Sjældent har en dansk spiller fået så meget omtale omkring et kommende klubskifte, som den danske guldvante ishockeyspiller Mads Christensen, der nu vender hjem til rødderne hos Herning Blue Fox.

Det helt store samtaleemne under denne sommers silly season har uden sammenligning været 33-årige Mads Christensen, der kommer med en kæmpe vifte af meritter der kan få de fleste ishockeyfans til at drømme. Og nu er det en realitet. Mads Christensen vender hjem til Herning Blue Fox på en 3-årig kontrakt. En aftale der blandt andet er blevet mulig på baggrund af hjælp fra logistikvirksomheden Scan Global Logistics, der ligesom Blue Fox og Mads har fokus på, at der også er et liv efter en professionel sportskarriere.

Blot for at give et lille indtryk af den alenlange liste på Mads’ CV, så realiserede en ung Mads Christensen sin drøm, og blev bragt op til Herning Blue Fox for mere end 18 år siden. Herfra så han sig ikke tilbage. I 2008 sæsonen afsluttede han sit første kapitel for barndomsklubben, da han kort inde i overtiden blev matchvinder i den 5. finalekamp mod Frederikshavn, og bragte det 14. mesterskab til Heden.

Herefter begyndte hans march mod det sydlige indtog. Først en enkelt sæson i SønderjyskE, hvor han tog endnu et mesterskab og ydermere slog sit navn fast med en plads på sæsonens All Star hold og en titel som årets danske spiller. I alt har han opnået 285 kampe i den danske liga med samlet set 5 danske mesterskaber til følge, heraf 231 kampe og 4 mesterskaber med barndomsklubben i Herning.

Det blev så også det sidste man så til Mads Christensen i den danske liga. Turen gik herefter til Tyskland, hvor han sidenhen har huseret i den stærke DEL liga. Her blev Mads Christensen nærmest synonym med mesterskaber. Hele 760 DEL kampe og herudover 53 europæiske klubturneringskampe kulminerende med Champions League finale vidner om hvor højt et niveau Mads har bevæget sig på. I alt har Mads suget 11 mesterskaber til sig, de seneste 6 således i den tyske liga, og nu… vender Danmarks mest vindende ishockeyspiller hjem til Byens Rødder i Herning, hvor det hele startede for mange år siden.

Sportschef for Herning Blue Fox Martin Struzinski glæder sig over tilgangen af den sejrsvante herningenser, der kommer til at indgå i en vanvittig stærk danskerstamme.

”Vi er rigtigt glade for at være nået til enighed med Mads Christensen for de næste 3 sæsoner. Hans egenskaber som spiller taler for sig selv. Alle mesterskaberne er på ingen måde en tilfældighed, og han kommer hjem med en stor sult og ydmyghed for at præstere for Herning Blue Fox. På trods af meritterne i den danske og tyske liga og ikke mindst hans bundsolide erfaring herudover med 143 landskampe i rygsækken, så ved han også godt at forventningerne er store, og at han skal spille op til sit bedste. Det er dog en rolle som Mads har skullet leve op til i mange sæsoner, og jeg er sikker på, at Mads til fulde kommer til at vise hans kæmpe betydning for næste sæsons Blue Fox mandskab”, fortæller sportschefen.

Det lå dog ikke helt i kortene, at Mads skulle vende hjem til den danske liga allerede nu. Men familien har slået rod og er gået i gang med at bygge deres drømmehus tæt på Herning. Udlandseventyret har nået sin ende for denne gang, og med tanken på, at der også vil komme et liv efter ishockeyen, så er der opstået en helt fantastisk mulighed i Herning. Her er det nemlig lykkedes Mads at kunne kombinere ishockeyen med de første indledende erfaringer på den efterfølgende civile karriere. Logistikvirksomheden Scan Global Logistics har nemlig tilbudt Mads et job, hvor han får muligheden for at skabe sig en karriere samtidig med at han spiller ishockey.

Direktør for Herning Blue Fox Torben Skovsgaard roser initiativet, og ikke mindst opbakningen. ”Hos Herning Blue Fox har vi flere spillere der har en alder, hvor man også er nødt til at tænke på livet efter ishockeyen. Vi vil gerne gøre alt hvad vi kan, for at de står godt rustet, men det kræver rigtigt meget velvilje i vores netværk, da der skal skabes en fleksibel arbejdsplads, så både arbejde og karrieren som professionel ishockeyspiller kan gå hånd i hånd. Der er ingen tvivl om, at den opbakning – og i dette tilfælde fra vores gode sponsor Scan Global Logistics – er tungtvejende i forhold til, at kunne trække en så stor kapacitet som Mads Christensen hjem til Herning allerede nu, så det er vi dybt taknemmelige for”, slutter Blue Fox direktøren.

Og der er gensidig stor glæde, da Scan Global Logistics direktør Allan Melgaard ser en masse synergi i, at man hjælper en person der har været i professionel sport hele livet, og ikke mindst at virksomheden selv kan drage nytte af de erfaringer Mads bibringer.

”Vi er begejstret for at have være katalysatoren i at få dette til at ske, og glæder os til at se Mads på isen hos Herning Blue Fox og ikke mindst til samarbejdet og til at lære Mads bedre at kende. Netop en ambitiøs topspiller som Mads, der har vundet 6 tyske og 5 danske mesterskaber og som besidder det DNA, den vindermentalitet og målrettethed der matcher vores kultur vil ganske givet blive et positivt bidrag udadtil såvel som indadtil”, forudser Allan Melgaard.

Kontrakten med Mads Christensen er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Dansk Ishockey Union.


Vil du gøre en forskel? Blue Fox søger frivillige Legendarisk klub- og landsholdslæge afgået ved døden