Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fredag er der Metal Liga-brag i Danmarks sydligste skøjtehal. SønderjyskE har stadig deres første besøg i Herning i denne sæson til gode, men fredag kl. 19.30 smides pucken til det tredje opgør mellem SønderjyskE og Blue Fox i Vojens.

Der venter med sikkerhed en rigtig god kamp for alle dem som møder op, og det plejer mange heldigvis at gøre til disse opgør. Blue Fox og SønderjyskE skuffer yderst sjældent. Hjemmeholdet er rigtig godt kørende, og kommer ind til kampen med masser af selvtillid. Men det gør deres midtjyske gæster også. For første gang i sæsonen står man med en fornemmelse af, at Blue Fox faktisk er ved at finde sig selv.

De to seneste kampe har budt på seks point, og en målscorer på overbevisende 10-3. Tager man kampen mod Rungsted med, så har Blue Fox scoret 14 mål i vores seneste tre kampe. Det er så afgjort godkendt. Nu står vi så endnu en gang med chancen for at tage tre på stribe, og det vil uden tvivl være et stort resultat for Blue Fox, hvis de kan rejse til Vojens og tage sejren. I de seneste to kampe har Blue Fox været stærke. Mod Rødovre var de klart det bedste hold på isen, og sejren på 6-2 kunne snildt være blevet større. Kampen mod Aalborg var noget mere lige, og var en rigtig lækkerbisken for folk der kan lide fysisk og intens ishockey. Begge hold gav alt, men pludselig var det Blue Fox der var skarpest. Pludselig var det Blue Fox der vandt duellerne og kampen om de løse pucke, og wupti, så svingede pendulet den anden vej. Samtidig er vores powerplay yderst effektivt. Vi skal fortsætte den stil, samtidig med at vi optimere og forbedre. Så kan det faktisk godt gå hen og blive helt godt.

SønderjyskE er som sagt godt kørende. De har kun tabt to kampe i ordinær tid siden 25. september, og de har begge været til Frederikshavn. De kommer med masser af fart og fysik, og så har de ligaens mest stabile defensiv, med kun 39 mål i mod i 20 kampe. Indtil videre i denne sæson må man sige, at SønderjyskE har fundet en måde at hive point hjem på i næsten hver kamp.

Efter at Hvidovre måtte dreje nøglen har tabellen ændret sig lidt. SønderjyskE er nu hoppet op på en delt andenplads, ”kun” otte point efter Rungsted. Blue Fox har mistet to point, hvilket er færrest af alle i ligaen. Blue Fox ligger nu på femtepladsen, med 13 point op til Frederikshavn på fjerdepladsen, men med en kamp i hånden. Samtidig er der nu mere luft ned af.

Det er en vigtig kamp for begge hold. Ens egen plads skal forsvares, samtidig med at begge hold gerne vil højere op. Blue Fox står med muligheden for i den grad at bryde ud af den negative spiral, og sende en seriøs besked til konkurrenterne.

Blue Fox Support sender en bus af sted, men der er stadig plads til flere. Der er åben for tilmelding helt frem til afgang på fredag. Læs mere om turen på Blue Fox Supports facebookside.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.