Søndag skal Blue Fox langt om længe spille en hjemmekamp igen. Denne gang er det Odense Bulldogs der kommer på besøg, og pucken smides kl. 15.00.

Blue Fox kom tilbage fra tre ugers corona-pause på bedst tænkelig vis, og sejrede sikkert med hele 6-2 ude over SønderjyskE. Det var en kamp mellem to hold som man ikke helt vidste hvor stod, men hvor det ret hurtigt stod klart at Blue Fox stod bedst. Efter tre minutter var man foran 2-0, og derefter kiggede man sig ikke tilbage. Første afslutning på mål fra SønderjyskE kom efter 12 minutter. En meget opløftende start fra Blue Fox efter en hård tid. Specielt førstekæden med Dupont, Brace og Bau var brandvarm.

Om det skyldtes en skade, eller om luften bare var væk efter sygdom vides ikke, men fra starten på tredje periode blev Simon Nielsen skiftet ud med Albert Adamsen. Det er sjældent man tager en målmand ud som har lukket af i 40 minutter. Heldigvis er Albert en habil erstatning, og han kunne ikke stille noget op ved de to reduceringer fra SønderjyskE.

Sejren er vigtig i kampen om fjerdepladsen, specielt da Frederikshavn samtidig vandt i Rungsted. Med SønderjyskEs form for tiden tegner der sig lige nu et billede af en duel om fjerdepladsen mellem Blue Fox og Frederikshavn. Der er et stykke op til top tre, og SønderjyskE er nu 16 point efter. De har godt nok fire kampe i hånden, men lige pt. Vinder de næppe dem alle sammen. Herlev ligger faktisk 2,5 point foran SønderjyskE lige nu, men de har kun to kampe i hånden i forhold til Blue Fox, og er 14 point efter.

Søndag skal Blue Fox så igen på jagt efter tre point, når Odense kommer på besøg. Til trods for en svær tid på det sidste, så er det en kamp Blue Fox skal trække tre point i. Vi har et bedre hold, og vi går ind til kampen som store favoritter. Tager vi træningskampen med, så har vi mødt Odense tre gange, og vundet dem alle. Træningskampen i Odense blev vundet med 7-1, og første ligamøde blev vundet 2-1 samme sted. Seneste opgør vandt Blue Fox 7-1 på hjemmebane. Ingen må undervurderes, men vi skal hente tre point.

Odense er svære at blive kloge på. De blev sat af, hvorefter de faktisk kom ind i en fin periode og hentede lidt ind igen. Men så opsagde man kontrakten med reservemålmand Apiwat S. Iversen, og med den amerikanske back Brandon McNally. Så sendte man sin canadiske topback Cody Donaghey til Aalborg, og angriberen Mike Hammond til Frederikshavn. Smed de håndklædet i ringen? Både ja og nej, for i samme ombæring har de så hentet forstærkninger ind. Den tjekkiske, og tidligere Blue Fox back Ales Sova er kommet til, sammen med den lettiske angriber Georgs Golokovs. Men de skal først spilles ind, og holder de samme niveau? Det må tiden vise.

Men Odense virker ret langt fra play off. Deres to seneste kampe er blevet tabt 7-2 og 7-1 til henholdsvis Frederikshavn og senest Esbjerg, og i stillingen er de 11,5 point efter Rødovre, med en kamp mere spillet.

Husk at kampen kan streames live igennem Metal Ligaen.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle


STREAM: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs Herning gennembankede modløst SønderjyskE-hold