Sidste runde i Metal Ligaen spilles tirsdag. For Blue Fox betyder det en hjemmekamp mod Aalborg Pirates. Kampen bliver sendt direkte på TV2 Sport, og har dermed face off kl. 20.30.

Det er en ærgerlig og trist situation dansk ishockey er havnet i. Historiens tætteste grundspil skal nu afgøres, og så bliver det i stille haller for tomme tribuner. Det er bare slet ikke sådan det bør være. Alle klubberne tabte i fredags store summer, og det kommer også til at ske tirsdag. Men runden skal jo afvikles så vi kan få afsluttet grundspillet, og få besvaret de sidste spørgsmål. Så må vi vente til mandag med at se hvad der sker med resten af sæsonen.

Hvem skal blive nummer to og tre? og hvem skal blive nummer fire og fem? Blue Fox og SønderjyskE kæmper om det første, mens Rungsted og Frederikshavn kæmper om den sidste plads i top fire. Blue Fox kan selv afgøre det. Får vi et point mod Aalborg så er andenpladsen sikret, uanset hvordan det går SønderjyskE i Esbjerg. SønderjyskE skal have tre point mod Esbjerg, for at holde liv i håbet om andenpladsen. Mon ikke Aalborg vil gøre alt for at slutte grundspillet af med en sejr ude over ligaens nummer to, og dermed sætte en fed streg under deres favorit værdighed. Samtidig vil Esbjerg nok også rigtig gerne slutte af med at besejre SønderjyskE, som de har haft problemer med i denne sæson, og som de muligvis skal møde i kvartfinalen.

Rungsted er for øvrigt et point foran Frederikshavn før sidste runde. Rungsted skal til Odense, mens Frederikshavn besøger Rødovre.

Blue Fox vandt sikkert i fredags hjemme over Herlev. Gæsterne virkede slet ikke opsatte, og spillede en skidt og ukoncentreret kamp. Herlev manglede deres topscorer Johan Skinnars, hvilket uden tvivl var et stort tab. Men ishockey er en holdsport, og var det her Herlev uden Skinnars, så må vi håbe for Herlev han ikke er ude i ret lang tid.

Efter en lille downperiode har Aalborg genfundet formen. Det er blevet til 6-0 over Odense, 5-2 over Rungsted, 4-0 over Frederikshavn, 3-2 over SønderjyskE og 5-2 over Rødovre. Eneste nederlag på det seneste kom til Esbjerg, der vandt 3-2 efter overtid i Aalborg. Så Piraterne virker tilbage, og klar til play off.

En spændende sidste runde, med vigtige point og placeringer på spil. Men for tomme haller, uden stemning, og uden omsætning. Det er trist, og lidt svært at forstå. Vi kan dog glæde os over, at det netop er vores kamp der bliver vist direkte på TV2 Sport. Pucken smides som sagt kl. 20.30.

Byens rødder – Midtjysk vilje.


Metal Ligaen: Slutspillet er foreløbig udsat Highlights Blue Fox - Herlev Eagles