Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Blue Fox skal tilbage på rette spor med det samme, når de søndag for sidste gang i dette årti løber på isen til kamp. Det sker når holdet jagter en pligtsejr ude mod Odense. Pucken smides kl. 19.30.

Som sagt gælder det om at finde tilbage på rette spor med det samme, efter hvad der kun kan betegnes som en skuffende aften, da Herlev gæstede Kvik Hockey Arena fredag. Det startede ellers så godt. Hallen var ved at koge over da det blev offentliggjort at Jonne Virtanen havde valgt at blive i Blue Fox resten af sæsonen, selvom der også var bud efter ham fra topklubber fra den bedste finske række, med lagt flere penge. Kort inde i kampen kom man også på 1-0, efter et flot gennemspillet angreb. Men så stoppede det positive også. Blue Fox spillede en generelt skidt kamp, hvor ikke meget ville lykkes. Man fik slet ikke lagt pres, og samtidig gav man alt for meget plads bagud, hvilket selvfølgelig blev straffet omgående. Simon Nielsen havde en svær aften, uden meget hjælpe. For at gøre ondt værre udgik topscorer Morten Poulsen allerede i første periode. Det skete efter en slashing, der lige som meget andet ikke blev dømt i denne kamp. Som Jonne Virtanen sagde efter kampen.

”Vi tabte selv den her kamp. Men niveauet på dommerne afspejler slet ikke niveauet på holdende og spillerne. Afstanden er simpelthen for stor, og i hver anden kamp levere de bare ikke godt nok. Unionen bør bruge nogle flere penge her”

Men nu gælder det en hurtig revanche, og den skal komme søndag aften, når Blue Fox besøger Odense. Skal man finde noget som helst positivt i kampen mod Herlev, så må det være at spillerne må være topmotiveret på at slå tilbage omgående. Skulle der være en chance for at holdet ville have undervurderet Odense, så må den være væk nu. Det er længe siden vi har tabt to kampe i træk, og det må heller ikke ske denne gang. Vi har virkelig brug for de her tre point, og vi har brug for at vise at det vi så mod Herlev, bare var én dårlig dag.

Samtidig er det her en kamp mod Odense, og uden at lyde nedladende, så må det ganske enkelt ikke resultere i andet end tre point. Selvfølgelig skal de ikke undervurderes, men der er klasseforskel på de her to hold, og det skal vi simpelthen se. Tre point er det vi kommer efter, og som vi SKAL have med hjem. Men det må også meget gerne ske i form af en sikker sejr.

Det er faktisk lidt trist med Odense. To måneder uden point, en målscorer på -60, og fuldstændig håbløst sat af. De er ved at bygge noget nyt op, hvilket de også meldte ud før sidste sæson. Men de har slet ikke kunne tage det næste skridt i denne sæson. Siden seneste runde har de også sagt farvel til deres topscorer, amerikanske Riley Bourbonnais. Han troede åbenbart at han skulle kæmpe med om mesterskabet? Det virker spøjst. De har taget tre point en gang i 29 kampe, og de har scoret mindst af alle (54) og lukket flest ind (114)

Sidste kamp i 2019. Sidste kamp i dette årti. Vi er gigantiske favoritter, og vi SKAL have tre point med hjem. Blue Fox Support sender en udsolgt dobbeltdækker afsted, så opbakningen kommer ikke til at mangle.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig godt nytår, og rigtig god kamp til alle.


Highlights Blue Fox - Herlev Eagles Månedens Alpi Fighter december