Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fredag aften spilles den første, af nu seks hjemmekampe i træk for Blue Fox. Modstanderen er det suveræne tophold fra Aalborg, og face off på Kvik Hockey Arena er kl. 19.30.

Blue Fox fik den ønskede genrejsning, da de tirsdag aften tog en flot sejr ude over Rungsted på 4-1. Dermed er halvandet års sejrs-tørke på Sjælland nu vekslet til tre sejre på stribe. Sejren var ekstra vigtig oven på skuffelsen hjemme mod Frederikshavn. Samtidig er det godt at se at holdet er begyndt at slå hurtigt tilbage oven på nederlag. Vi taber ikke tre – fire kampe i træk i mere. Det er positivt.

Nu gælder det så en hjemmekamp mod Aalborg, og en ny mulighed for at spille sig frem i tabellen. Vi har efterhånden ligget på den her ottendeplads i ret lang tid, så det ville da ikke gøre noget lige at hoppe bare en enkelt placering op. Det kræver point mod Aalborg, og selvom det bliver svært, så er det ikke umuligt. Først og fremmeste fordi at Blue Fox er i fremgang, og spiller bedre og bedre. Vi oplever desværre stadig nogle udfald, som defensivt hjemme mod Frederikshavn, og tre minutter ude mod Vojens. Kan vi fjerne dem mod Aalborg, så står vi med gode kort på hånden. Men det er klart, at lukker vi fem – syv mål ind, ja, så bliver det nok ikke til en sejr.

Sidst vi mødte Aalborg hjemme i Herning, var mens Blue Fox var i en meget svingende periode, og her vandt vi 4-3 efter straffeslag. Vi har også mødt dem en gang i Aalborg, og her vandt topholdet med 4-1. Men igen efter en kamp hvor Blue Fox spillemæssigt var med, og havde flest skud. Langt hen i kampen var det også lige, men Aalborg trak fra til sidst. Vi er dog bedre nu, end vi var den gang.

Aalborg kan man ikke rigtig skrive så meget nyt om. De er ganske enkelt bare gode. De har en skræmmende dansker-stamme, som er sat sammen med en stribe store udenlandske profiler. De har fra første runde fungeret som en stærk enhed, og derfor topper de i dag Metal Ligaen ganske sikkert. Vil man besejre Aalborg, så skal alle mand være klar fra start, og levere i 60 minutter.

Aalborg har hentet 33 af deres 49 point på hjemmebane. Det er skræmmende. Men fredag er de ikke på hjemmebane, og det taler også for en ganske lige kamp. I 10 kampe har Aalborg hentet 16 point på udebane, mens Blue Fox i samme antal kampe har hentet 14 point på hjemmebane. Ikke skræmmende af Blue Fox, men heller ikke af Aalborg. Så statistikken taler for en tæt kamp.

Det er to hold med selvtillid, og i rigtig god form. Der ligger et brag af en kamp og venter på os fredag aften, når Kvik Hockey Arena slår dørene op til den første hjemmekamp i en seks-trins raket. Pucken smides kl. 19.30.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Herning Herning-forward: Vi har ikke gjort noget fundamentalt anderledes