Skrevet af: Allan Kjeldsen

Publikum havde formentlig glædet sig til at opleve den eufori og spilleglæde som har været så udtalt i Hernings to første kampe. Det lignede en på papiret stensikker hjemmesejr, og det startede da også rigtig godt for de midtjyske rødder. Kaptajnen skød efter små fem minutter med skarpt, og Evan Mosher så ikke meget til dagens første scoring i gæsternes mål.

Alt gik altså efter planen synes at være fornemmelsen på Kvik Hockey Arena. 30 sekunder senere bed et stærkt fightende Herlev-hold dog fra sig, og backen Benjamin Mauritzen stod pludselig helt fri foran mål og han viste samme skarphed som landsholdsbacken havde gjort kort forinden.

1-1 blev kort efter vekslet til ny føring, men jubelen på Kvik Hockey Arena udeblev. Kim Staal afsluttede et langt pres fra gæsterne med en skarp pasning på bagerste stolpe, og så var det ingen sag for Brett Thompson at sætte bladet på scoringen.

Blue Fox forsøgte at slå tilbage ved de finske legekammerater Kallela og Kerälä på glimrende vis kombinerede, og kun storspil fra Marc Schlæger forhindrede sidstnævnte i at udligne. I den anden ende var scoringen om muligt endnu tættere på da pucken hoppede og dansede på stregen, og det lignede angiveligt at Riku Pitkänen lukkede handsken om pucken i sin iver for at afværge en højst overraskende to-måls føring til de upåagtede ørne fra Sjælland.

Herlev åbnede anden periode med en stor chance i en to mod en situation, og J.P. MacCallum måtte ærgre sig over en halvsløj afslutning lige i maven på Simon Nielsen. Jan Dalecky og Anders Poulsen viste sekunder senere hvordan en åben scoringschance bør omsættes. Pasningen fra tjekken fejlede intet og sidstnævnte satte pucken højt i målet uden chance for Marc Schlæger.

2-2 skulle kort efter veksles til ny føring i hjemmeholdets favør da Kim Staal igen måtte skøjte i straffeboksen. Spillet blev nydeligt sat op, men det polerede spil løb ud i sandet for værterne da Riku Pitkänen måtte skøjte samme vej som Staal.

Et nyt powerplay til værterne sendte momentum yderligere mod de blå ræve, men Herlev kæmpede fortrinligt for at holde midtjyderne fra fadet. Det trak dog gevaldigt op til scoring da gæsterne tog endnu en udvisning, og igen var det kaptajnen som viste vejen for Blue Fox. Med både masser af tid og plads var det ingen sag for Daniel Nielsen at udplacere Schlæger med et følt håndledsskud.

Om det var udsigten til Final Four stævnet i januar der hev intensiteten op på et nyt niveau vides ikke, men de små kampe i kampen blev flere og flere. Særligt Brett Thompson var med i meget og han var på godt og ondt et meget sigende billede på gæsternes tilgang til kampen.

Fuldstændig kaotiske tilstande hærgerede i den midtjyske defensiv i kølvandet på udvisninger til både Riku Pitkänen og Patrick Madsen. Det var oppe fra balkonen umuligt at spore pucken for mængden af spillere på og omkring Simon Nielsen. Seancen gentog sig endda kort efter, og ingen på Kvik Hockey Arena er formentlig klar over hvordan pucken ikke endte i målet.

En af Metal Ligaens største krigere, Mike Daugulis, åbnede tredje periode med at trække ind foran Simon Nielsen, og afslutningen manglede ikke meget for udligningen var en realitet. Han kunne istedet juble sammen med holdkammeraterne kort efter da et skud fra Karl Beckman blev styret inde foran mål, og pucken passerede Simon Nielsen igennem benene.

Kampen bølgede frem og tilbage, og som minutterne gik steg spændingen yderligere i en kamp som altså viste sig langt mere lige end mange måske havde regnet med. Antti Kerälä afsluttede fra en god position, men afslutningen peb forbi den fjerneste stolpe. Herlev havde fået styr på disciplinen og det betød af spillet udlignede sig totalt i tredje periode.

Mathias Mølgaard, som kun så begrænset med spilletid i dag, tog en dum udvisning i offensiv zone, og dermed kunne Herlev sikre sejren i et afsluttende powerplay. Gæsterne manglede dog den fornødne is i maven, og derfor skulle vinderen findes efter forlænget spilletid.

Christian Silfver og Brett Thompson havde begge kæmpe muligheder for at blive matchvinder, men vi måtte helt ud i straffeslag for at sende bonuspointet afsted. Både Daniel Nielsen og Frederik Bjerrum nettede, men i sidste ende blev det Antti Kerälä som sammen med Simon Nielsen sikrede rævene sejren.

1. Periode
05:36 1-0 Daniel K. Nielsen (D. Nielsen)
06:05 1-1 Benjamin Mauritzen (Nielsen, Maxwell)
13:18 1-2 Brett Thompson (Staal, Anderson)

2. Periode
21:32 2-2 Anders Poulsen (Dalecky, Madsen)
32:40 3-2 Daniel K. Nielsen (M. Jensen) PP

3. Periode
43:57 3-3 Karl Beckman (Bjerrum)

OT

Straffeslag
65:00 4-3 Antti Kerälä

Udv
Blue Fox: 5×2 min
Eagles: 5×2 min

Skud
Blue Fox: 31
Eagles: 32

Tilskuere: 1315