Skrevet af: Allan Kjeldsen

Blue Fox skulle til søndagens hjemmekamp forsøge at gøre syv til otte ubesejrede kampe i Metal Ligaen, mens gæsterne fra Odense skulle bygge videre på den imponerende sejr over mestrene fra Esbjerg i fredags. Den mission lykkedes spillemæssigt bedst for Blue Fox, men resultatmæssigt kunne Odense glæde sig over at være det første hold til at få skovlen under Herning.

Nicholai Weichel var allerede tilbage på isen i fredagens kamp i Gentofte, mens rævene stadig måtte undvære Jan Dalecký. Dermed var der altså en profil mindre at se på for byens piger, som til dagens kamp havde fri entré på Kvik Hockey Arena. De kunne istedet glæde sig over en anden og måske mere velkendt profil, finske Toni Kallela.

Han var nemlig første mand på måltavlen da han let ekspederede pucken i kassen på hans finske legekammerat, Antti Keräläs, fornemme oplæg. Ny god start for Blue Fox som har fået for vane at bringe sig tidligt i front på Kvik Hockey Arena. Robin Rahm måtte kort efter atter på arbejde, og han leverede en stor redning på en ellers helt blank Riku Pitkänen.

Odense virkede i det hele taget noget mere sløve i forhold til fredagens rundbarbering af Energy, og Kari Rauhanen kunne se det ene angreb efter det andet bølge ned mod Rahm i kassen, der senest måtte agere brandslukker på en veloplagt Lasse Lassen. Blue Fox havde masser af fart i både skøjter og pasninger, og således måtte Søren Nielsen hægte sig fast på en af rævene og skøjte i straffeboksen som dagens første.

Skal man pege på et indsatsområde for Petri Skriko må det være spillet i powerplay. Sommetider virker det mere som en hæmsko end en fordel for rævene at være en mand i overtal, og udbyttet af dagens første powerplay var da også yderst begrænset.

Publikumsfavoritten og holdets topscorer, Branden Gracel, leverede nye prøver på sin blændene teknik, og Rahm måtte igen redde sit hold. Enkelte offensive indslag fra Yannick Vedel og Dale Mitchell var ikke nok til at overliste Simon Nielsen, og rævene kunne sagtens have ført med mere end de 1-0 ved pausen.

Bulldogs vovede pelsen – Kerälä viste klassen

Evigt ærgerrige Daniel Nielsen sled sig forbi sin oppasser og havde nær fordoblet føringen for værterne. Endnu tættere kom tilbagevendte Bjørn Uldall da han tog turen rundt om mål, og Rahm fik kun akkurat stokhandsken på. De fynske Bulldogs kom ellers bedre ud til anden periode, men de kæmpede stadigt med at hænge på de skøjtestærke midtjyder.

Gæsterne kom længere og længere frem over isen, og perioden udviklede sig mere jævnbyrdig og tæt end den første. Det betød færre chancer i begge ender, men til gengæld en langt mere lige kamp. Samtidigt åbnede det dog for chancerne i kontra, og Toni Kallela var millimeter fra at blive dobbelt målscorer da han rundede Rahm i målet og sendte pucken på roden af stolpen.

Antti Kerälä viste på ny hvorfor han må regnes for en af Metal Ligaens absolut bedste playmakere i denne sæson. Finnen besidder et enormt overblik i alle spillets facetter, og præcisionen i pasningen på bladet af Riku Pitkänen var ganske enkelt af høj klasse. Bladet på isen og 2-0 til Blue Fox – eller Antti Kerälä om man vil.

Resten af perioden bød på et par sporadiske chancer, hovedsagligt til værterne, men ingen af de to målmænd blev for alvor testet. Derfor var føringen på 2-0 både naturlig og fortjent, men Odense var stadig ikke mere end én scoring fra at ændre kampbilledet totalt.

Udskiftning kostede Blue Fox dyrt

Mathias Andersen fik, formentlig istedet for en sygdomsramt Simon Nielsen , chancen fra start i tredje periode. Han havde med det samme brug for at være på stikkerne da Odense åbnede perioden med et solidt pres. Rasmus Bjerrum blev flot sat op af Dale Mitchell og han hamrede reduceringen ind bag Andersen. Dermed havde Bulldogs masser af tid til at sikre sig point i dagens opgør.

De skulle dog ikke bruge mere end små to minutter. Mathias Andersen fik ikke lukket hullet mellem benene i tide, og så kunne Mads Schaarup fra en spids vinkel passere den unge keeper. 2-2 viste måltavlen nu, og 40 minutters komplet ishockey blev på fire minutter smidt over styr for rævene.

Branden Gracel og Lasse Lassen trykkede begge af fra gode positioner, men Rahm stod en rigtig god kamp i Herning i dag. Heldet var også på svenskerens side da Daniel Nielsen brændte på et halvtomt mål. Blue Fox syntes at have fundet sig selv igen, men spørgsmål var om det var for sent i jagten på de tre point.

I den anden ende bed Bulldogs også fra sig, og Rasmus Bjerrum styrede pucken tæt forbi den første stolpe. Endnu større chance ventede på Toni Kallela sekunder senere, men denne gang var skarpheden ikke tilstrækkelig på en ellers kæmpe chance. Herning nærmest belejrede Robin Rahm i gæsternes mål, og så slog gæsterne til på ny.

Søren Nielsen og Anthony Camara strøg afsted i en to mod en situation, og sidstnævnte gjorde det sikkert til 3-2 for Odense. Vild kovending på en kamp som ellers var domineret af hjemmeholdet der sprudlede i minutterne forinden. Pludselig var tiden nu imod Blue Fox og Robin Rahm blev varmere og varmere nede i gæsternes mål.

Jacob Johnston smed et håndledsskud fra blå linje mod mål, og pucken sejlede op i det lange hjørne bag Mathias Andersen. Man fik næsten ondt af den unge keeper, men han må nok tage dagens nederlag på sin kappe. Således sluttede stimen af sejre for Blue Fox der måtte se Odense løbe med pointene på en eftermiddag hvor holdet ellers sprudlede.

1. Periode
02:10 1-0 Toni Kallela (Kerälä, T. Andersen)

2. Periode
32:18 2-0 Riku Pitkänen (Kallela, Kerälä)

3. Periode
41:35 2-1 Rasmus Bjerrum (Mitchell, Larsen)
43:48 2-2 Mads Schaarup (Camara, Nielsen)
54:40 2-3 Anthony Camara (Nielsen, Schaarup)
56:23 2-4 Jacob Johnston (Camara, Nielsen)

Udv
Blue Fox: 0 min
Bulldogs: 1×2 min

Skud
Blue Fox: 36
Bulldogs: 21

Tilskuere: 1736