlig situation, hvor Energy ellers var to mod en. Rævene havde svært ved at spille sig igennem til de helt åbne chancer, og derfor kom de fleste skud mod Mathias Seldrup fra distancen. Esbjerg spillede ganske fysisk denne tidlige søndag formiddag og var med den indstilling det bedste hold på isen i første periode.

Blue Fox dominans uden udbytte
Esbjerg rundede første periode af i powerplay og startede således også anden periode i overtal. Det fik gæsterne ikke udnyttet, og så slog hjemmeholdet til. Troede de. Riku Pitkänen skar sig vej ind forbi mål og fik afsluttet. Returen fra Seldrup sprang i en høj bue op over mål, hvor dommerne altså var sikre på at pucken blev slået i mål med en høj stok.

Ny dramatik kort efter, da Herning fik tilkendt et straffeslag, da en Esbjerg-back lukkede hånden om pucken. Toni Kallela forsøgte sig med præcis samme dribling som mod Hvidovre, men denne gang måtte han se pucken glide forbi målet. Hård start på anden periode for Blue Fox, der stadig måtte se sig bagud med 1-0 i stedet for foran med 2-1.

Herning lod sig dog ikke slå ud og fortsatte med at lægge tryk på gæsterne. Et powerplay fik duften af et udlignende mål til at sprede sig overalt på lægterne, og Antti Kerälä burde have eksekveret, da han blev sat op tæt under Seldrup. Få øjeblikke senere kunne hjemmeholdet så forsøge sig igen, da Anders Koch blev offer for en noget hård dom.

På trods af at pucken blev flyttet fint rundt, fandt rævene aldrig vejen, og dermed fik værterne ikke slået kapital af deres hidtil bedste periode i kampen. Esbjerg bed fra sig mod slutningen af perioden, men Ahonen tog sig sikkert af forsøgene. Riku Pitkänen og Branden Gracel kombinerede sig frem til en dobbeltchance, og det resulterede i endnu et powerplay til rævene.

Skarpheden manglede dog i både afslutninger og pasninger, hvorfor stillingen forblev uændret efter 20 ganske intense minutter i Kvik Hockey Arena.

Esbjerg uskarpe – Herning udlignede
Der var tæt trafik foran Ari Ahonen, da Esbjergs andenkæde bed sig fast i zonen. Christian Silfver ryddede op foran sin landsmand og så var der powerplay til Energy. Det blev til et par forsøg fra Crandall og Brugisser, men den finske keeper lod sig ikke ryste. I jagten på et comeback savnede Blue Fox nu også Lasse Lassen, der ikke skøjtede med holdkammeraterne ud til tredje periode.

Et fremragende hug fra Antti Kerälä så ud til at overliste Mathias Seldrup, men det blev i stedet en anden finne, han måtte bøje sig for. Toni Kallela leverede en fantastisk forechecking og serverede pucken for Riku Pitkänen, som denne gang fik sin hævn og blev noteret for udligningen tæt under mål. 1-1 og alt andet end søndagsstemning på den jyske hede.

Markus Jensen blev sendt til afkøling efter endnu en tvivlsom kendelse, og så måtte Ari Ahonen ellers give den som sprællemand for at holde Niklas Andersen fra scoring. Blue Fox klarede frisag takket være stor vilje til at blokere skudene. Duoen med Gracel og Pitkänen broderede sig på ny igennem den vestjyske defensiv, og kun storspil fra Seldrup nægtede Gracel scoring på skuddet, der ellers fik luft nok.

Glimrende aktion fra Alexis Loiseau var tæt på at bringe gæsterne tilbage i front, og gæsterne fik på ny chancen i powerplay med små fem minutter tilbage. Stenhårdt arbejde og de berømte marginaler sikrede Herning overlevelse – chancen kunne i hvert fald ikke fås meget større, end da Christian Wejse afsluttede forbi et gabende tomt mål.

Patrick Madsen vippede pucken direkte ud over banden med bare 1:09 tilbage på klokken, og dermed kunne Esbjerg sikre sig alle tre point i powerplay. Vanvittig redning fra Ahonen på Carson McMillan tæt under mål sikrede dog Blue Fox point i kampen. Esbjerg fik heller ikke scoret, da udvisningen fortsatte ind i overtiden, og ingen af holdene kunne prikke hul på de to fremragende keepere. Pitkänen oplevede sågar at få endnu en scoring annulleret – denne gang på grund af tiden, der var udløbet.

I staffeslagene viste Esbjerg sig stærkest og fik deres afgørende scoring fra Colin Vock.

1. Periode
06:05 0-1 Nicholas Crawford (Nielsen, Pedersen)

2. Periode

3. Periode
47:04 1-1 Riku Pitkänen (Kallela)

OT

Straffeslag
65:00 1-2 Colin Vock

Udv
Blue Fox: 5×2 min
Energy: 4×2 min

Skud
Blue Fox: 21
Energy: 21

Tilskuere: 1167