Efter fire aflyste kampe og 19 dage uden kamp er Blue Fox igen klar til at trække kamptrøjen over hovedet. Fredag kl. 19.30 smides pucken i Vojens, til et opgør mod SønderjyskE.

Den seneste tid har ikke været sjov for Blue Fox. Det har handlet om alt andet end ishockey. Klubben har været hårdt ramt af Covid19, både på og uden for isen. I samme periode har Bjørn Uldall desværre også måtte indse at det nu bliver et farvel til elite-ishockey grundet en hovedskade. Der er også blevet sagt farvel til svenske Pontus Netterberg, som aldrig rigtigt fandt rytmen i det midtjyske. Så efter tre uger med skader og masser af positive spillere – på den negative måde, så satser vi på at det her er et vendepunkt.

Nu ser vi frem ad. Hvilken forfatning holdet kommer i må tiden vise. Hvilke spillere der er blevet klar til at spille viser sig først på selve kampdagen, og lige inden bussen kører. Og hvordan er formen? Det er klart at når halvdelen har været sengeliggende, og der hverken er blevet spillet eller trænet igennem længere tid, så er det ikke optimalt. Men som sagt starter vi ligesom forfra nu. Det at vi kan løbe på isen betyder nemlig, at der er mulighed for at spille om tre point.

Hen over julen ser det ud til, at top tre har lagt en væsentlig men dog ikke umulig afstand. Men i første omgang skal Blue Fox forsøge at sikre sig fjerdepladsen. Her kæmper vi lige nu med Frederikshavn som er seks point efter os, men også med to kampe i hånden. SønderjyskE ligger før kampen fredag hele 13,5 point efter Blue Fox, men de har også hele fire kampe i hånden.

SønderjyskE har ikke været ramt af Covid19, men har derimod været yderst hårdt ramt af skader, hvilket også har sat sine tydelige spor. Efter 16 runder lå SønderjyskE i top fire, og sikrede sig adgang til Final4. I dag ligger de nummer syv, og er altså 13,5 point efter Blue Fox på fjerdepladsen, og hele 30,5 point efter topholdet Aalborg. I deres seneste 11 kampe er det kun blevet til to sejre og syv point. Men til deres forsvar har de som sagt været haglet ned af skader, og de har i flere kampe også været tættere på flere point, ligesom kampene de to kombattanter altid borger for spænding til det sidste.

En vigtig kamp for begge hold. Både med henblik på tabellen, men også i forbindelse med at genfinde noget form og rytme. De tidligere kampe har været tætte, men hvad sker der fredag? SønderjyskEs formkurve er lige nu ikke så stabil som de selv forventer, men de er derimod i kampform, og har også kunnet passe deres træning. Hvem er med for de to hold? Hvem er blevet deres skader kvit og hvem er blevet raske? Vi får alle svarene fredag.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle   


Herning gennembankede modløst SønderjyskE-hold Bjørn Uldall indstiller karrieren