Blue Fox kaptajn Daniel Nielsen rundede i den forgangne sæson de 40 år. Men for den spilstærke klubmand er alder blot et tal, og kursen er nu sat mod endnu en sæson og endnu en rekord med underskriften på en forlængelse hos Herning Blue Fox

I Herning, de danske- og også de internationale ishockeykredse er man yderst bekendt med navnet Daniel Nielsen. Den teknisk dygtige og sindige midtjyske forsvarsdirigent har nemlig spillet med og mod de fleste af verdens store spillere – hovedsageligt når han i maj måned var fast mand i landsholdstruppen til VM, men også i barndomsklubben Herning Blue Fox.

Som den eneste spiller kan Daniel stadig skrive ligaspiller under Herning Ishockey Klub på CV’et, da han trådte sit første skøjtetag i den bedste danske liga i 1998 – året hvor Blue Fox Herning A/S blev stiftet. Det faktum afstedkommer naturligvis, at kaptajn Daniel allerede har slået klubrekorden i Herning for flest antal spillede kampe suverænt – også på trods af sine 4 sæsoners afstikker til henholdsvis Sverige og Tyskland. Men på trappetrinnet til en ny sæson lurer også muligheden for, at Daniel Nielsen kan nappe rekorden for flest ligakampe i den danske liga. Den rekord besidder kultspilleren fra Frederikshavn Mike Grey med flotte 813 ligakampe – for nuværende 8 kampe foran kaptajnen fra Heden.

Daniel Nielsen ser lyst frem mod en ny og spændende sæson, hvor Blue Fox skal finde tilbage til konceptet for den vinderkultur klubben er bygget på. Det er en kultur der vil komme til at forenes yderligere med ansættelsen af Blue Fox’ nye cheftræner Pekka Tirkkonen, som Daniel Nielsen har spillet 4 sæsoner med – i øvrigt med 3 danske mesterskaber til følge. En konstellation, som sportschef Martin Struzinski glæder sig til at se genforenet.

”Først og fremmest så er det jo helt fantastisk at se Daniel er klar til at spille endnu en sæson i Blue Fox trøjen. Og det bliver endnu en sæson, hvor jeg uden at blinke kan garantere, at Daniel kommer med lederskab, overblik og rutine fra allerbedste skuffe, hvilket er et stærkt fundament for Pekka at sætte holdet ud fra. Der bliver måske hevet lidt mere efter vejret end der ville have været gjort for 10 år siden. Men Daniel er stadig en af de spillere der har mest istid, og som uden tvivl er en uvurderlig kapacitet, når man skal have lukket de andres topspillere ned. Hans offensive kvaliteter bidrager til spillet frem ad banen og i vores powerplay, hvor han er en meget vigtig brik for os”, fortæller Martin Struzinski om forsvarsdirigenten.

805 kampe indtil videre for Blue Fox, og klar til en ny sæson! 5 danske mesterskaber, og sulten efter endnu mere, hvor han som kaptajn forhåbentligt også kan bidrage med sæsonens sidste gyldne løft. 7 gange i sine 19 sæsoner har han været på ligaens All Star team. 3 sæsoner har han været den mest scorende forsvarsspiller i ligaen, 4 gange har han haft flest assists og 2 sæsoner har han som forsvarsspiller haft flest point. Til at fylde det sidste i rygsækken er han 3 sæsoner blevet kåret til årets danske spiller og så har han gennem 13 år spillet 186 kampe med løven på brystet i de nationale rød-hvide farver. Intet mindre end imponerende, og der er mere endnu…


Clapperton skriver med Blue Fox: Ny canadier er klar for Herning Interview Pekka Tirkkonen