Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Søndag eftermiddag er der for første gang i 2019 Metal Liga ishockey på Kvik Hockey Arena, når mestrene fra Aalborg Pirates kommer på besøg. Kampen starter kl. 15.00.

Blue Fox åbnede det nye år med en sejr på 3-2 ude over Odense. Det var en kamp hvor Blue Fox var bedst og i store perioder også i kontrol. Men manglende skarphed gjorde at man aldrig fik lukket kampen, og så mødte man et Odense hold som ikke gav op. Derfor blev det en tæt kamp hele vejen igennem, som dog heldigvis endte med en sejr til de midtjyske gæster.

Søndag er modstanderen af en anden kaliber. Aalborg er efter en lille nedtur ved at finde sig selv igen, og de kommer til Herning med en flot sejr over Rungsted i ryggen. Sejren blev på 5-2, og blev grundlagt på under fire minutter i anden periode, da Aalborg her scorede hele tre gange her, og dermed straffede den badebillet som Rungsteds Morten Jensen havde fået tildelt. Inden kampen fredag havde Aalborg vundet to kampe i træk i straffeslag over Frederikshavn, og så var Rødovre blevet besejret med hele 5-1.

Internt er det Aalborg der har revanche til gode. Blue Fox har således vundet de to seneste indbyrdes opgør. Men søndag er det en ny kamp, og de foregående betyder ikke noget. Aalborg spiller godt, og Blue Fox skal i den grad være klar fra start, og levere over hele linjen.

I kampen mod Odense var man uden tre backs, så der bliver trukket store veksler på de samme spillere. Hverken Nicolai Weichel eller Jurij Repe bliver klar til søndag, men måske kan der tændes et lille håb hvad angår Victor Andersen. Tidligt fredag morgen canadisk tid tabte Danmarks U20 landshold endnu en gang til Kazakhstan, og rykkede dermed desværre ud. Så er spørgsmålet om det er muligt at nå fra Vancouver og til Herning, inden søndag kl. 15.00. Vi kan håbe.

Årets første hjemmekamp står for døren, og det kan sagtens gå hen og blive en rigtig underholdende kamp. Begge hold kan i hvert fald spille ishockey, og begge hold vil gerne have de tre point. Nu har vi jo ikke haft en hjemmekamp siden sidste år, så tørsten efter hockey må da være til stede i Herning. Pucken smides uanset hvad kl. 15.00 søndag på Kvik Hockey Arena.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.