Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Hockey-sulten må efterhånden være stor i Herning. Lige med undtagelse af en træningskamp mod U20 landsholdet, så har Blue Fox ikke spillet en hjemmekamp siden d. 3. november. Fredag vil det være 26 dage siden. Men nu vender Metal Ligaen tilbage, og det med voldsom stor kraft. På bare 29 dage har Blue Fox syv hjemmekampe, og der ud af seks i træk. Stimen starter fredag, hvor Frederikshavn White Hawks kommer på besøg på Kvik Hockey Arena. Pucken smides kl. 19.30.

Det er pludselig blevet helt sjovt at se ishockey igen, og holde med Blue Fox. Der er stor fremgang at spore over alt på banen, og holdet har nu vundet fem af deres seneste seks kampe. Senest var det Herlev der blev besejret med 5-2 på udebane. Et hurtig Herlev-scoring kunne ikke slå Blue Fox ud, som vi ellers oplevede det sidste sæson, samt i begyndelsen af denne. Holdet fortsatte deres gameplan, og da første periode var slut viste måltavlen 1-4. Herfra blev sejren kørt stensikkert hjem. Kampen var ikke den kønneste, men det er de sjældent mod Herlev. Der er igen en masse positive elementer der kan tages med, og en masse der kan bygges videre på. Vi vinder igen på Sjælland. Vi lader os ikke slå ud eller frustrere ved Herlevs mål, og så scorer vi fem mål. Holdet fungerer som en samlet stærk enhed og det ser bedre og bedre ud.

Nu gælder det så en kamp mod Frederikshavn, som i modsætning til Herlev også gerne vil spille ishockey. De kommer med masser af fart og fysik, og en stor bredde. Blue Fox skal være klar fra start, ligesom de var det i Vojens for en uge siden. Nu gælder det så bare om ikke at lukke tre mål ind på tre minutter, for det var det der kostede sejren i den kamp. Vi skal spille som vi gør for tiden, og bare gå ind og køre på. Med den form vi er i for tiden, og med det spil vi levere, så kan vi vinde over alle. Seneste møde mellem disse to hold vandt Blue Fox 5-3 i Frederikshavn. I den kamp havde Frederikshavn dog deres andenmålmand på, hvilket ikke kan undgå at spille ind. I løbet af kampen var de foran 3-1, og det må de ikke komme fredag. For uanset om det er Galansky, eller den finske lejesvend Samuel Jukuri, så er Frederikshavn stærke på den position.

Frederikshavn svinger en del for tiden. Siden d. 15. oktober har de spillet ni kampe, og de har tabt seks af dem. I deres seneste fire kampe er det blevet til to sejre, og to nederlag. Sidst de var i kamp, gjorde de dog som de skulle, da de sikkert vandt med 4-0 ude over Odense. Som nævnt tidligere, så har Frederikshavn et stærkt hold, det er der ingen tvivl om. De har både fysik og bredde, og så har de nogle profiler som skiller sig ud. To af dem kunne være den svenske back Albin Lindgren, og den canadiske angriber Dane Fox.

Der er i den grad vigtige point på spil. Før denne runde er der kun ni point fra Blue Fox på ottendepladsen og Rungsted andenpladsen. Syv point adskiller Blue Fox og Frederikshavn, med samme antal spillede kampe. Men Blue Fox har kampe i hånden i forhold til både Rødovre, Herlev og Esbjerg, som alle ligger mellem Blue Fox og Frederikshavn.

Vi har savnet Metal Ligaen, men nu vender den endelig tilbage. Vi kigger ind i en travl periode med hjemmekampe på stribe, og den første er altså fredag aften.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


VIDEO: Højdepunkter fra Herlev-Herning Herning styrede tre point i mål efter fremragende første periode