Det seneste år har vendt verden og hverdagen fuldstændig på hovedet. Med en foranderlig hverdag bliver der også tid til at gentænke sin hverdag. Det er i den proces, at Herning Blue Fox har fået øjnene op for bæredygtighed og hvordan man som sportsklub selv kan gøre mere og samtidig kan blive formidler for fremtidens grønne omstilling.

Herning Blue Fox har gennem årtier præget toppen af dansk ishockey, og hvor man på isstadionet kender sit brand og sin positionering indenfor den fysiske vintersport, så er placeringen på den danske sportsscene trods alt ressourcemæssigt ikke på højde med fodbold- og håndboldklubberne.
Men på trods og i en tid, hvor mange af de daglige gøremål ikke længere eksisterer med tomme tribuner og manglende events, så har man på administrationsgangene i Herning klubben haft mere end svært ved at sidde på sine hænder. Hele denne proces har skabt idéen om, og ressourcerne til, at blive sportens talerør indenfor så aktuelt et emne som bæredygtighed er.

Den midtjyske ishockeydirektør Torben Skovsgaard har været dybt involveret i den fremskredne proces over de seneste 3 måneders tid, og ser store værdier i hvad der skal blive et ekstra ”forretningsben” for ishockeyklubben.
”Baggrunden for, at vi i Herning Blue Fox vælger aktivt at gå ind i bæredygtighed er, at vi gerne vil udnytte den platform vi har som professionel sportsklub, til at tage vores del af ansvaret for den grønne omstilling. Vi har som virksomhed og kulturinstitution en rolle og platform til at formidle og samtidig selv udvikle vores forretning hen mod en bæredygtig dagsorden. Ved at tage hånd om vores bæredygtige forretningsområde, kan vi fremtidssikre Blue Fox som en ansvarsbevidst og initiativrig ishockeyklub, der er på forkant med de krav som omverdenen stiller nu og i fremtiden i forhold til en bæredygtig virksomhedsprofil”.

Og med traditionerne for ishockey i Herning, og med rødderne dybt plantet i den jyske muld, ser Torben Skovsgaard en mulighed for at influere. ”Vi ønsker som sportsklub at motivere fans og sponsorer til, at tage aktiv del i den grønne omstilling, samtidig med at vi leverer professionel ishockey på topniveau. Projektet som har fået navnet Blue goes Green, er derfor en vigtig udvidelse af vores kerneområde, der skal profilere Herning Blue Fox som absolutte frontløbere indenfor bæredygtig professionel sport”, slutter Blue Fox direktøren.

Efter at man sammen med Herning Kommune i 2018 renoverede Kvik Hockey Arena for godt 55 mio., og derigennem har haft fokus på energioptimeringer, så ser man dette som en fortsat forpligtelse til aktivt at se på mulighederne, for endnu flere tiltag der peger i den rigtige retning for grøn omstilling.
Venstres kommende borgmesterkandidat Dorte West bifalder initiativet, og bakker op om den bæredygtige tankegang. ”Initiativet fra Blue Fox passer fuldstændig med vores politiske målsætning om at skabe mere grøn vækst lokalt. Derfor bifalder vi i høj grad, at Blue Fox ønsker at bidrage ind i den grønne omstilling ved at bruge bæredygtighed positivt til at forandre og udvikle deres virksomhed. På den måde kan de være med til at inspirere andre virksomheder til at arbejde med samme omstilling”, fortæller Dorte West.

Gennem hele processen har Blue Fox i det hele taget lænet sig op ad kompetente rådgivere og samarbejdspartnere. Ét af de partnerskaber, som allerede nu og fremadrettet vil tilføre stor værdi til et succesfuldt resultat ligger mere eller mindre i ”egen baghave”. For til at samle alle tanker og idéer har man hos Blue Fox nydt stor glæde af den knowhow, som Bæredygtig Herning med direktør Thea Lyng Thomsen i front har bibragt.
”Ishockey har en vigtig plads i Herning. Der er mod og vilje hos både folkene bag, på isen, sponsorer og fans. At begynde at arbejde med bæredygtighed i sporten er fremsynet og vil sikre Blue Fox som en konkurrencedygtig sportsvirksomhed. Det har været en fornøjelse at arbejde med Blue Fox og se dem i action på bæredygtighedssiden – vi glæder os meget til at samarbejdet folder sig endnu mere ud og følge Blue Fox i deres arbejde”, beretter Thea Lyng Thomsen.

Herning Blue Fox har i første omgang iværksat fire stærke indsatsområder, som med tiden helt sikkert også vil afføde nye tiltag. De fire fyrtårne som man i første omgang har kastet sig over, vil man kunne se afspejlet i energioptimering af bl.a. is-anlægget på Kvik Hockey Arena, ny affaldssortering på Kvik Hockey Arena fra dagligdag til kampe, biodiversitet i området omkring Kvik Hockey Arena og ikke mindst den grønne mobilitet med el-ladestandere og elbiler. Ishockeyklubben og dens ansatte der i det daglige kalder sig for ”Byens Rødder”, tænker stort, omfattende og med masser af midtjysk vilje. Så i takt med at de rigtige partnerskaber, viden og vaner bliver bygget på, vil der i fremtiden komme endnu flere lag på bæredygtigheden.

Se mere i folderen Blue goes Green.


DEBAT - Hvordan sporten kan aktivere til bæredygtige handlinger Velkendt finne er ny træner for blårævene