Herning Blue Fox har sikret sig signaturen fra en håbefuld finsk forsvarsspiller, som på trods af 210 Liiga og 16 Champions Hockey League optrædener, nu er klar til nye udfordringer.

Det er de færreste med 210 kampe for én af de helt store finske klubber – Helsinki IFK i én af Europas stærkeste ligaer, der normalvis søger mod den danske Metal Liga for at tage skridtet videre i karrieren. Ikke desto mindre er det tilfældet for Herning Blue Fox´ nyerhvervelse, den 26-årige forsvarsspiller Juuso Salmi. 7 sæsoner har han spillet for HIFK i Liiga, han er et produkt af deres egen talentudvikling, og med en for ham mangelfuld rolle på holdet, vil han nu gerne vise tænder for det midtjyske publikum, en kvalitet hverken han selv eller Herning klubbens cheftræner er i tvivl om han besidder.

”Juuso er i mine øjne en stærk signing. Han har en enorm erfaring fra Liiga i Finland i en storklub. Massen af dygtige ishockeyspillere er i Finland meget større end i Danmark, så derfor er det jo fantastisk, når overskuddet engang imellem drypper ned på de mindre ligaer, som f.eks. Metal Ligaen.
Med 26 år vil vi hos Blue Fox se en spiller der vil gå forrest for at vise sine kvaliteter. Om end Juuso er en udpræget defensiv forsvarsspiller, så vil man ikke være i tvivl om autoriteten i hans spil, når han er på isen. Han er en god størrelse spiller, som gerne vil deltage i det fysiske spil og som med et godt skøjteløb vil have den ekstra mobilitet i spillet, som gør ham til en spiller med overskuddet til at spille en stor rolle for os i den kommende sæson”, fortæller cheftræner Petri Skriko om sin nye finske lykkejæger.

Sæsonen bliver som sagt den første udenfor hjemlandet for Juuso Salmi, der støder til truppen, som Blue Fox´ 5. import spiller. Kontrakten med den håbefulde finne er naturligvis under forudsætning af den endelige godkendelse fra Dansk Ishockey Union. For dem som allerede nu har sat kryds i kalenderen, når Blue Fox bl.a. spiller træningskampe på sin midlertidige hjemmebane i Silkeborg, så vil man kunne se den finske forsvarsklippe i nye klæder, men stadig med nummer 47 på ryggen.