Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fra nu af os resten af grundspillet, er der ikke plads til at smide point for en stor del af Metal Ligaens hold. Blue Fox er et af dem, og fredag skal de forsøge at fortsætte den gode stil, når de gæster ligaens andenplads fra Frederikshavn White Hawks. Pucken smides kl. 19.30.

Blue Fox har fået en rigtig god start på 2020, med fem point i to svære udekampe mod først Aalborg, og i tirsdags i Esbjerg. Det har betydet at vi nu befinder os på en sjetteplads, og er helt og aldeles med i kampen om top fire og hjemmebanefordel, i hvert fald i en kvartfinale. De seneste to måneder har generelt været rigtig positive, og Blue Fox har været i stand til at sætte en lang række kampe sammen med point, og undgå de der perioder på flere nederlag i træk. Vi skal faktisk helt tilbage til 18. og 22. oktober, for at finde sidst vi tabte to kampe i træk. Den lange række af positive resultater har også betydet at Blue Fox nu har Metal Ligaens tredjebedste målscorer med + 14.

Nu gælder det så et besøg hos Frederikshavn, på en bane som Blue Fox historisk set har det svært på. I denne sæson har de to hold mødt hinanden tre gange, og alle kampe er afgjort efter 60 minutter. Frederikshavn har vundet begge opgør i Herning, mens Blue Fox så vandt i Nordjylland. Blue Fox har faktisk haft godt fat i Frederikshavn rent offensivt, hvor de har scoret 13 mål i de tre kampe. Desværre har man ikke kunne ramme niveau den anden vej, hvor der er blevet lukket 16 mål ind. Nu gælder det om at få begge elementer til at fungere i samme kamp, hvilket vi jo lykkes ret godt med for tiden. For selvom Frederikshavn er stabile, ligger nummer to, og selvom det er en udekamp, så skal Blue Fox faktisk vinde, i hvert fald hvis andenpladsen stadig skal være realistisk. Syv point adskiller de to hold før kampen, efter 31 kampe. Skulle den afstand vokse til 10 point, så bliver det svært at hente igen.

Frederikshavn har sæsonen igennem været ganske stabile, og har ligget med fremme hele tiden. De kommer også med en frisk 4-1 sejr ude over Herlev i ryggen. Den sejr må man sige var yderst vigtig for dem. Selvfølgelig fordi den gav tre point, men ikke mindst fordi at Frederikshavn havde brug for at finde sig selv igen, efter de to nytårsudstillinger mod Aalborg. Det startede faktisk allerede den 20. december mod SønderjyskE, hvor man tabte 5-2. Derefter vandt man som forventet sikkert over Odense, men så gik det helt galt. Mod ærkerivalen fra Aalborg blev man direkte skilt ad, to gange, på bare to dage. 5-1 i Aalborg, og 7-1 i Frederikshavn. Det har absolut ikke været sjovt, og samtidig var det nok også det endelige farvel til en mulig førsteplads. Nu gælder det om at finde stabiliteten igen, og forsvare andenpladsen.

Et nyt brag venter, med ekstremt vigtige point på spil, i det tætteste grundspil vi nogensinde har oplevet.

Blue Fox Support kan med glæde meddele at der endnu en gang har været så stor interesse for en udebanetur, at Supporter-Ekspressen drøner afsted. Det er simpelthen bare flot, og sætter en stor fed streg under, at INGEN dansk ishockey supporter klub, får så mange ture op og stå. Respekt. Der er stadig plads i bussen, og det er svært at komme billigere til Frederikshavn. Læs mere om turen på Blue Fox Supports facebookside.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Skarpe Herning snuppede tre point i Frederikshavn VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Herning